folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder TSK"Nın İstikrarsızlığı İspatlandı



TSK"Nın İstikrarsızlığı İspatlandı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2007
    Erkek

    benim gözümde Türkiye bitmiştir.devletçilik kalmadı.bundan sonra devlet diye birşey olmayacak.

    devletin suyu,devletin elektriği,doğalgazı,dalgası demeyeceğiz.Bundan sonra herşey özel olacak.

    Ülkenin içine edilmiştir.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    İçimize bir tutam kurtlar vadisi kaçmış sanki. Arkadaşlar Türk askerine bunu nasıl yakıştıryorsunuz anlamıyorum. Amerika'nın lafıyle çekildi ne demek. Savaş demek strateji demek. Belki zap kampına kadar tampon yapmak oraya üslenmek gibi bir stratejimiz var. Belki turan yapıyoruz, yani klavyeden hesaplar değil bunlar. Ben kararı her ne olursa olsun türk askerine ve mehmetçiğin sorumluluğu üzerinde olan Türk komutanlarına güveniyorum. Askerimiz içine sindirmediği bir şeyi kabul etmez. Ordumuzun psikolojik gücü burdan gelmektedir.

    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    hoca iki ihtimalimiz war

    1) onca yılın kumandanları paşaları bi b.k bilmiyolar orduyu çekiyolar..biz çok biliyoz

    2) biz aptalızki stratejileri hesap edemiyoz

    bilmiom sözüm meclisten dışarı... 


    Zugzwang
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek
      'Bu daha başlangıç'  
     
    29 Şubat 2008
         
     

                               "Bu daha başlangıç" 

    MEHMET ACET
    mehmet.acet@kanal7.com

    Bir hafta önce başlayan sınır ötesi kara harekatının sona erdiği, zor şartlarda başarılı bir operasyon gerçekleştiren birliklerin geri dönmeye başladığı haberinin duyulmasından sonra MGK toplantılarına da katılan etkili ve yetkili bir isme soruyorum.

    “Bundan sonra ne olacak? 

    İlk anda “bu daha yolun başı” cevabını alıyorum.

    “Bence” diyor, bulunduğu konum itibariyle alınan bütün kararlarda bilgi ve inisiyatif sahibi olduğunu düşündüğüm isim.

    “Bu daha bir başlangıç. Bunun arkası da gelecek.”

    “Her şeyi bilen” isimden alabildiğim bilgi bundan ibaret.

    Ama bu bilgi başlı başına önemli ve TSK’nın yaptığı açıklamada geçen bir paragrafla birleştirildiğinde hem bir hafta süren operasyonun “karakterini” okuyabilmek hem de bundan sonrasını anlayabilmek için bazı verileri önümüze sunuyor.

    TSK açıklamasında altı çizilmesi gereken paragraf şu:

    “Irak’ın kuzeyi terör örgütünün faaliyetleri açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye’ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.”

    Bu durumda;

    1- 21 Şubat’ta başlayan sınır ötesi kara harekatının geçmişte yapılan harekatlardan çok farklı özellikleri bulunuyor. Geçmişte bu operasyonlarda görev yapmış emekli bir tümgeneralle konuşurken bu son operasyonun “kendi döneminde yapılanlardan” farklı olduğunu söylemişti.

    Büyük bölümü 90'lı yıllarda gerçekleşen operasyonlar, askeri tabirle “süpürme” amaçlıydı.

    O dönemde “hava destek unsurları” bu son operasyonda olduğu gibi etkin bir biçimde kullanılmamıştı.

    2- Genelkurmay’ın ifadesiyle terör örgütünün “kalpgahı” konumundaki Zap Bölgesi’ni hedef alan operasyonda ABD’nin de desteğiyle “güçlü bir istihbarat birikiminden” yararlanıldığı anlaşılıyor.

    Bu durumda önümüzdeki süreçte elde edilen yeni “bilgiler”le yeni operasyonların yapılması beklenebilir.

    3- Başlaması da bitmesi de herkes için sürpriz olan kara harekatıyla ilgili “uluslar arası meşruiyet” tartışmaları ve “acabalar” ortadan kalkmıştır. Bir hafta öncesine kadar, Türkiye’nin kara birlikleriyle sınır ötesine geçmesi “sınırı aşmak olur” yaklaşımının artık geçerli olmadığı, ABD, hatta Irak Merkezi Yönetimi’nin örtülü onayıyla ortaya çıkmıştır.

    Diğer yandan Türkiye, “bir hafta sonra geri dönerek” aslında bir taşla iki kuş birden vurmuş olacaktır.  Bu ilk operasyon Türkiye’nin “benim kimsenin topraklarında gözüm yok” tezinin inandırıcılığını sağlamakla kalmamış, bundan sonraki operasyonlarla ilgili “gürültü çıkartılmasının” da önüne geçmiştir. Çünkü Türkiye artık “görüyorsunuz işim bitince geri dönmesini de bilirim” diyebilmiştir.

