Torrentleech Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

benim de üyeligim banlanacak sanırım , ratio kasmak mümkün degil seedbox a 1 ay seed yapsın diye 0 üyelikten dosya koydum

25 gb lık (sitede en çok çekilen dosya) 800mb kadar upload yapılmıs ve istenin verdiği uyarı rationuzu düzeltin yoksa 5 gün sonra ban yiyeceksiniz

tüm dosyalara baktım ratio yükseltilebilecek bir dosya bulamadım..

Valla ben 1 dosyayla 500-700 gb seed ettigimi biliom :D

UL: 6.36 TB  DL: 5.08 TB  Buffer: 1.28 TB

Hehhehe valla ben hiç dosya seed etmiyorum :D 1-2 sene önce kastıydım baya dedicatedtan :D

Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

altın torrentleri kullanın  genelde hem altın hemde x2 oluyorlar (:

bende hd-space de kasmaya calısıyorum 0.7 ratio var suan :/ öküz gibi upload edenler var haliyle ben 20 mb dosya gonderırken onlar 20 tb gondermiş oluyorlar :D biraz zor oluyor ama napalım..

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

Ratio değeri indirdikçemi yükseliyor şimdi 
    mesela ThebigbangtheoryxvidHDtv.avi  0,02  değeri mesela bunun gibimi 

Busiest men find the most time....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

cenker_1993 bunu yazdı:

hayır indirme bittikten sonra gönderme yapar. gönderme yaptıkça ration artar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

sezoo bunu yazdı:

cenker_1993 bunu yazdı:

benlik bir olay yok yani indircem torrent acık kalıcak bu kadar 
    eski linklerden indirmeye baslıcam o zaman ilk :S.s...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

cenker_1993 bunu yazdı:

sezoo bunu yazdı:

cenker_1993 bunu yazdı:

benlik bir olay yok yani indircem torrent acık kalıcak bu kadar 
    eski linklerden indirmeye baslıcam o zaman ilk :S.s...

aynen öyle

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

hocam saol yardımcı olduğun için :))))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

sezoo bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

benim de üyeligim banlanacak sanırım , ratio kasmak mümkün degil seedbox a 1 ay seed yapsın diye 0 üyelikten dosya koydum

25 gb lık (sitede en çok çekilen dosya) 800mb kadar upload yapılmıs ve istenin verdiği uyarı rationuzu düzeltin yoksa 5 gün sonra ban yiyeceksiniz

Hehhehe valla ben hiç dosya seed etmiyorum :D 1-2 sene önce kastıydım baya dedicatedtan :D

Hocam bu şekilde devam edersen, hit-n-run'dan banlanma ihtimalin var.

Her torrent için 0.4 ratio/60 Saat/120 Anons(En az üçünden birisi) zorunluluğu var.

Özellikle seeder'ı az ya da yeni olan torrentler için bu zorunlulukları göz önünde bulundur derim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

Mc_cO_By bunu yazdı:

sezoo bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

Hocam bu şekilde devam edersen, hit-n-run'dan banlanma ihtimalin var.

Her torrent için 0.4 ratio/60 Saat/120 Anons(En az üçünden birisi) zorunluluğu var.

Özellikle seeder'ı az ya da yeni olan torrentler için bu zorunlulukları göz önünde bulundur derim.

hocam sen msn gel kafam karıştı üyelik gidicek şimdi :D 2 dk anlatıver sana zahmet :))

compidestek@hotmail.com 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

@cenker_1993

Uzun süredir MSN kullanmıyorum hocam ama burdan dilim döndüğünce anlatayım, ihtiyacı olan kişiler de faydalanmış olsun.

Öncelikle, muhtemelen torrenti indirememe sebebin, yeni bir yayını çekmeye çalışmandır. Yeni üyeler için bekleme süreleri söz konusu, bu süre dolmadan bunlardan faydalanamazsın. Torrent'in yanında senin için uygulanacak bekleme süresi belirtilir.

Ratio'na göre, max indirebileceğin torrent sayısı belirlidir, bu durumda da birisi bitmeden, diğer indirme işlemi başlamaz.

Örn.

0.4 için 1 Torrent

0.5 için 2 Torrent

0.6 için 3 Torrent

.

.

1.0 ve üstü için Sınırsız gibi.

Torrentleech'e üye olduğun gibi Allah ne verdiyse indirmeye başlarsan, bir sonraki haftayı muhtemelen göremeyebilirsin.

