Trafik Kazasında İş Göremez Hal Fakat Ehliyeti Yok ?
-
arkadaşım sabah 4 yol ağzında bir araçla kafa kafaya gelmiş sanırım yol hakkı arkadaşımın motor kullanıyor fakat ehliyeti yok ilk başta bir korna çalmış adam duraksamış yol verir gibisinden sonra birden gazlayıp bacağını kırmış sol bacakta bir kaç yerde kırık varmış topuk parçalanmış platin takılma durumu var diyor şimdi benim merak ettiğim; bu arkadaşımın ehliyeti yok trafikte yine de(şükür ki) karşı tarafı daha suçlu bulmuşlar. ama bu adamın hastane masrafı var yaklaşık 6 ay yürüyemiyecekmiş ben iyimser bi tahmin olduğunu düşünüyorum bu adam iş göremez halde 6 aylık iş kaybı sigortalı işçi falan değil freelance teknik servis takılıyodu o gün de iş için çıkmış zaten bu arkadaşımın hak arama durumunda kazanma şansı ya da elde edebileceği nedir hani açıkça söylemek gerekirse durumu da iyi değil zaten ayrıca belirtmeyi unuttun çarpan araçtaki şöför yerine başkasını geçirmiş sonrasında ehliyeti olmasına rağmen ben daha önce bu tarz bi olaydan uyarı aldığı için böyle yapmış olabilir diye düşünüyorum bu sürece etkiler mi?
-
Hacı ehliyeti yok karşı taraf suçlu olsa ne olur, adama hiç birşey kitelemezler sigortası yok diyorsun bu adamın aliesinde birileri sigortalı değilmi onlardan yararlanamıyormu ?
Sonrasında şirkette biraz insaf etsin yardım etsin çocuğa yani, bende motor kullanıyorum hergün ALLAH kaza belâ vermesin çok düştüm ama şükürler olsun hiç bir tarafımı kırmadım şükürler olsun...
Arkadaşa geçmiş olsun çok kötü bir durum... 4 yol ağızları çok tehlikeli onlara çok dikkat etsin ben 4 yol ağızlarında arkamda araba bile olsa korna çalan hızı 10 20 km ye çekiyorum, adam 1 dk erken gidecek diye sağımdan 1 araba beni uçurmasın beklesinler birde bunu çok yapıyorlar trafikte arkadan korna çalan araba yüzünden panik olayı, ama o arkadaşın ki başka olabilir tabi örnek verdim sadece... -
Hiç bir hak talep edemez ayrıca sigortada ödemez çünki ehliyeti yok.
-
arkadaşın karşı tarafın sigorta şirketine başvurup bütün masrafları sigorta şirketine ödettirebilir
ama 6 ay sonra sigorta şirketi dosyayı inceleme aşamasında arkadaşının ehliyetinin olmadığını görecek ve bunu 7 gün içinde ödemesi için ihtar gönderecek
ehliyeti olsaydı baya yüklü para alırdı 6 ay alamıyacağı maaşıda alırdı
aynı durum alkoldede geçerli. Trafik rapor tutduysa arkadaşına daha 1100-1200 civarı bir para cezası kitlenecek
kaza ve trafik uzmanınız benim sorun cevaplayım :D
-
nasıl yani velevki onun yerinde bisikletli biri vardı ya da yaya adam durup tekrar üstüne sürmüş eğer yol verme tereddütünü yaşadıysalar ne kadar mesafe olabilirki aralarında ve bu mesafeye karşın nasıl adamın bacağı kırılabilir adam duraksayıp tekrar gazlamış kasıt var gibi görünüyor sırf ehliyeti yok diye hiç bi hak talep edemiyecek mi? bildiğim kadarıyla babası emekli belki abisi sigortalı. yaptığınız açıklamalar bilgi birikimi mi yoksa yorum mu ?
-
trafik sigortalarını bilmiyorum onlar genelde trafikle ilgili belgeleri gözetip ödeme yapıyor galiba ancak;
arkadaşın haklıysa ve karşı taraf haksızsa haksız fiil hükümleri çerçevesinde uğradığı maddi manevi zararın tazminini isteye bilir. bunun için ehliyeti varmıydı yokmuydu aranmaz. dava açacak.
bu maddi tazminat davası da uğradığı zarar masraflar ve 6 aylık mahrum olduğu kazançların toplamı kadar olabilir. ancak bunu karşı taraf haksızsa açabilir. bir avukata danışmanız daha iyi olur.
