Torrent Nasıl Kullanılır? Torrentten Dosya İndirme
-
Sene olmuş 2015 klişesiyle başlıyorum. Zannediyorum ki insanlar hala torrent kullanmasını bilmiyorlar. Bu yüzden özet geçerek yazacağım. Öncelikle bilgisayarımız torrent uzantılı dosyaları anlayabilsin, indirme işlemi gerçekleştirebilsin diye bir programa ihtiyacımız var.Windows cephesinde önerebileceğim program Bittorent.
Bittorent
Web Adresi: http://www.bittorrent.com/intl/tr/
İndirme Linki: http://download-new.utorrent.com/endpoint/bittorrent/os/windows/track/stable/Linux cephesinde de Qbittorent programı var.
Qbittorent
Web Adresi: http://www.qbittorrent.org/Qbittorent aynı zamanda diğer platformlar için de kullanabilir. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. İsterseniz bunları kullanmak zorunda değilsiniz de.
NASIL YÜKLEYECEĞİM BEN BUNLARI?
Windows'ta gayet basit. İndirdiğiniz exe uzantılı bittorent.exe dosyasına çift tıklayarak açın ve önergeleri takip ederek kurulumu bitirin.Linux için de şu adımı takip edin.
Qbittorent kurulumu:
sudo add-apt-repository
ppa:qbittorrent-team/qbittorrent-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install qbittorrentBu adımları başarıyla geçtiyseniz artık kullanıma hazırdır programınız.
Şimdi de sıra geldi dosya indirmeye.
NASIL YAPACAĞIM?
Öncelikle bir torrent dosyası indirmek için bir torrent sitesi bulun. Benim size önerim https://kickass.to/ dur. Aradığınız birçok sunumu bulabilirsiniz.Kısa kısa capsler ekleyeceğim ki anlaşılması daha rahat olsun. Önce alttaki örnek resimde göreceğiniz üzere search bar bulunmakta sitede. Buraya indirmek istediğimiz dosyanın adını yazacağız.

Ben Game of Thrones 'in 5.sezon 5.bölümünü indirmek istediğim için onu aratıyorum.

Arama sonucunda karşıma bir sürü sunum çıkıyor. Sarı renkte boyadığım yerler dikkatinizi çekmiştir. İstediğiniz sunumu oradaki tuşa tıklayarak indirebilirsiniz.

İndirdiniz peki bitti mi? Chrome kullanıyorsanız footerda şöyle bir ibare göreceksiniz. Bu dosyanın indiği ve kullanıma neredeyse hazır olduğu anlamına gelir.

Dosyamıza tıklıyoruz ve size bir takım şeyler sorabilir onlara "he he tamam" diyip geçin. Sonunda sizi böyle bir ekran karşılayacak. Bu ekran, torrent dosyasının inmeye başladığı anlamına gelir.

VE FİNAL ANI
Ben bu satırları yazarken dosya çoktan inmiş bile. Birkaç ekran görüntüsü alıp koyayım dedim.

