folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Tostçu Açıyorum

Tostçu Açıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

hayırlı olsun

samaccc tarafından 13/Eki/21 21:58 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim Tembelim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek

Antakyada Kalmıs Bırı olrak ıs yapar gecmıs zamanda vardı aklımda bısıler ama suan ıcın oda zor maddı zorluklar var ama ılerıde olursa kısmet ısı.

Isı Bilen Bırı ıle yaparsan Musterı kacmaz ama bılmeyen Abı Ben bunu yaparım degen bırıne verırsen Sallamaya gıdersın Haberın olsun..

Önce Etrafı Kolaçan et Bufelerde ve bu ıs caplarında calısan ınsanlarla Dıyalog halınde ısı yapan ama Malum parası az gelen kısıyı kendı sahana cekmeye bak alırsan ucretı koyarsan zımbalarsın.

Adana Yakın olarak UTU TOST Isı Mukkemel olur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

işlek cadde?

çok arabanın geçtiği yere de işlek deniyor ancak esasında insanların yürüyerek geçtiği ve  zevkine dolandığı yer işlek caddedir.

Şehirler arası a5 karayolunda işlektir ama dükkân için uygun değildir :)

hatta bazen öyle sokaklar var ki caddenin sol kaldırımındaki dükkânlar zenginleşirken tam karşı sağ kaldırımdaki esnaflar sinek avlıyor.

yemek lokanta isleri 2 ye ayrılır

1-keyif için sohbet etmek için gider birşeyler yer içersin.  bu grup birşey yapacaksanız menü çok önemli sayılmaz mekan önemlidir. simit sarayı, Starbucks... gibi. millet sohbete geliyor. 

2- fast good  tarzı. mekansiz  büfe gibi pastane gibi milletin alip yürüyüp gideceği. belki paket servisi olan.

2 masalı yerler iki gruba da girmiyor maalesef. düdük gibi daracık yerde dukkan sahibinin dibinde kimse rahat sohbet etmez. mekan için gelmez. 

mini lokanta yaptığından  fastfood gibi bir hava da vermiyor. 

tavsiyem  :  sandviç, tost, ekmek arası, hamburger, döner, etli ekmek gibi, servise ve tuketimi kolay bol çeşitli bir memü oluştur. mesela 10 çeşit tost çeşidin olsun.

bazı menulere komik  isimler koy

bir ara biz alirdik isteyken ekmek arası menulere herkul, He-Man... gibi isim koymuşlardı.

yine bir yerde tost çeşitlerine verilen isimler:

- kasarli tost bitter

-sucuklu tost adnan bey

- o senin yengen behlul , karisik tost

:)))) az gulmemistim. 

mekanı salla. menulere ve servise odaklan.

diette ve perhizdekiler  için tam buğday, Yulaflı yada sebzeli özel menulerde cikartirsan çok tutar.

benim akraba Tekirdağ da yapıyor.  yok satiyormus. fırında cips, haşlama közleme, şekersiz kek,  tarzı şeyler satıyorlar.  

hatta çölyak hastaların için glutensiz pastalar...

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

abi iş yapabilmenin şuan 3 seçeneği var

1. gerçekten ucuz olacaksın , insanlar ay sonu özellikle karnımı bir şekilde doyurayım kafasında ve ucuz tercih ediliyor fakat bu seni bir yere getirirmi bilmiyorum 

2. kaliteli malzeme düzgün fiyat insanların işte istediğim lezzet dediği yer olursan adam yolunu değiştirip gelip sende yiyebilir bizim ilçede örnek çok güzel bir burgerci var normalin bi tık üstüne fakat gidince memnun kalacağımızı biliyoruz yine 2 tane sağlam kumrucu var ucuz değil ama canımız kumru çekerse oraya gideriz bu son iki işletmede 10 yıldan uzun süredir var

