TRT1 "Diriliş Ertuğrul" Dizisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

Açıkçası oyunculukları çok yavan, görsel efektleri de yetersiz buldum. Arkadaş bir kale yapmışsınız koymuşsunuz oraya bari adamakıllı bir ekiple çalışıp kaliteli bir makineyle şöyle güzel bir render alın kaliteli bir çalışma yapın da izlerken gözümüzü rahatsız etmesin. 

Ek olarak dizide karakterler o kadar hızlı çözümlendi ki, daha ilk bölümden ve fragmandan (tarihe bağlı kalmasa bile) neler olup biteceğini anlayabiliyoruz.

Bu arada dizide birkaç kere Hz.Ali yi övdüler de bu oğuzlar alevi miydi yani? Neyse seyretmeseniz de pek bişey kaybetmeyeceğiniz bir dizi ama Türk Dizisi Standartlarının üstünde bir dizi yine de. 

Diziyi ve o sahneleri izlemedim. Ancak o yillar ozellikle Anadolu'da göçmen Türkler arasinda Dailer araciligi ile ismailiye propagandasinin yoğun sekilde yapildigi yillar. Ki bu mezhebe bagli olanlarin %80'i su an Hindistan'da yasiyo olsada gunumuz Aleviligin temelini olusturan unsurlardan biridir ve şii mezhebinin hala bir koludur

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek
    rhodostethia bunu yazdı

İlk çekilen osmanlıvari bi dizi değil Türkiyede hemen yaygaralara başladılar yok hükümetin bi hamlesiymiş vs komik buluyorum yahu.
    Osmanlıca içinde bir iki şey söyleyeyim. 
    Muhteşem yüzyıl dizisi reyting rekorları kırdı. Kimse cıkıp hükümet hamlesi demedi bu bir, dizide osmanlıca hakimdi biraz modern olsada, ama kimse laf etmedi. hatta cevremdeki bazı kızlar o diziden sonra 'iyi' kelimesi yerine 'alâ' demeye basladılar. nolmus yani ne var bu kadar abartıcak. 
    Dersin ki bu ülkede bu hükümet, ayrımcılık yapıyo vs vs.. bu hükümetten öncesini özellikle 1930 ve sonralarında o dönemin insanlarına yapılanları ne yapıcaz? ki bu cumhuriyet öncesinde de vardır sonrasında da, ama ne hikmetse sadce şu dönemde olanlar konusuluyo.. Neyse artık.

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    SpectatorX bunu yazdı
    seboist bunu yazdı

bişeyi de eleştirmeyin arkadaş ya zevklerinizi tatmin ediyormu ona bakın yok siyset yok tayyip ne gerek var şu dizi yabancı bir yapım olsaydı sabah akşam videolarını paylaşırdınız oyuncu kadrosunu beğenmmekle beraber kesinlikle efsane olabilecek potansiyele sahip dizidir.

Ayni kanaatteyim hocam. Jason Statham 30 silahli zencinin icine dalip sadece ceketiyle hepsini ekarte ediyor ses yok.

Jason yapar aga. :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

TRT'nin Diriliş-Ertuğrul adlı yeni dizisinde birçok tarihsel yanlış var. Bunlardan özellikle birini düzeltmekte yarar var. Böylelikle konuya yabancı olanların yanlış izlenimlere kapılması önlenmiş olur... Selahaddin Eyyubi Kürt değil, Türk'tür. Ordusu ve ülkesinde yaşayanların çoğu Arap kökenlidir. Ancak kendisi ve ailesi Türk soyundan gelir. Ana dili Türkçedir. İyi derede Arapça konuşurdu. Tarihi kaynaklar bu bilgiyi doğrulamaktadır. Bunlardan biri şöyledir:

Selahaddin Eyyûbi ile birlikte birçok savaşlara da katılan Üsame İbn Münkız, Kitab El-İtibar’ın 201. betinde şöyle diyor:

“Bu arada, Selahaddin, buradaki durumumuzu bildirmek üzere Atabek’e bir atlı gönderdi. Sonra, hızla bize doğru ilerleyen on kadar atlı gördük. Arkalarındaki ordu da sürekli hareket halindeydi. Geldiklerinde, Atabek’in komutasındaki öncüler olduğunu anladık. Ordu da aralarından gelecekti. Atabek, ‘Ey Musa, mahvolmak için mi otuz atlıyla Şam kapısına kadar geldin! Ne acelen vardı!’ diye Selahaddin’i eleştirdi. Karşılıklı atıştılar. İkisi de Türkçe konuşuyordu. Bu yüzden söylediklerini anlayamadım.”

