Trafik Kazasında İş Göremez Hal Fakat Ehliyeti Yok ?
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
ben sigortasında değilim ziyaretine gittim devlet karşılıyormuş hastane masraflarını
adam iş göremez durumda olacak en iyimser tahminle 6 ay karşı tarafın bundan ötürü bir yükümlülüğü yok mu diye merak ediyorum dile kolay altı ay adam işinden gücünden mahrum kalacak anlatabiliyor muyum?
-----------------------------hoca zaten istediğin bir hastayene trafik kazasıyla gittikden sonra yada cil durumla ücretsiz bakılıyorsun
sigorta şirketinde bişi çıkmaz onu bu unut iş göremezlik v.s şirket ödemez ödesede döner ister
onun dışında ssk bişi verirmi desen iş üstündeyken birşey olsa verir mesela motosikletli kurye ama ehliyeti yok kaza yaptı ssk öder sonra patrona dava açar ehliyetsiz adamı niye çalıştırıyosun diye :)
ama senin arkadaş zevkine motosiklet bindiği için ehliyetinin olmadığı için ve çalışırket iş kazası olmadığı için hiç birşey yapamazsınız
-
MaTRiXe bunu yazdı:
ben sigortasında değilim ziyaretine gittim devlet karşılıyormuş hastane masraflarını
adam iş göremez durumda olacak en iyimser tahminle 6 ay karşı tarafın bundan ötürü bir yükümlülüğü yok mu diye merak ediyorum dile kolay altı ay adam işinden gücünden mahrum kalacak anlatabiliyor muyum?
-----------------------------arkadaşın ehliyetsiz olduğu için zaten komple haksız durumda hocam bir şey alabileceğini sanmıyorum.
-
beyler düzgün okumadan cevap vermeye çalışıyorsunuz sanıyorum ya da ben ifade edemiyorum kendimi neyse artık olacak olan olacak ben de burada hepsini paylaşıcam sokoban yanıldın karşı tarafı suçlu bulmuşlar yani arkadaşım tamamen suçlu değil ben diyorumki bu çarpan amına konduğum evladı adamı yatak döşek etti adamın hayatı döndü siktiğimin sigortası falan yok bu adam buna dava açsa kazanma şansı var mı ? ifade etmeye çalıştığım şey buydu.
herkese ilgi ve cevaplarından ötürü teşekkür ederim lakin ben fikir yürütme yahut yorum değil ehli bir kişiden bilgi istiyordum yine de sağolun -
MaTRiXe bunu yazdı:
beyler düzgün okumadan cevap vermeye çalışıyorsunuz sanıyorum ya da ben ifade edemiyorum kendimi neyse artık olacak olan olacak ben de burada hepsini paylaşıcam sokoban yanıldın karşı tarafı suçlu bulmuşlar yani arkadaşım tamamen suçlu değil ben diyorumki bu çarpan amına konduğum evladı adamı yatak döşek etti adamın hayatı döndü siktiğimin sigortası falan yok bu adam buna dava açsa kazanma şansı var mı ? ifade etmeye çalıştığım şey buydu.
herkese ilgi ve cevaplarından ötürü teşekkür ederim lakin ben fikir yürütme yahut yorum değil ehli bir kişiden bilgi istiyordum yine de sağolun
Dava açsada kazanma hakkı yok çünki arkadaşın ehliyetsiz olduğu için haklı olsa dahi haksız durumda sende bizi anladın mı ? -
süreci elimden geldiğince paylaşıcam jackdaniels hukukçu musun yoksa sadece öylesine yorum mu yapıyosun ?
