folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

Trabzonlular Laz Degildir Rum Degildir ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    q0x bunu yazdı

Laz kültürü ve Lazca o kadar muhteşem ki lazların veya trabzon o çevredekilerin kültürlerini korumamaları benim tuhafıma gidiyor arkadaş. Yani o bölgede bir eziklik duygusu ile kendini türk milletine kabul ettirme çabaları var ki aklıma aziz nesinin soyadı olayı aklıma geliyor. 

Aziz nesine sormuşlar soyadının anlamı ne ? 

Aziz nesin demiş soyadı kanunu gelince korkak olanlar cesur,güçlü vs soyadlarını aldılar. Türk olmayanlar ama vatanı toprağı sevenler Öztürk,Türkoğlu,Türk gibi soyadlarını aldılar.

Ben ise her zaman kendimi bilmek adına nesin kimsin anlamında nesin soyadını aldım aziz nesin oldum sürekli aziz nesin sen diye soruyorum.

Bu konuyla çok alakalı. Bunu hainlik vs olarak algılamayın ama kimse aslını inkar etmesin. Laz kültürü çok iyi ama bunun için çaba göstermemeleri beni üzüyor

buyrun hocam : http://www.lazuri.com

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı
    UzatmaNaciye bunu yazdı

bi arkadaşın dedigi gibi lazlar kürtlerin deniz görmüş halidir özellikle bi giresunlu olarak hiç hoşlanmam kendini belli etmleri biz sinirliyik biz asarız keseriz havaları ama iclerinden adam gibi adamlar vardır haklarınını yemim ama genel görüş böyle kürtler bu kdar baskın olmasa büyük ihtimal bela olarak laz  kesimi olurdu ...

not : bende bi kipçi olarak bu konuya deginmene cok sevindim

bende giresunluyum lazlar bela olurdu demişsin fakat ben hiç kurtulus savası zamanında isyan cıkarmıs lazlar duymadım var mı acaba ?

yanlış okumuşşun tekrar okumursunun?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

laz mı rum mu bilmem ama

alayı hacı hoca amk...

Toplam Hit: 5588 Toplam Mesaj: 44