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
nasıl yani velevki onun yerinde bisikletli biri vardı ya da yaya adam durup tekrar üstüne sürmüş eğer yol verme tereddütünü yaşadıysalar ne kadar mesafe olabilirki aralarında ve bu mesafeye karşın nasıl adamın bacağı kırılabilir adam duraksayıp tekrar gazlamış kasıt var gibi görünüyor sırf ehliyeti yok diye hiç bi hak talep edemiyecek mi? bildiğim kadarıyla babası emekli belki abisi sigortalı. yaptığınız açıklamalar bilgi birikimi mi yoksa yorum mu ?
-----------------------------sigorta şirketimiz var hocam 8 yıldır elementer branşındayım ve branş eğitim belgelerim mevcut son yasal mevzuatları takip ederim v.s v.s
Bisikletli olsaydı olurdu çünkü bisiklet motorlu taşıt değil ehliyet zorunluluğu yok
ehliyet nedir? ehliyet bir işin yapılmasında ehli olduğu ifade eder..
hoca arkadaşın ölseydi bile belki çarpan elini kolunu sallayarak çıkacaktı bu işler böyle
+ olarak eğer ehliyeti olsaydı ve sürekli sakatlılığı olup iş göremezlik alsaydı 200 binliraya kadar şimdiye kadar çalışacağı kazanacağı parayı sigorta şirketinden alırdı
-
MaTRiXe bunu yazdı:
arkadaşım sabah 4 yol ağzında bir araçla kafa kafaya gelmiş sanırım yol hakkı arkadaşımın motor kullanıyor fakat ehliyeti yok ilk başta bir korna çalmış adam duraksamış yol verir gibisinden sonra birden gazlayıp bacağını kırmış sol bacakta bir kaç yerde kırık varmış topuk parçalanmış platin takılma durumu var diyor şimdi benim merak ettiğim; bu arkadaşımın ehliyeti yok trafikte yine de(şükür ki) karşı tarafı daha suçlu bulmuşlar. ama bu adamın hastane masrafı var yaklaşık 6 ay yürüyemiyecekmiş ben iyimser bi tahmin olduğunu düşünüyorum bu adam iş göremez halde 6 aylık iş kaybı sigortalı işçi falan değil freelance teknik servis takılıyodu o gün de iş için çıkmış zaten bu arkadaşımın hak arama durumunda kazanma şansı ya da elde edebileceği nedir hani açıkça söylemek gerekirse durumu da iyi değil zaten ayrıca belirtmeyi unuttun çarpan araçtaki şöför yerine başkasını geçirmiş sonrasında ehliyeti olmasına rağmen ben daha önce bu tarz bi olaydan uyarı aldığı için böyle yapmış olabilir diye düşünüyorum bu sürece etkiler mi?
-----------------------------yeni çıkan trafik yasasına göre: trafik kazalarının masraflarının tümü devlete aittir. koşul şart aranmayacaktır. devlet sebebi her ne olursa olsun tedavi masraflarının (kısmi estetik dahil) tamamını ödeyecektir.
-
bamboocha bunu yazdı:
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------yeni çıkan trafik yasasına göre: trafik kazalarının masraflarının tümü devlete aittir. koşul şart aranmayacaktır. devlet sebebi her ne olursa olsun tedavi masraflarının (kısmi estetik dahil) tamamını ödeyecektir.
-----------------------------halla halla nerdeymiş o yasa?
Edit: torba yasadaki davayı söylüyorsun bu çok öncedende vardı sigorta bedelleri üstünden yeni sgk payı kesilmeye başlandı. ama yinede sigorta şirketi tek kuruş vermez
-
-
ben sigortasında değilim ziyaretine gittim devlet karşılıyormuş hastane masraflarını
adam iş göremez durumda olacak en iyimser tahminle 6 ay karşı tarafın bundan ötürü bir yükümlülüğü yok mu diye merak ediyorum dile kolay altı ay adam işinden gücünden mahrum kalacak anlatabiliyor muyum?