folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

bi arkadaşın dedigi gibi lazlar kürtlerin deniz görmüş halidir özellikle bi giresunlu olarak hiç hoşlanmam kendini belli etmleri biz sinirliyik biz asarız keseriz havaları ama iclerinden adam gibi adamlar vardır haklarınını yemim ama genel görüş böyle kürtler bu kdar baskın olmasa büyük ihtimal bela olarak laz  kesimi olurdu ...

not : bende bi kipçi olarak bu konuya deginmene cok sevindim

UzatmaNaciye tarafından 04/Mar/13 04:50 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

Hepimiz insanız.Irk falan nedir amk bu yüzüklerin efendisi mi

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    Manisa'da cepnilik daha farklı sanırım karadenizden biz bazı şeyleri sifreleriz mesela silah yerine yalanı deriz yabancı yerine dabacı kevik deriz kimse bi bok anlamaz :-D ve ordaki ler kültürlerini unutmuş sanki bizde eskiden gelme Türk gelenekleri devam etmektedir ayrıca niye anlamıyorum herkes korkar bizim köylerden bi kavga olsa tüm köy gider :-D senin cepniyim dedinmi insanlar bi farklı yaklaşır genelde kötü gözle bakar ibneler halbuki götü bizim sayemizde saglamda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Ben artvinliyim annem gürcü yani gürcistandan gelmişler ataları eskiden savaş zamanlarında gelmiş annemlerin köyünde bir kale yapıp saklanıyorlar.Savaş bitincede orda kendi köylerini yapıyorlar.Annem dayım dedem ananem falan hepsi gürcüce biliyor Hatta annemlerin köyün yaylası gürcistanla sınırmış söylediklerine göre.

Çok yakınımın araştırmalarına göre posoflardan gelmiş olduğumuz yazıyor ama tam bilmiyorum

tolgaStain tarafından 04/Mar/13 13:44 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

trabzonlu olupta rum olan arkadaslarim var hocam

yani sende su genellemeyi yapamazsin trabzonlular rum degildir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    UzatmaNaciye bunu yazdı

bi arkadaşın dedigi gibi lazlar kürtlerin deniz görmüş halidir özellikle bi giresunlu olarak hiç hoşlanmam kendini belli etmleri biz sinirliyik biz asarız keseriz havaları ama iclerinden adam gibi adamlar vardır haklarınını yemim ama genel görüş böyle kürtler bu kdar baskın olmasa büyük ihtimal bela olarak laz  kesimi olurdu ...

not : bende bi kipçi olarak bu konuya deginmene cok sevindim

bende giresunluyum lazlar bela olurdu demişsin fakat ben hiç kurtulus savası zamanında isyan cıkarmıs lazlar duymadım var mı acaba ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek

Laz kültürü ve Lazca o kadar muhteşem ki lazların veya trabzon o çevredekilerin kültürlerini korumamaları benim tuhafıma gidiyor arkadaş. Yani o bölgede bir eziklik duygusu ile kendini türk milletine kabul ettirme çabaları var ki aklıma aziz nesinin soyadı olayı aklıma geliyor. 

Aziz nesine sormuşlar soyadının anlamı ne ? 

Aziz nesin demiş soyadı kanunu gelince korkak olanlar cesur,güçlü vs soyadlarını aldılar. Türk olmayanlar ama vatanı toprağı sevenler Öztürk,Türkoğlu,Türk gibi soyadlarını aldılar.

Ben ise her zaman kendimi bilmek adına nesin kimsin anlamında nesin soyadını aldım aziz nesin oldum sürekli aziz nesin sen diye soruyorum.

Bu konuyla çok alakalı. Bunu hainlik vs olarak algılamayın ama kimse aslını inkar etmesin. Laz kültürü çok iyi ama bunun için çaba göstermemeleri beni üzüyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    q0x bunu yazdı

Laz kültürü ve Lazca o kadar muhteşem ki lazların veya trabzon o çevredekilerin kültürlerini korumamaları benim tuhafıma gidiyor arkadaş. Yani o bölgede bir eziklik duygusu ile kendini türk milletine kabul ettirme çabaları var ki aklıma aziz nesinin soyadı olayı aklıma geliyor.

Aziz nesin demiş soyadı kanunu gelince korkak olanlar cesur,güçlü vs soyadlarını aldılar. Türk olmayanlar ama vatanı toprağı sevenler Öztürk,Türkoğlu,Türk gibi soyadlarını aldılar.

Ben ise her zaman kendimi bilmek adına nesin kimsin anlamında nesin soyadını aldım aziz nesin oldum sürekli aziz nesin sen diye soruyorum.

Bu konuyla çok alakalı. Bunu hainlik vs olarak algılamayın ama kimse aslını inkar etmesin. Laz kültürü çok iyi ama bunun için çaba göstermemeleri beni üzüyor

Her toplumun kültürü, dili güzeldir hocam. Ha senin ilgini çekmez, bir başkasının çeker orası ayrı. Lazlar için üzülüyorum açıkçası.. Pek yakında o dili bilen kimse kalmayacak. Yaşlıları hala konuşuyor. Gençleri ise sadece anlıyor. Bir kaç nesil sonra ne anlayan ne de konuşan kalacak. Işte bu yüzden Kürtler anadilde eğitim istiyor. Keşke herkes ama herkes diline kültürüne sıkı sıkı sarılsa. Çoğu insanda bu yok. Mesela şöyle diyeyim. Ben Kürdüm. Bizlerin genelinde dil unutulmasın diye daha küçük yaştan öğretilir. Böylesi daha makbul çünkü. Keşke lazlarda öyle yapsa..

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı
    q0x bunu yazdı

Her toplumun kültürü, dili güzeldir hocam. Ha senin ilgini çekmez, bir başkasının çeker orası ayrı. Lazlar için üzülüyorum açıkçası.. Pek yakında o dili bilen kimse kalmayacak. Yaşlıları hala konuşuyor. Gençleri ise sadece anlıyor. Bir kaç nesil sonra ne anlayan ne de konuşan kalacak. Işte bu yüzden Kürtler anadilde eğitim istiyor. Keşke herkes ama herkes diline kültürüne sıkı sıkı sarılsa. Çoğu insanda bu yok. Mesela şöyle diyeyim. Ben Kürdüm. Bizlerin genelinde dil unutulmasın diye daha küçük yaştan öğretilir. Böylesi daha makbul çünkü. Keşke lazlarda öyle yapsa..

Aynı şeyi söylüyoruz hocam bende kürdüm. Lazların kendi kültürlerine sahip çıkmamasından dem vuruyorum ben. Emin olun laz kültürü çok güzel ben bulabildiğim kaynaklar sayesinde az çok araştırma imkanım oldu. Müthiş doğal ama gel görelim ki laz gençlerin o yönde hiç alakaları yok. Belki de o yüzden kazım koyuncuyu karmateyi vs kişileri daha çok sevdik

Toplam Hit: 5142 Toplam Mesaj: 44