Benzer bazı kaynaklarda da Selahaddin Eyyubi'nin ana dilinin Türkçe olduğu, ailesi ile Türkçe konuştuğu belirtilmektedir.

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Facebookta bi arkadaş kadınların başı açık diye yönetmeni kafir etti diğeri de sol elle yemek yediker diye eleştiriyordu :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    gozkopat bunu yazdı

TRT'nin Diriliş-Ertuğrul adlı yeni dizisinde birçok tarihsel yanlış var. Bunlardan özellikle birini düzeltmekte yarar var. Böylelikle konuya yabancı olanların yanlış izlenimlere kapılması önlenmiş olur... Selahaddin Eyyubi Kürt değil, Türk'tür. Ordusu ve ülkesinde yaşayanların çoğu Arap kökenlidir. Ancak kendisi ve ailesi Türk soyundan gelir. Ana dili Türkçedir. İyi derede Arapça konuşurdu. Tarihi kaynaklar bu bilgiyi doğrulamaktadır. Bunlardan biri şöyledir:

Selahaddin Eyyûbi ile birlikte birçok savaşlara da katılan Üsame İbn Münkız, Kitab El-İtibar’ın 201. betinde şöyle diyor:

“Bu arada, Selahaddin, buradaki durumumuzu bildirmek üzere Atabek’e bir atlı gönderdi. Sonra, hızla bize doğru ilerleyen on kadar atlı gördük. Arkalarındaki ordu da sürekli hareket halindeydi. Geldiklerinde, Atabek’in komutasındaki öncüler olduğunu anladık. Ordu da aralarından gelecekti. Atabek, ‘Ey Musa, mahvolmak için mi otuz atlıyla Şam kapısına kadar geldin! Ne acelen vardı!’ diye Selahaddin’i eleştirdi. Karşılıklı atıştılar. İkisi de Türkçe konuşuyordu. Bu yüzden söylediklerini anlayamadım.”

Benzer bazı kaynaklarda da Selahaddin Eyyubi'nin ana dilinin Türkçe olduğu, ailesi ile Türkçe konuştuğu belirtilmektedir.

Bu tür diziler kullanılarak ileride toprak verilmesi düşünülen, tarihte bir tek dikili taşı olmayan, Anadolu Selçuklu Devleti dağıldıktan sonra bile Anadolu'da var olmadıkları kesin olarak bilinen amına kodumun k*rtlerine  suni yollarla tarih yaratılmaya çalışılıyor. 

Assassin's Creed 1 oyununu oynamış olan herkes bilir. Selahhattin Eyyubi'nin topraklarından geçtiğinizde her yerde Türk bayrağını görürsünüz. Kaldı ki oyun her kültürden ve milletten toplanmış tarafsız bir ekip tarafından hazırlanmıştır.

xxx
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=aHj-PkwU4ps

2. bölümde  süper olmus bu sekilde devam ederse türklerin game of thrones u olucak :) saka bi yana türk dizisi komedi (avrupa yakası,kardes payı) gibi diziler dısında izlemezdim kesinlikle ama bu yapım türkiyenin üstünde olmus tabi bu sekilde devam ederse

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    logas bunu yazdı

http://www.youtube.com/watch?v=aHj-PkwU4ps

2. bölümde  süper olmus bu sekilde devam ederse türklerin game of thrones u olucak :) saka bi yana türk dizisi komedi (avrupa yakası,kardes payı) gibi diziler dısında izlemezdim kesinlikle ama bu yapım türkiyenin üstünde olmus tabi bu sekilde devam ederse

1 tıkladım tek seferde bitirdim hocam gerçekten ilk yorumumda da söyledim efsane olma ''potansiyeli'' olan bi dizi inş. kalitesi bozulmaz

ebedi devlet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

3. bölümü bekliyorum kolay kolay dizi beklemezdim be.

matematik24.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

3. bölümü bekliyorum kolay kolay dizi beklemezdim be.

bi kurtlar vadisi beklemiştim 2005 de oda :D

ebedi devlet
Toplam Hit: 7049 Toplam Mesaj: 51