TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi
-
Konu hakkında sorualrı olanlar olur herkes farklı farklı konu açmasın buradan sorup hep beraber bilgilenelim diye düşündüm.
ilk soru benim tefetüre 6 ayda bir mi 12 ayda bir mi yansıtılacak. 12 ayda bir olrusa 3milyonluk kaça denk geliyor?
Bir de nereye yapıalacğı ne zaman kesinleşir ve satış kiralama için ne akdar süre geçmesi gerek
TOKİ'den 500 Bin Sosyal Konut Projesi Başlıyor! – İşte Başvuru Şartları ve Detaylar
Türkiye'nin dört gözle beklediği, dar ve orta gelirli vatandaşları uygun koşullarla ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi'nde (Yüzyılın Konut Projesi) başvurular başlıyor!
İşte bu dev projenin en kritik detayları ve başvuru şartları:
Projenin Ana Hatları ve Amacı
Bu dev hamle, 81 ilde toplam 500.000 konutun inşa edilmesini içeriyor.
-
Hedef Kitle: Dar ve orta gelir grubundaki, daha önce konut sahibi olamamış vatandaşlar.
-
Ödeme Modeli: Düşük peşinat ve uzun vade (240 ay / 20 yıl) imkanlarıyla kiradan daha düşük taksitlerle ev sahibi olma fırsatı.
-
Konut Tipleri: Projede genellikle 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi farklı büyüklüklerde daireler sunulacak.
-
Peşinat ve Vade: Genel kural %10 peşinat ve 240 ay sabit taksittir.
Başvuru Yapacakların Mutlaka Bilmesi Gereken 5 Temel Şart
Projeye başvurmak isteyenlerin aşağıdaki temel şartları sağlaması gerekmektedir:
# Başvuru Şartı Detaylı Açıklama 1 Tapu Şartı Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının üzerine konut tapusu olmamalıdır. 2 Gelir Sınırı Hane halkı (eşler dahil) aylık net gelirinin, belirlenen üst sınırı aşmaması gerekiyor. (Örneğin İstanbul için 145.000 TL, diğer iller için 127.000 TL civarı) 3 Yaş ve Vatandaşlık T.C. vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak. 4 İkamet Şartı Başvuru yapılacak il/ilçe sınırlarında en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak veya o ilin nüfusuna kayıtlı olmak. 5 Tek Başvuru Kuralı Bir haneden (eşler ve çocuklar dahil) sadece tek bir başvuru yapılabilir.
Önemli Tarihler ve Süreç Takvimi
Süreç Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Başvuruların Alınması 10 Kasım 2025 19 Aralık 2025 Kura Çekimi (Hak Sahipliği) 29 Aralık 2025 27 Şubat 2026 Konut Teslimatları Mart 2027 (Hedeflenen) (Devam Edecek) Başvurularınızı e-Devlet üzerinden veya yetkili banka şubelerinden (Ziraat Bankası, Halkbank, Emlak Katılım) 5.000 TL başvuru ücretini yatırarak yapabilirsiniz.
Özel Kontenjanlar Kimlere Ayrıldı?
Projeden faydalanması hedeflenen bazı gruplara özel kontenjanlar tanınmıştır:
-
Gençler: %20 Kontenjan (18-30 yaş arası)
-
Emekliler: %20 Kontenjan
-
Engelliler: %5 Kontenjan
-
Şehit Aileleri ve Gaziler: Ayrıca özel kontenjan
-
Çok Çocuklu Aileler: %10 Kontenjan (3 ve üzeri çocuklu)
-
-
Yapay zekaya hesaplattırınca böyle çıkıyor 3milyonluk ev için
TOKİ'de artış mekanizması, borcun faizsiz olarak 20 yıla bölünmesi ve ardından taksitlere artış uygulanması mantığıyla çalışır.
Ödenecek Peşinat300.000 TLBaşlangıçta ödenen tutar.
Tahmini Toplam Taksit Ödemesi (20 yıl)Yaklaşık 9.000.000 TL Artışlar dahil 20 yılda ödenen tahmini taksit toplamı.