3.seçenek ise sosyal medya 

tostçu erol daha ünlü olmadan önce internette karşıma çıkmıştı ve insana ilginç geliyor belki ürünü iyi belki kötü ama sırf meşhur diye gidilen milyon tane mekan var 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo
    LaNCeLoT bunu yazdı
    crystalmeth bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

siktiret yazılım öğren

:D

Aslında cıddı dıyor makarasına degıl :D

ciddiyim

şimdi tostçu açıcan, bi ton uğraşıp para harcıcan, oranın düzene oturması, insanların "aa burda tostçu varmış" demesin en az 2 -3 ay. tam düzene oturtucan fiyatını malzemeni müşterini ayarlıcan :

şak elektriğe zam

şak peynire zam

şak kolaya zam

ya sen de zam yapıp müşteri kaybedeceksin ya malzemeden kısacaksın ya karını azaltacaksın. çekilir dert değil bence. 

öyle bi ülkedeyiz ki bi sabah kalkıyon suriyeye girmişiz, bi sabah kalkıyon elektriğe 15% zam, bi sabah doğalgaza zam. kışlıkları çıkardım geçen yılın fişleri çıkıyo montun cebinden sik sok şeylerin fiyatı 50% artmış. döviz zaten comolokko olmuş

kurulu bi düzenin yoksa yeni düzen kurarken döviz kazanacağın bişey kovalamak lazım bence. ha babandan tostçu kalmıştır devam edilir ama sıfırdan tutup kurmak, emek harcamak bana boşa kürek çekmek gibi geliyo.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hayırlı olsun

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Bütün yorumları tek tek okudum. Hatta neredeyse hepsi üzerine düşündüm. Menü çeşitliliği kesinlike şart. Belki kampanyalar bilmiyorum. Mutlaka riski var ama içeri gireceğim para maksimum 15k olacak gibi duruyor. O yüzden gözümü çok korkutmuyor zaten şuan kyk ile birlikte 50k içerdeyim. Ölmüyorum. Yazılım sektörü antakyada biraz kısır. 2 mobilya firmasına web sitesi ve iki üç kafeye qr kod menü satmak dışında bir halt yapamadım ben bu şehirde. Nişanlım ise bir meyve-sebze ihracat firmasının bilgi işlem sorumlusu. Konu şu ki insanlara bağımlı çalışmaktan çok sıkıldım. Aylık sabit bir gelirdense günde 3 saat daha fazla durayım ve cebimdeki para artsın kafasına girdim. Nişanlım buradaki firmalara kurumsal web sitesi falan satalım diyor ama (kötülemek için söylemiyorum bunu) burası sınır bölgesi. Fabrika kuran herkes vakti zamanında babadan gelen sermaye ile kurmuş ve biraz cahiller. Tutup ben bu adamlara web sitesinin gerekliliklerini ya da bi barkod okuyucunun ehemmiyetini veyahut şirket içi kullanılacak bir ERP programının ihtiyaç olduğunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

O yüzden bir deneyim olsun istiyorum bu bana. 10 dükkandan 8 i batıyor. Kalan 2 dükkan da yeni şube açıyor. Bu işte belli ki para var. Bir şeyleri doğru yaptığımız takdirde. 

Antakyada vejeteryan, vegan, diyet menü alışkanlığı yok. Yemek sepetinde bunu görenler belki üstüne atlar diyorum. Bilmiyorum tabi henüz 

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

genç girişimci , kosgeb falan denedinmi 

Yav he he
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

Hayırlı olsun hocam. Böyle marjinal bir ürün, hizmet sunup youtuber'ların radarına girersen işletmenin sonu tostçu mahmut gibi olabilir.

|~_~|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    antichrist bunu yazdı

Hayırlı olsun hocam. Böyle marjinal bir ürün, hizmet sunup youtuber'ların radarına girersen işletmenin sonu tostçu mahmut gibi olabilir.

hocam mahmut öldü ama yine de sen bilirsin

Toplam Hit: 5675 Toplam Mesaj: 46
tostçu tost