(dahi anlamındaki de yi ayrı yazman gerekiyor ben hukuki yanını sormama karşın herkesin sigorta yahut devletin masrafı karşılama konusunda verdikleri fikirlerden ötürü anlaşılamadığımı söyledim sen neden anlayıp anlamadığım konusunda kuşkulandın anlamadığım bir şey olursa gocunmam sorarım ilgin için teşekkür ederim)
ayrıca üstüne basarakarkadaşımın ehliyeti olmamasına karşın karşı tarafı suçlu bulmuşlar
benim merak ettiğim hukuki kısmı -
Yorumların hepsini okumadam ama şöyle bir durum var trafikte yapılan kazalarda kişi sigirtasiz ise devlet onun hastane masraflarini karşılıyor.
arkadşın ehliyeti yokmuş bu birşeyi etkilemez karşı tarafin suçunu düşürmez haklı göstermez arkadaş sadece ehliyetsiz araç kullanmaktan 600 tl ceza kesilir peşin öderse 450 tl verir karşı taraf sigortasi adamın masaflarını karşılar tazminant verir sigorta poliçelerini okuyunm der ölüm halinde tazminat degeri misal 80 bin tl agir yaralanma 60 bin tl hafif yaralanmada 10 20 bin tl felan gibi sigorta bu tazminati vermesi gerekir hakkını arayip alsın..
-
ottomanmurat bunu yazdı:
Yorumların hepsini okumadam ama şöyle bir durum var trafikte yapılan kazalarda kişi sigirtasiz ise devlet onun hastane masraflarini karşılıyor.
arkadşın ehliyeti yokmuş bu birşeyi etkilemez karşı tarafin suçunu düşürmez haklı göstermez arkadaş sadece ehliyetsiz araç kullanmaktan 600 tl ceza kesilir peşin öderse 450 tl verir karşı taraf sigortasi adamın masaflarını karşılar tazminant verir sigorta poliçelerini okuyunm der ölüm halinde tazminat degeri misal 80 bin tl agir yaralanma 60 bin tl hafif yaralanmada 10 20 bin tl felan gibi sigorta bu tazminati vermesi gerekir hakkını arayip alsın..
-----------------------------yanlış biliyosun o dediğin olay şöyle karşı taraf suçlu sigortası yok devletten fondan parayı alırsın ama burda ehliyet söz konusu
Hergün mevzuların içindeyim küçüklüğümden beri
Karayolları Motorlu Araçlar mali zorumluluk sigortası genel şartlarında
B- HASAR VE TAZMİNAT
B.4- Zarar Görenlerin Haklarının Saklı Tutulması ve Sigortacının İşletene Rücu Hakkı
Sigorta sözleşmesinden veya sigorta sözleşmesine ilişkin kanun hükümlerinden doğan ve tazminat yükümlülüğünün kaldırılması veya miktarının azaltılması sonucunu doğuran haller zarar görene karşı ileri sürülemez.
Ödemede bulunan sigortacı, sigorta sözleşmesine ve bu sözleşmeye ilişkin kanun hükümlerine göre, tazminatın kaldırılmasını veya azaltılmasını sağlayabileceği oranda sigorta ettirene rücu edebilir.