Toplam Geri Ödeme (Tahmini)Yaklaşık 9.300.000 TL(300.000 TL Peşinat + 9.000.000 TL Taksitler)
erebos tarafından 05/Kas/25 13:03 tarihinde düzenlenmiştir -
erebos bunu yazdı
TOKİ'de artış mekanizması, borcun faizsiz olarak 20 yıla bölünmesi ve ardından taksitlere artış uygulanması mantığıyla çalışır.
Tahmini Toplam Taksit Ödemesi (20 yıl)Yaklaşık 9.000.000 TL Artışlar dahil 20 yılda ödenen tahmini taksit toplamı.
Toplam Geri Ödeme (Tahmini)Yaklaşık 9.300.000 TL(300.000 TL Peşinat + 9.000.000 TL Taksitler)
Yapar Zekaya Yılda iki defa %25 borç indirimide hesaplatırsan gayet uygun olur.
-
başvurmayı bende düşünüyorum fakat
1+1 için %10 peşinat ödemesi ardından 6250 aylık taksit diye gördümbu taksit ödemeleri neye göre hesaplanacak hep sabit 6250 tl olarak mı gidecek yoksa enflasyona göre mi şekillenecek
-
blackhorror bunu yazdı
1+1 için %10 peşinat ödemesi ardından 6250 aylık taksit diye gördümbu taksit ödemeleri neye göre hesaplanacak hep sabit 6250 tl olarak mı gidecek yoksa enflasyona göre mi şekillenecek
Ben de tam anlamadım hem memur zammına ğöre artacak denilor hem de en başta 20yıllık borçlanılıyor diyor
-
TeLeVoLe bunu yazdıerebos bunu yazdı
Bu nedir hocam tam olarak
-
erebos bunu yazdıblackhorror bunu yazdı
Ben de tam anlamadım hem memur zammına ğöre artacak denilor hem de en başta 20yıllık borçlanılıyor diyor
net bir bilgi yok heralde
yaş 22 zaten 10k kira ödüyorum en azından böyle bir fırsat varken kendi evimin sahibi olmak isterim -
erebos bunu yazdıTeLeVoLe bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hocam Bende TOkide oturuyorum 2019 da hak kazandım. 3+1. %10 Peşinat seçeneği ve %25 peşinat seçeneği vardı. %25 ini peşin verdim. 2025 //11. Ay itibari ile aylık taksidim 2.400 tl
Tokide 2. yılından sonra kalan borcunun %25 inden fazlasını ödersen toki toplam borç üzerinen %20 indirim sağlıyor.
Aynı yıl içinde bir kere % 20 öteki indirimde de %25 indirim sağladı. Bu indirimi yılda 1 veya 2 defa yapıyor. -
bu uygulaması haddinden fazla güzel. Kiracı olduğunu düşün illa her yıl sonunda tefe tüfe yada piyasaya bakılarak kira artısını %100 yapan vicdansızlar var ki bu en alt tabakası
ama devlet memura verdiği kadarı ile zam yapıyor tokilere. Kimisi Memur maaşına endeksli kimisi sabit.
Yılda bir Defa KDV ödüyorsun Buda bir taksitinin 2kati.
Yılda bir Defa Dask Ücretini ödüyorsun oda bir taksit kadar
Evi ilk aldığında KDV ödüyorsun oda ilk taksidinin 3x'i kadar. -
Bende merak ediyorum.
-
TeLeVoLe bunu yazdıerebos bunu yazdıTeLeVoLe bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hocam Bende TOkide oturuyorum 2019 da hak kazandım. 3+1. %10 Peşinat seçeneği ve %25 peşinat seçeneği vardı. %25 ini peşin verdim. 2025 //11. Ay itibari ile aylık taksidim 2.400 tl
Tokide 2. yılından sonra kalan borcunun %25 inden fazlasını ödersen toki toplam borç üzerinen %20 indirim sağlıyor.
Aynı yıl içinde bir kere % 20 öteki indirimde de %25 indirim sağladı. Bu indirimi yılda 1 veya 2 defa yapıyor.100. BİN KONUT MU ?