Trafik Cezaları Hakkında
-
Arkadaşlar bir arkadaşım bana motoru versene bi 100 metre kullanayım dedi . Bende al kullan dedim arkadan 2 tane şahin geldi durun bakalım dediler. Çocuga ceza yazdılar eksozdan . Ehliyeti var. Fakat çocugun cezayı ödeyecek durumu yok ödemeyecek biliyorum . Motorda benim üstüme . Bu cocuk cezayı ödemediği taktirde benim aracın dosyasına girer mi ? Bu ceza bana yansır mı ? Bir arkadaşıma sordum cezayı ödemesse sana gelir dedi. Konu hakkında bilgisi olanlar varmıdır ?
NOT : Bana çok saçma geldi . O zaman ben araç kiralayayım trilyon tane ceza yiyeyim ödemeyeyim , cezalar araç sahibine gitsin . Bunun mantık neresinde ?
ModS: Hukuk bölğmü neden var nedne her konu genele açılıyor ???Jacks: Haklısın mod abi afedersin fevri davrandım ondan oldu .
-
plkaya ceza yazılmıyor artık diye biliyrum şahsa yazılıyordu
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
plkaya ceza yazılmıyor artık diye biliyrum şahsa yazılıyordu
----------------------------- -
kiralarken sözleşme imzalatıyorlar, illaki ilgili bi madde vardır. ceza sana kalacak bence.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------plkaya ceza yazılmıyor artık diye biliyrum şahsa yazılıyordu
Cezayı plakaya yazmadı onun ehliyetine yazdı zaten ama ruhsat sahibi benim ödenmediği taktirde ne oluyor onu soruyorum bende . -
araba kiralarken sözleşme imzalıyon ama bitimine kadar olan süre içindeki bütün olaylarından sen sorumlusun.senin olaydada egzoza yazıldıysa direk plakaya yansır heralde ceza sonuçta hatalı olan sürücü değil araç...
-
Yaw araç kiralamayı geçin benim duruma gelin :D ben onu öylesine dedim.
-
ceza tutanağında ne yazıyo aracın plakası falan yazıyomu yoksa sadece elemanın adı ehliyet bilgilerimi yazıyo...
-
bilmiyorum da şimdi egsozdan yenmiş bi ceza var. ceza adama niye yazılsın? motorda var kusur. yoksa arkadaşının egsozu mu bozuk? töbe töbe S:
-
motor ruhsatı yanında varsa problem olmamasi lazim, + arkadasinin ehliyetine ceza yazılır, plakaya sadece kameralardan arac sahibinin ehliyetine yansıyor, ama sorun aracin egzosunu uygunsuz oldugundan dolayı direk kullanıcı ehliyetine ceza kesmis bu dogal. sana bisi olmaz. ehliyet sahibi cezayı ödemesi gerekir. korkma. icine dertse emniyete sorabilirsin
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------ceza tutanağında ne yazıyo aracın plakası falan yazıyomu yoksa sadece elemanın adı ehliyet bilgilerimi yazıyo...
Plakasından tut motorun rengine kadar yazıyor. Sürücünün adı soy adı yazıyor.