Bu durumda nelere dikkat etmelisin;

6 GB indirme işlemi yapana kadar, ratio'dan sorumlu tutulmazsın. O yüzden, 5 GB'a kadar seed edebileceğin, belli başlı bir içerik oluşturman gerekecek.

Türkiye'deki İndirme/Gönderme oranı genel olarak kötü olduğu için kesinlikle, komple bir filmi ya da oyunu indirip, seed etmeye çalışırsan, hayal kırıklığına uğrarsın.

Genel olarak, TL üzerinde pek çok kişi seedbox'a sahip ya da çok uzun süreler boyunca indirdikleri torrentleri seed ediyorlar. Düşük hızla TL'de tutunabilmek için, bir kaç püf noktaya dikkat etmen gerek.

Mesela her yerde bulabileceğin(örn. thepiratebay) popüler oyun/film vs gibi içerikleri TL'den indirmemelisin. Bu ratio'nu boşa harcamandan başka bir işe yaramaz.

Üye olduğun belki de ilk 1 ay için kuluçkaya yatmalısın. Yaklaşık olarak 25 GB üzerinde bir upload oranına ulaşıncaya kadar, acil olmayan durumlarda hiç bir şey indirmemelisin(Tabi sonrasında da, ratio'nu korumak sana düşüyor).

Peki, düşük hızla, nasıl ratio'nu arttıracaksın, bunu bir örnekle açıklayayım;

Öncelikle kullandığın Torrent İstemcisinden, torrent'i çalıştırdığında indirmek istediğin dosyaları senin seçmene izin vermesini sağlayacaksın.

Sonrasında ise, diyelim 6 GB'lık HD bir film var. Bunu indirsen, ratio'yu sağlamlaştırman çok çok uzun zamanını alacaktır.

İşte istediğin dosyaları indirebilme ayarı, bu noktada işini kolaylaştıracak.

Pek çok kişi, bir filmi indirmeden önce, onun Sample'ına göz atar. Bu şekilde, görüntü kalitesi vb ile ilgili fikir edinir.

Sen de, popüler dizi/film vb için sadece Sample'ları indireceksin. Bu durumda, indirmiş olduğun örnek olarak sadece 50 MB'lık bir dosyayla, ratio'nu oldukça verimli şekilde arttırabilirsin.

Aynı şey bir oyun için de geçerli, oyunun sadece bir part'ını indirip, onu da seed'de bekletebilirsin.

Bu yöntemle, hem az download yapıp sıkıntıya girmezsin, hem de yaklaşık olarak 100 tane içeriği(Her biri için 50 MB'lık birer dosya indirmiş olduğunu varsayarsak) seed etmiş olursun.

Üstelik, başta bahsettiğim 6 GB limitini aşmamış olacağın için gereksiz ratio sıkıntısına girmezsin.

Artan ratio'nla birlikte, torrentlerdeki bekleme süresi kalkmış olacağı için güncel dizi/filmlerin sample'larını ilk indirenlerden olarak, seed verimini katlayabilirsin.

Bunlar dışında, ratio'n iyi bir hal aldığında, elbette sen de bir şeyler indirmeye başlayacaksın. Bu durumda da, çekeceğin belki 30 GB'lık bir içerik için ratio oranını tutturmak çok güç olacaktır.

Böyle durumlarda, 0.4 ratio/60 Saat/120 Anons kuralını baz alacaksın. Hızın, en azından 0.4 oranını tutturmana uygun değilse ya da çok fazla seeder varsa, toplamda 120 Anonsa ya da 60 saat kısmını dikkate alacaksın. Tabi bu, genel ratio'nun 0.4 altına düşmemesi gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Ona her zaman dikkat etmelisin.

Basitçe, 10 GB upload yaparsan, 20 GB download yapma hakkına sahipsin. Sadece bunu bile dikkate alırsan, TL'de tutunabilirsin.

Atladığım noktalar olmuş olabilir, soruların varsa onları da cevaplamaya çalışırım.

Edit: Unutmuşum hocam, 1 içeriği 1'den fazla indirirsen, banlanma riskini arttırırsın. Bunu yapman hesabını birileriyle paylaşıyor olduğun şüphesini doğurur. Buna da ayrıca dikkat et.

Toplam Hit: 3041 Toplam Mesaj: 25