folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Topraksız Tarım İle İlgilenenler

Topraksız Tarım İle İlgilenenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

burada topraksız tarımda zencefil ve zerdeçal yetiştiren bir üreticimiz var yaklaşık 8 dönüm kapalı alan için 500.000 dolar üzerinde bir harcama yapmış 

hesaplamalarına göre 2 yıl sonra kâr etmeye başlayacağını 5 yıl sonra ise tüm kurulum maliyetlerini çıkartıp artıya geçeceğini söylemişti.

arazinin bulunduğu bölgedeki belediyenin hibelerini ve desteklerini araştır biz bodrum da üreticilere fide fidan alet ekipman atatohumu ilaç ve gübre desteği veriyoruz mutlaka vardır oradada 

PanxeR tarafından 23/Ara/22 23:36 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

burada topraksız tarımda zencefil ve zerdeçal yetiştiren bir üreticimiz var yaklaşık 8 dönüm kapalı alan için 500.000 dolar üzerinde bir harcama yapmış 

hesaplamalarına göre 2 yıl sonra kâr etmeye başlayacağını 5 yıl sonra ise tüm kurulum maliyetlerini çıkartıp artıya geçeceğini söylemişti.

arazinin bulunduğu bölgedeki belediyenin hibelerini ve desteklerini araştır biz bodrum da üreticilere fide fidan alet ekipman atatohumu ilaç ve gübre desteği veriyoruz mutlaka vardır oradada 

kurulumda en çok gider bunun için hibe destek bulmak lazım sonrasında fide desteği olabilir zaten 11k-14k  fide gidiyor max.1 dönüme, fide tanesi 0,50krş - 0,75 krş gibi birşey

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Epikse
    Epikse's avatar
    Erkek

Hocam tarım zor iştir. Bunun yetiştireceğin türe özel hastalığı var, zararlısı var, çimlenme süresi var, sulama sistemleri var, ısıtması var... Sana neler neler sayarım. Dandik çadırla vs olmaz bu işler. Örtüaltı yetiştiriciliği tarımın apayrı bir koludur. Ee topraksız tarım yapacaksın, cocopit temini falan da şart. Ama aklınıza koyduysanız, serayı bir dönüme kurmayın. 500 mt2 alana kurun ama katlamalı sistem kulnanın. Masraflarınız karşısında çok daha iyi verim alacaksınızdır. Hangi bitkiyi yetiştirmeyi düşünüyorsanız bitkiyi iyi araştırın, sertifikalı çeşitlerine falan bakın, İyi araştırın yani, bilmeyene, az bilene, kara düzen veya geleneksel gidene çok riskli işler. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    Epikse bunu yazdı

Hocam tarım zor iştir. Bunun yetiştireceğin türe özel hastalığı var, zararlısı var, çimlenme süresi var, sulama sistemleri var, ısıtması var... Sana neler neler sayarım. Dandik çadırla vs olmaz bu işler. Örtüaltı yetiştiriciliği tarımın apayrı bir koludur. Ee topraksız tarım yapacaksın, cocopit temini falan da şart. Ama aklınıza koyduysanız, serayı bir dönüme kurmayın. 500 mt2 alana kurun ama katlamalı sistem kulnanın. Masraflarınız karşısında çok daha iyi verim alacaksınızdır. Hangi bitkiyi yetiştirmeyi düşünüyorsanız bitkiyi iyi araştırın, sertifikalı çeşitlerine falan bakın, İyi araştırın yani, bilmeyene, az bilene, kara düzen veya geleneksel gidene çok riskli işler. 

hocam araştırıyoruz bakalım çokta pro olmaya gerek olmadığını düşünüyorum öğrenen nasıl öğrendiyse o yollardan geçerek sonuca ulaşacağız bakalım risksiz iş olduğunu çok sanmıyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

Hojam sermaye yoksa her zaman yama iş yapacaksın . 

5 ye 1 fiyata 2.el çadır demiri bulacaksın.  

En dandiğinden naylon kullanıp  iple ,telle tutturacaksın 

Sulama sistemi için 2. El çok ucuza su tankı alacaksın 

Kaliteli 1 pompa 

Gerekli ilaçlar ve ölçüm aletleri en kalitelisi olacak 

Bu koşullarda 2 3 tur döndü mü sonra ordan gelen para ile bi şeyler yapacaksın 

Öyle bilmediğin işe 2 milyon gömersen  arsanı 5te1 fiyata nakit alabilirim . Pm kadar yakınım

sağlam bir sağanak dolu fırtına da batma ihtimalin olur bunu bil ama sağlam 2, el iskele ye bakmanı tavsiye ederim kendi paranla yapıcaksan koskep destek işine gireceksende illa 0 ürün olsun diye bilirler  

Yav he he
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Şuan gül yetistiriyoruz, tavsiyem tarıma Şu dönemde hiç bulaşılmamasi maliyetler çok yüksek eldeki ürün bozulacak ürün olduğu için istedikleri gibi atkoşturuyorlar satış ayağında 

Tavsiyem akarı kokarı olmayan işlere yönetmen

Demir çimento yağ ne alırsan al ama tarım en son olsun üzülürsün  

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı

kredi çekmeden çok zor yada ortak bulacağım 

Batmaya hazır ol o halde 

Finansman planını yap

Paran varsa yine de kredi çekerek yap ama yoksa , kumar amk bu işler.

Veteriner hekim arkadaşım , tavuk işine girmisti gezen tavuk, oonbes yıl önce ,bir sene götürdü götürmedi  kapattı. Pazarın hazır olmalı tüccarın eline bakarsin marulda apisir kalırsın , pazarda 5 lira olan marulu , tarlanda yeri gelir 50 kuruşa veremeyebilirsin.

Davulun sesi uzaktan güzel görünür , sermayeli işler ve altyapı hazırlamalı işlerde risk yüksek tolere edilebilir ama pazar sabit ve net ise .sözleşmeli alicin varsa dk düşünme 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

İlk önce zaten pazarı araştırdım İstanbul halindekilerle görüştüm oraya mal yapanlarla konuştum şuan bir kasa marul 6lı 40 liraya gidiyor hale marul başı 2 lira kaldığını söylediler 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı

İlk önce zaten pazarı araştırdım İstanbul halindekilerle görüştüm oraya mal yapanlarla konuştum şuan bir kasa marul 6lı 40 liraya gidiyor hale marul başı 2 lira kaldığını söylediler 

Mürit yanlış anlama ama elindeki sermayeyi Şu seçim arefesinde heba etme sağlam bozulmaz birşeye bağla. sakız parasına servet bağlayacaksın bir hastalıkta puff iyi düşün taşın

Sonkez uyarmak istedim 

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    taekwondo bunu yazdı
    Aytekinet bunu yazdı

Mürit yanlış anlama ama elindeki sermayeyi Şu seçim arefesinde heba etme sağlam bozulmaz birşeye bağla. sakız parasına servet bağlayacaksın bir hastalıkta puff iyi düşün taşın

Sonkez uyarmak istedim 

Eyvallah hocam bir hastalıkta en fazla bir hasat heba olur Max 30k felan tutar komple sistemi kaybetmiyorsun yani.

Toplam Hit: 2501 Toplam Mesaj: 22
topraksız tarım