Tokluğu Uzatan Yiyecekler
-
olaya niçin şu yönden bakmıyoruz peki : oruç tutmamızın amaçlarından biri de fakirlerin açların halinin anlamak değil midir? öyleyse bırakın da biraz acıkın-susayın....bilim adamalrı acıktırmayan-susatmayan hap vd. geliştirse alacakmısınz????ne anlamı kalır???
son olarak arkadaşlar artk yemeklerden sucuk yumurtadan bahsetmeyin öğrenci adamız...okul başaldı evimden binerce km uzaktaym 2 haftadır ağzımdan 1 lokma ev yemeği girmedi :S yok karışık sandviç-döner-vs... bayrama kadar böyle :S tabii gidip geldkten sora yine:S
-
hocam sahurda bol bol karpuz yiyin , susuzluğa birebir , benden söylemesi
-
susuzluk hissiyatını kırmak için bol miktarda çay tüketin. Sahura mutlaka kalkın. Bir yudum su bile olsa mutlaka sahur yapın.
Sahurda en az 2-3 hurma tüketin. İftarı hurmayla yapın. Sahurda gün boyu açlık hissini azaltmak adına 1 avuç fıstık yiyin.
Hepsi denenmiş sonuç alınmıştır. Sahura kalkma hadisesi ise peygamber tavsiyesidir. Sahurdaki rahmete işarettir.
-
kan şekerinizin düşmemesi içinde pekmez çok iyi bir dengeleyicidir. yumurta da tok tutar :)
-
Asi bunu yazdı:
-----------------------------
DJ_Alper bunu yazdı:
Asi bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
Asi bunu yazdı:
Allah'a şükür ne acıkıyorum ne susuyorum sigarayıda aramıyorum. Büroda tek oruç tutanda benim herkes çay sigara yemek hiç çekinmiyorlar. Üstelik iftardan iftara yemek yiyorum sahura kalkmıyorum.
way be :)
Eee herkes ağırlına göre yemek yiyor. Ama iftardan sonra nerdeysi 1 demlik çayı bitiriyorum. Bir fincanda şekersiz Türk kahvesi
Nedir bu çay aşkı anlamıyorum benimkide öyle çay içiyo durmadan bende sevmem çayı :) ice tea Rulz :)
Çaysız olmaz yapamam birde şekersiz Türk kahvesi olmassa olmaz
Tabe melk Bende kahve içerim üzerinede iyi olurda fazla çay kansızlık yapar :l -
hahahahah bu ne yahu. utanmasanız 1000den geriye sayıp "1000 999 888 777 66 55 44 33 22 1...1 sevappp işledik heyooo" diye bagırıcaksınız
birileride sucuklu omletten girmiş, fıstıktan, mısır gevreğinden cıkmış. fakirin halini anlıyonuz dimi %100 dana etiyle
efenim fakir fukarayı anlıcaz;
hadi açız ohhhh top patladı
masaya oturalım, masa da hurmalar etli kuru fasulye ohh misssssssssssslan yesene iki zeytin bi peynir bir ayda anla fakirin halini
bonus sevap toplucam diye atmadıgınız takla kalmadı
-
sahurada yatıyorum yemeği yiyip sabah kalkıyorum açım :S
-
Toklu derken köydeki tokluları yani koyunların boyunu uzatan bişey sandım :)
Allah yardımcınız olsun. her zorlukla beraber bir kolaylık veriyor yaratıcı..sahurda ne yediğimi hatırlamıyorum çorba içerim genelde. iftardada 2 kaşık atar atmaz şişiyorum. zorla yesemde yiyemiyorum.köydeyken köy ekmekleri peynirler patatesler ayranlar götürürdüm. buranın yemekleri insanı şişiriyor.
-
susamamak için yatmadan önce 1 kaşık bal yyiyin :)
benden size tavsiye (H)
-
sivil_padisah bunu yazdı:
-----------------------------susamamak için yatmadan önce 1 kaşık bal yyiyin :)
benden size tavsiye (H)
He yiyelim üstünede turşu yiyelim? gündüz yanalım