Trafik Cezası Neden 1540Tl Değilde 154 ?
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------lan sizin kadar ülkesini devletini kötüleyen insanlar görmedim be.
-----------------------------Ben tüm mesajları okudum ülkeyi kötüleyen görmedim. Hangisiymiş o göster hele.
-
Benım takıldıgım nokta daha cok neden 155 150 degılde 154 :)
Dıger konuya gelırsek cezalar arttırılırsa hata oranı duser. Sarıda gecmeyen ama farketmeden 5-6 ısık gecen arkadasımız o ısıkları farkeder. Ama tabı bunun devlete yararı olurmu olmazmı bılınmez.
Hata yapıyorsan bedelını odeyeceksın her ne olursa olsun odemek ıstemıyorsan o hatayı yapmayacaksın. Ama ozel durumlarda esneklık gosterılmelı. Yada ufak para cezaları ustune sosyal cezalar getırıceksın.
Kırmızıdamı gectın mesela 1 saat o kırmızı ısıgın etrafını temızletıcekler adama bak bı daha o kırmızı ısıktan gecıyormu :D
-
bnim bildiğim polisler ava çıkar gibi asvalta çıkıp kafalarına göre gördükleri plakalara basıyorlar cezayı... belli bi ceza limitleri varmış sanırım onu doldurmadan karakola dönmüyorlar. tabi ne kadar doğru bilemem.
Ayrıca Rüşvet Skandalları Artık Pek Ortaya Çıkmıyor Azaldı mı Bitti mi Yoksa
-
150 tl olsa polis ceza kitlemeyecekmi :/ cok sacmaydi kabul et. ve cok buyuk cezalar olsa her sey duzelir bu belli ama olmuyor.
-
slmarlq bunu yazdı:
-----------------------------bnim bildiğim polisler ava çıkar gibi asvalta çıkıp kafalarına göre gördükleri plakalara basıyorlar cezayı... belli bi ceza limitleri varmış sanırım onu doldurmadan karakola dönmüyorlar. tabi ne kadar doğru bilemem.
Ayrıca Rüşvet Skandalları Artık Pek Ortaya Çıkmıyor Azaldı mı Bitti mi Yoksa
-----------------------------
Kotaları var ustad ayda şu kadar adama kitleyeceksin gibisinden.Rüşvet skandalları şehrin dış kısımlarında çogunlukla var mersinde yaşıyorum ve buna gözümle şahidim.
-
samaccc bunu yazdı:
-----------------------------A : ayda 10 tane 1500 TL kesersin adamlar emniyet kemeri takar
B : ayda 1000 tane 150 TL kesersin adamlar emniet kemeri takmaz
?
sence hangisi
Ticaret sonuçta ?
-----------------------------Yanlış olmuş hocam. Ayda 10 tane 1500 kesersen adama kemer takamaz takacak kemeri olmaz çünkü. Arabayı satar; değil arabaya, eve bile girmez.
-
asgari ücret vs.. vs.., yurt dışındaki oranlar şunlar bunlara göre hesaplanıyor.
O cezaların 154.70 kuruş vs.. çıkmasının sebebi odur.
Polis ha bile sıkı denetim yapsa, 20 tl bile olsa millet takmaya başlayacak.Fakat eğitim ufakken verilir.
Daha ilkokulda adam gibi eğitim olacak.70 yaşına gelen herif hala göbeğe geldiğinde göbektenin yol üstünlüğü olduunu bilmiyor.Düz gidiyorum bende diyor.E arkadaşım öl o zaman.Böyle herifler trafikte cinayet işleyenlerdir.Böyle heriflere ne yaarsan ypa akıllanmazlar.
İlkokulda adam gibi eğitim olacak.
-
Yasalar insanları ceza manyağı yaparak değil, bilinçlendirerek ve doğru eğiterek topluma katmalı.
Ehliyeti bedava dağıt, sonrada 1540 tlden ceza yağdır yok öle bir dünya. Bilinçlenmeden bu sorunlar çözülmez.
-
sana geldimi 154 dersinki neden 15,4 değil :) işte en iyisi 154