Sigorta ettirene başlıca şu nedenlerle rücu edilir:
a) Tazminatı gerektiren olay, işletenin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin kasdi bir hareketi veya ağır kusuru sonucunda meydana gelmiş ise,
b) İşleten, yetkili makamlardan izin almaksızın düzenlenen bir yarış için Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yapılması gereken özel bir sigortanın yapılmamış olduğunu biliyorsa veya gerekli özeni göstermesi halinde bilebilecek durumda ise,
c) Tazminatı gerektiren olay, aracın Karayolları Trafık Kanunu hükümlerine göre gereken ehliyetnameye sahip olmayan kimseler tarafından sevkedilmesi sonucunda meydana gelmiş ise,
d) Tazminatı gerektiren olay, işletenin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin veya motorlu aracın hatır için karşılıksız olarak kendilerine verilen kişilerin uyuşturucu veya keyif verici maddeler almış olarak aracı sevk ve idare etmeleri esnasında meydana gelmiş veya olay, yukarıda sayılan kişilerin alkollü içki almış olmaları nedeniyle aracı güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş bulunmalarından ileri geliyorsa,
e) Tazminatı gerektiren olay, yolcu taşımaya ruhsatlı olmayan araçlarda yolcu taşınması veya yetkili makamlarca tesbit edilmiş olan istiab haddinden fazla yolcu veya yük taşınması veya patlayıcı, parlayıcı ve tehlikeli maddeleri taşıma ruhsatı bulunmayan araçlarda, bu maddelerin parlama, tutuşma ve infilakı yüzünden meydana gelmiş ise,
f) Sigorta ettirenin, rizikonun gerçekleşmesi halinde, B.1 maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı zarar ve ziyan miktarında bir artış olursa,
g) Tazminatı gerektiren olayın aracın çalınması veya gaspedilmesi sonucunda olması halinde, çalınma veya gaspedilme olayında işletenin kendisinin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin kusurlu olduğu tespit edilirse.Bu kuralları kimse kıçından uydurmuyor Bütün sigorta şirketleri için geçerlidir Hazine müsteşarlığı belirler. bundan Genel şartlardır
yazacağım bukadar sende hocam kime inanmak istiyosan ona inan herkes sigortacı oldu bir anda
Karşı tarafı suçlu bulmular diyosun suç oranı nerde? rapor nerde? sigortayı unut zaten mahkemedende bi bok çıkmaz onuda belirteyim
-
sağolun beyler zaten işin sigorta kısmından bişey bekliyor değilim ifadesi verildiği vakit şikayetçi olmuş dava açılmış karşı tarafta daha fazla hata payı olduğunu söylemişler ama resmi mi bilmiyorum neyse artık dediğim gibi süreci paylaşmaya çalışıcam burada. Neden ? Ben bilmiyorum ama birbirimize tezat şeyler söylediğimize göre demek ki bazılarımız da bazı şeyleri yanlış/eksik biliyor bu açıdan faydalı olabilir.
düzenleme:Müridlerden biri hukukla ilgili bi site açmıştı kimdi o hangi siteydi ve ben hukuksal tarafını merak ettiğim için sizlerin yorumları da gerçekten değerli ve bilgilendirici oldu fakat hukuk alanında olan birinden de yorum almak istiyorum açıkçası elbet şu ana kadar yapılan yorum sahiplerinden biri olabilir ama ben bilmiyorum kim
-
aynı dertten muzdaribim fakat ben şikayetçi olmadım merhametime sıçayım şimdi iş göremiyorum fazla dikilemiyorum bacağın üstünde.
üstüne bide çarpan hatun unuttu eli ayağı çekti darma dağın oldum..
8 ay geçti hala mahkeme açacağım diyorum bu durumdan dolayı açsam alabilecekmiyim vs.. bilmiyorumda :| avukata danışın diyorlar avukatlarda mubarek sömürüp duruyorlar bi zik anlattıklarıda yok.artık ne yapacam bilmiyorum :S
( serkan abi bi ara görüşelim pek foruma giremiyorum. )
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------aynı dertten muzdaribim fakat ben şikayetçi olmadım merhametime sıçayım şimdi iş göremiyorum fazla dikilemiyorum bacağın üstünde.
üstüne bide çarpan hatun unuttu eli ayağı çekti darma dağın oldum..
8 ay geçti hala mahkeme açacağım diyorum bu durumdan dolayı açsam alabilecekmiyim vs.. bilmiyorumda :| avukata danışın diyorlar avukatlarda mubarek sömürüp duruyorlar bi zik anlattıklarıda yok.artık ne yapacam bilmiyorum :S
( serkan abi bi ara görüşelim pek foruma giremiyorum. )
hocam es geçmemek lazım bu tür şeyleri ben ortaokuldayken hocanın biri kulağıma nasıl denk getirdiyse sinirlenince ve bağırınca sağ kulağımla hiç bişey duyamıyorum ötekine de etki ediyor tüm hayatına mal olabiliyor insanın okul müdürü araya girmişti yapan piçin yanına kar kaldı çizgisini bozduğunu sanmıyorum anlatabildim mi