İstek olursa altyazı nasıl indirilir ve nasıl kullanılır onları da anlatırım bir dahaki sefere.
-
bu konuyu okuduktan sonra ilk defa kullanacak arkadaşlara bir ayrıntı bilgiliyi daha vermem gerekiyor, indirme işleminiz bittikten sonra inen dosyanın yanında gönderiliyor yazacak bu dosyayı kesinlikle torrent programından kaldırmayın indirme işleminiz bittikten sonra en azından 2 gün boyuncu o dosya yanında gönderiliyor yazar şekilde kalsın torrentte, indirdiğiniz gibi dosyayı kaldırırsanız torrent clientiniz hasar görebilir ve torrent indirme işlemini bir daha yapamayabilirsiniz
-
Lotus bunu yazdı
bu konuyu okuduktan sonra ilk defa kullanacak arkadaşlara bir ayrıntı bilgiliyi daha vermem gerekiyor, indirme işleminiz bittikten sonra inen dosyanın yanında gönderiliyor yazacak bu dosyayı kesinlikle torrent programından kaldırmayın indirme işleminiz bittikten sonra en azından 2 gün boyuncu o dosya yanında gönderiliyor yazar şekilde kalsın torrentte, indirdiğiniz gibi dosyayı kaldırırsanız torrent clientiniz hasar görebilir ve torrent indirme işlemini bir daha yapamayabilirsiniz
:) indirdiğiniz dosyayı gönderiliyor olarak bırakmanız şu anlama gelir.. ben indirdim, başkalarının indirmesine de yardımcı olayım... üyeliksiz sitelerde genelde bunu sallamaz haldır huldur indirirler.. fakat üyelikli sitelerde genelde indirdiğinin datanın %60 lık kısmını 10gb ye 6gb gibi olan kısmını başkalarıyla paylaşmak yani gönderiliyor olarak bırakmak zorundasınız.. programda size gösterilen oranlara değil üye olduğunuz site üzerinden sitede profilinizde kayıda geçen gönderme yani ( seed ) değeri %60 ulaşmışmı onu kontrol etmelisiniz..
-
Sıradaki dersimiz klavye ve fare kullanımı üzerine...
Şaka bi yana ellerine sağlık, elbet birinin işine yarar, google'dan aramayla falan gelir.
-
xx şahsiyet işte pcde şunu söktüm takdım bunu şöyle yaptım vs diyo (bende donanımdan çok anlamam sök tak okadar) neyse döndü dolaştı konu bana diyorki filmleri nerden indiriyon torrent dedim o ne diyo :)
-
Lotus bunu yazdı
Kesin bilgidir. Ozellikle ulkemizde pek bilinmiyor ama bu sekilde kullanmak en sagliklisi.
-
En önemli konu olan seed leech olayına değinilmemiş. Torrentte en çok kafa karıştıran mesele bu oluyor. 0 seedli dosyaları indirmeye çalışıp bu inmedi ya deyip programı kaldıran nice insan biliyorum.
Beğeni oranına da dikkat çekmek lazım. Ne üdüğü belirsiz torrentler en azından yorumlarında ne var ne yok kendini belli edebiliyor. Sonra müzik indireceğim diye makinesine trojan sokan insanlar çıkabiliyor.
Qbittorrent'i Windows'ta da tavsiye etmek lazım. Basit, hafif, ekstrası yok. Gayet güzel bir yazılım. Utorrent en çok bilinen olmasına rağmen son dönemde çok bozdu. Bitcoin miner vb. eklentilerle kendi topuklarına sıktılar.
-
Austen bunu yazdı
En önemli konu olan seed leech olayına değinilmemiş. Torrentte en çok kafa karıştıran mesele bu oluyor. 0 seedli dosyaları indirmeye çalışıp bu inmedi ya deyip programı kaldıran nice insan biliyorum.
Beğeni oranına da dikkat çekmek lazım. Ne üdüğü belirsiz torrentler en azından yorumlarında ne var ne yok kendini belli edebiliyor. Sonra müzik indireceğim diye makinesine trojan sokan insanlar çıkabiliyor.
Qbittorrent'i Windows'ta da tavsiye etmek lazım. Basit, hafif, ekstrası yok. Gayet güzel bir yazılım. Utorrent en çok bilinen olmasına rağmen son dönemde çok bozdu. Bitcoin miner vb. eklentilerle kendi topuklarına sıktılar.
Reklamsız, eklentisiz, en stabil çalışan versiyonu 2.2 bana göre.
http://www.oldapps.com/utorrent.php?old_utorrent=36?download
-
linux ta ekran görüntüsü nasıl alınır onu da anlat :):) prntscr olayı çalışıyor mu
-
Hola kullanın torrentleri indirmeden tarayıcıdan izleyin en temizi.
-
rui bunu yazdı
linux ta ekran görüntüsü nasıl alınır onu da anlat :):) prntscr olayı çalışıyor mu
Prntscr olayı çalışıyor başkan ancak ben shutter kullanıyorum. Bu program aynı windowstaki lightshot programı gibi. Üstelik sağ clickle 8 farklı siteye veya ftp ye upload özelliği var. Tuş ataması da yapsam tadından yenmicek. Kesin varmıştır da ben bulamadım bi türlü.