Toshiba Laptop Garantisi (Yardım)
-
İyi akşamlar müridler. Kullandığım Toshiba A350-22z laptopum ile ilgili sıkınılarım var sizlerden de bilgi almak istedim konu şu:
Laptop yaklaşık 1.5 yıllık ve şu ana kadar 1 Lcd 1 işlemci 1 adaptör 4 defa da HDD ve 1 parçası daha değişmişti ama onu hatırlamıyorum. Bu şartlar altında değişim hakkımın doğduğunu düşünüyorum. Ama değişim vermiyorlar sebep olarak ta lcd kasamın köşesinde bir çatlak olması. Eğer onarım ücreti olan yaklaşık 300 Tl yi ödemem koşulunda değişim vereceklerini söylüyorlar. Bunun yasal bir gerçekliği var mı yani bu fiyatı ödemeden değişim alamam mı yoksa değişim vermemek için beni mi kandırıyorlar. Bu konu hakkında herhangi birşeye rastlamadım internette de araştırmama rağmen.
Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. -
kırık çıkık çatlak garanti kapsamına girmez
-
aynen kırık çizikte garanti kapsamına girmiyor.aynı sorun bendede olmuştu :( hemde aynı model laptop
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
kırık çıkık çatlak garanti kapsamına girmez
-----------------------------onu biliyorum zaten tamir etmelerini istemiyorum 1 yıl içerisinde 4 defa HDD değişti buna dayanarak değişim istiyorum
aldım alalı nerdeyse 3-4 ayı serviste geçti bilgisayarın doğru düzgün kullanamadım da
-
düşmeye bağlı arıza olduğunu belirtip, kullanıcı hatası derler geçerler hacı
-
bakalım belki bu konu hakkında bilgisi olan vardır hakem heyetine de başvurdum bakalım ordan ne sonuç çıkacak
-
hay ben bu TNB bilgisayarın bendede aynı bılgısayar va rve artık tamamen bunların sayesınde toshibadan sogudum senn en azından parçaların değişmiş benımkısı suanda garantı kapsamı dısında .... ve suanda klavyem bozuk :/
-
ama şunu demeyi bi dene sizin verdiğinz garantinin amacı benım aldıgım bılgısayarın ılk gunku gıbı performans sağlaması performansın kasadaki çizikle bi alakası olmadını babaannemde bilir :D burdan yola cık belkı sen yenersın TNB bilgisayarı
-
csr288 bunu yazdı:
ama şunu demeyi bi dene sizin verdiğinz garantinin amacı benım aldıgım bılgısayarın ılk gunku gıbı performans sağlaması performansın kasadaki çizikle bi alakası olmadını babaannemde bilir :D burdan yola cık belkı sen yenersın TNB bilgisayarı
-----------------------------valla hoca tnb ile çok konuştum mail attım falan ama hiç bi sonuca ulaşamadım. Son olarak hakem heyetine başvurdum ordan cevap bekliyorum. Aldığım cevaba göre hukuki işlemleri de başlatmayı düşünüyorum.
-
benım bılgısayarımın e-sata girişinde bişe varmış ben onun sorunlu oldugunu yazdım onlar sen yapmısın dedıler sımdı pc bok yenısını alacagm zaten şu sıralar yenı konu açacagm nelere dıkkat etmem gerek her yonuyle daha alalı 1 bucuk sene oldu benımkınıde marka takıntısı olmadan alacagm bılgısayarımı ve satılan yerın verdıgı servıs olayına dıkkat edecgm . parçlara cok onem vercgm bo toshıbada oyun oynayamıyorum :/ artık mesleğime uygun bir bilgisayar dusunuyorum çizim yapabilecgm bır bılgısayar ve gerektgınde aldıgım yıldakı oyunları calıstarabılcek bi bilgisayar alcm ama once pederi ikna edecgm bu bılgısayarda klavye alıp eve masaustu yapacagm anlasılan :/
-
csr288 bunu yazdı:
benım bılgısayarımın e-sata girişinde bişe varmış ben onun sorunlu oldugunu yazdım onlar sen yapmısın dedıler sımdı pc bok yenısını alacagm zaten şu sıralar yenı konu açacagm nelere dıkkat etmem gerek her yonuyle daha alalı 1 bucuk sene oldu benımkınıde marka takıntısı olmadan alacagm bılgısayarımı ve satılan yerın verdıgı servıs olayına dıkkat edecgm . parçlara cok onem vercgm bo toshıbada oyun oynayamıyorum :/ artık mesleğime uygun bir bilgisayar dusunuyorum çizim yapabilecgm bır bılgısayar ve gerektgınde aldıgım yıldakı oyunları calıstarabılcek bi bilgisayar alcm ama once pederi ikna edecgm bu bılgısayarda klavye alıp eve masaustu yapacagm anlasılan :/
-----------------------------Hacım her yol Asus a çıkar:)