TSK Tarafından İzleniyor Muyum??
-
Arkadaşlar, az önce öylesine çalıştır-cmd-netstat -o yazdım... bağlantım bianlık yavaşladı ve bende bi virüs-trojan ayağı mı var die baktım... bide baktım, orda www.tsk.mil.tr adresi var ve durumu "established" yazıyor...PID ise 1484 bu ne anlama geliyor?? ben hiç TSK nın sitesine girmedim.. bi bakarsanız sevinirim arkadaşlar! çok merak ettimm...
-
ilginç yahu bende öyle bişey yok sadece google var :)
-
arkadaşlar, walla ciddiyim... pc.de avast AV yüklü, bi baktım avastın sağ alt köşedeki simgesi yok olmuşş...yaw wala paranoyak oldmm....sizce ne olabilir??
-
bboy_kaya bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar, walla ciddiyim... pc.de avast AV yüklü, bi baktım avastın sağ alt köşedeki simgesi yok olmuşş...yaw wala paranoyak oldmm....sizce ne olabilir??
-----------------------------avast kullanma ilk olarak öle antivirüs olmaz. avira kur daha ii. Bide spyware doctor kur. yanında bide comodo firewall kur. Bakalım bişiler yakalıycaklarmı?
olmassa format at şakası olmaz bu işlerin...
-
korkma bişi olmaz... çak bi format herşey düzelir.
-
Ya arkadaşlar formatla ne alaka ben onu anlamadım format atınca örneğin TSK izlemeyi bırakıcakmı yani ( İzlediği filan yok ama neyse ) yani saçma değilmi format attıktan sonra izlemiyicek diye bişeymi var ? format atmana gerek yok kardeşim Avira tek yeter yanına firewall veya spyware doctor kurmana gerek yok pcyi bu kadar kasmaya değmez ya git Kaspersky İnternet Security 7.0 kur eyer bilgisayarın yavaşsa NOD32 kur :) bu kadar basit yani bu iş
-
H2nds0me bunu yazdı:
-----------------------------
Ya arkadaşlar formatla ne alaka ben onu anlamadım format atınca örneğin TSK izlemeyi bırakıcakmı yani ( İzlediği filan yok ama neyse ) yani saçma değilmi format attıktan sonra izlemiyicek diye bişeymi var ? format atmana gerek yok kardeşim Avira tek yeter yanına firewall veya spyware doctor kurmana gerek yok pcyi bu kadar kasmaya değmez ya git Kaspersky İnternet Security 7.0 kur eyer bilgisayarın yavaşsa NOD32 kur :) bu kadar basit yani bu iş
-----------------------------kardeş tamam izlediği filan yok demişsin ama tsk nın sitesine girmediğim halde neden netstat -o yapınca o adres çıktı?bunun mantıklı bi açıklaması var mıdır? orda tsk ile ilgili çıkan bilgileri yazdım.. bi anlayan bna açıklama yaparsa sevinirim! :S
-
eğer pc de bişi varsa bağlanmalarını sağlayan server vs. silinir cnm o
o yüzden format at dedik aslında tsk nın işi gücü yok senimi izliyo diecektim ama yardım oluyum sıkıntısından kurtulsun dedim.
eğer bi bok yemediysen tsk nın seni izleme ihtimali yok..
-
bi botnet saldırısı için kullanılan exelerden yemiş olabilirsin, botnet tskya saldırıyor olabilir, ve çözümüde yok o işin eğer hangi exenin neden saldırdığını ve ne tip komutlar aldığını anlayabilecek konumda değilsen, büyük ihtimal antivirüslerde özel yazılmış bi exe olduğu için görmüyorlar...
Bas formatı...
-
-a Tüm bağlantıları ve dinleme bağlantı noktalarını gösterir.
-b Her bağlantı veya dinleme bağlantı noktası oluşumu ile ilişkili
çalıştırılabilir dosyayı gösterir. Bazı durumlarda iyi bilinen çalıştırılabilir dosyalar
birden çok bağımsız bileşeni üzerinde bulundurur ve bazı durumlarda
bağlantı veya dinleme bağlantı noktası oluşumu ile ilişkili
bileşenlerin sırası gösterir. Bu durumda çalıştırılabilir dosyanın
adı en altta [] içindedir, TCP/IP'ye ulaşılıncaya
kadar üstünde çağırdığı bileşen bulunmaktadır. Dikkat edin, bu seçenek
uzun sürebilir; yeterli izinleriniz yoksa başarısız
olabilir.
-e Ethernet istatistiklerini gösterir. Bu, -s
seçenek ile birleştirilebilir.
-n Adresleri ve bağlantı noktaları numaralarını sayısal biçimde gösterir.
-o Her bağlantıyla ilişkili sahip işlem kimliğini gösterir.
-p proto İletişim bölümünde belirtilen iletişim kuralının
bağlantılarını gösterir, proto
bunlardan birisi olabilir: TCP, UDP, TCPv6 veya UDPv6. Her iletişim kuralları için -s
istatistikleri gösteren seçenekle kullanıldığında; proto bunlardan birisi olabilir:
IP, IPv6, ICMP, ICMPv6, TCP, TCPv6, UDP veya UDPv6.
-r Yönlendirme tablosunu gösterir.
-s Her iletişim kuralları için istatistikleri gösterir. İstatistikler, varsayılan olarak
IP, IPv6, ICMP, ICMPv6, TCP, TCPv6, UDP ve UDPv6 için gösterilir
;
-p seçeneği, varsayılanın alt kümesini belirtmek için kullanılabilir.
-v -b ile birlikte kullanılırsa; tüm çalıştırılabilir dosyalar
için bağlantı ve bağlantı noktası oluşumu ile ilgili
bileşenlerin sırasını gösterir.BELKİ BİŞEYLER ÇIKARIRSIN BENDE ANLAMADIM :)
-
vay şerefsizler tsk'ya mı saldırıyolar :S