    4- ABD Savunma Bakanı’nın Ankara’da “bir an evvel geri çekilin” demesi üzerine bizimkilerin “zamanı gelince çekileceğiz” karşılığını vermeleri ama bunun üzerinden 24 saat bile geçmeden askerlerin geri çağrılması çeşitli tartışmaları beraberinde getirebilir. Bakın “Amerika böyle dedi biz de kabul ettik” diyenler olacaktır. Ama bana kalırsa bu, meseleye  biraz yüzeysel bakmak anlamına geliyor. TSK’nın BA- 25/08 No:lu “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu kararına içeriden ya da dışarıdan her hangi bir etki söz konusu değildir” ifadeleri ve zaten operasyonun başladığı gün bunun “sınırlı bir operasyon olacağının” ilgili başkentlere bildirildiği düşünüldüğünde, bu yaklaşımın ancak “siyasi mülahazalarla” gündeme getirildiği anlaşılacaktır.


    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    Hümanizm,Halkların kardeşliği yalanlarına şu günlerde katılan vicdani ret ve TSK ya karşı yapılan her türlü yıpratma girşimi,bu karar ile destek almış propagandasını bir adım ileri götürmek için daha kuvvetli hazırlanmış ve hazırlanmaktadır.TSK'yı her yoldan manüpule etme niyetinde olanlar kalemlerine sarılıp köşe yazılarında sayfalarca yazıcak,bazı internet siteleri bas bas bağırarak hani biz demiştik şimdi ne olucak demeye eskisinden çok daha fazla devam edicek.Harekat öncesinde var olan art niyetli seslere aldırış etmeyenler şimdi kulak kabartıcak,bazıları ise o seslerden olucak.Bu nokta da TSK beklenmedik bir hamle ile eskisinden daha kuvvetli bir harekat başlatmalı,mualif sesleri bir anda hiç bir zaman konuşumayacak hale getirmeli.
    Bekleyin ve görün simdi p.mağdenler nasıl köpek gibi yazıcak çizecek.Onun çizgisinde olanlar ise ne kadar kuvvetli havlıyacak görüceksiniz.Bunun yanında AKP kendi ipini çekmiş olucak eğer bir daha ki seçimlere kadar,yakın zaman da bir harekat düzenlenmediği takdirde eğer yine iktidar olurlarsa bilin ki oyumuzu biz değil bizim yerimize veren bir başkası var ama bu AKP nin kaybedişinin TSK yı manüpule etme kaygısı taşıyanların ki kadar önemli olmadığı için TSK nın yeni ve güçlü bir hareket düzenlemsini temenni ediyor Şehit'lerimizin ruhunun şad olmasını diliyorum...

    Şimdi bir köşeye çekilip benim için devlet su bu bitmiştir diye zırlamanın zamanı degil asıl simdi eskisnden daha guclu olmalı gelicek ve gelebilecek muailf ve manupele etme cabalarına karsı koymanın zamanıdır isteyen begenmeyen defolup gidebilir kendisini kabul eden baska bir devlete millete vatana.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    Kimlik değiştirip başka bir ülke vatandaşı olmak istiyorum.Kimliğimden utanır oldum.

    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    Arkadaslar bizim gündemimizin bilimsel araştırmalar bor madenlerinin işlenmesi için gereken fabrika ların kurulması felan filan olması lazım uğraştığımız işlere bak. 5 bin İT i 25 yılda bitiremedik çünki biz hiç bir zaman masada kazanamadık...

    Bu askerin değil yöneticilerin başarısızlığı ya bikerede masada kazanın yahu bikere...

    pkk ya ağır darbe vurulduğunda 150 kişilik bir pkk grubu kıskaca alınmış gelecek emirle imha edilmesi bekleniyor...eğer bu grup imha edilirseki içinde elebaşlarıda var pkk tamamen bitecek. Toparlanamayacak Paşa tam saldır emrini verecekken telefon geliyor.Dönemim başbakanı Tansu Çiller sölediği şu:

    ---- Bölgenin yakınında Amerikan Birlikleri mevcut, operasyon sırasında zarar görebilirler, gerginliğe luzum yok hemen geri çekilin..

    Bu konuşmadan sonra ben Pkk nın kolay kolay biteceğini sanmıyorum.Aynı olay yıllardır göz göre göre gercekleşiyor bi kişide çıkıp durun demiyor..Size bi olay anlatayım

    --Hakkari Dağ Ve Komando Tugayı nda abim komando olarak görev yapıyor.Kendisi yol timinde hergün mayın taraması yapıyor ve onun bize gizli olarak cep telefonundan verdiği bilgiye göre

    Hrekat Sırasında 150 kişilik bir tabur pkk lı keskin nışancıların pususuna düşmüş ilk ateşte 2 askerimiz sehit olmuş, 148 asker hemen kendini 1.5 metre boyundaki kara gömmüş.ve telsizdentopçu desteği istemiş sonra bağlantı kopmuş.Topçu birliklerimiz tam 2 gün keskin nişancıları temizlemiş fakat askerlerimiz tam 2 gün boyunca karın içinde gömülü kalmış.

    Türk askeri çok zort şartlarda görev yapmıştır onlara sonsuz şükran borçluyuz.


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2007
    Erkek
    DTP'yi memnun ettik.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Bu dünyada 2 Türk kalsa birisi ben olurdum...NE kimliğimi değiştiririm ne Türklüğümü ezdiririm.

    Amerika bir laf söyledi yaşar büyükanıt kesinlikle geri çekilmeyceklerini söyledi.Tayiyp erdoğan ve abdullah gülde SÖZDE çok sert bir şekilde karşı çıkmışmış..

    Sonra?Sonra seve seve değil diğer şekilde ıraktan çekildiler.SEbep?

    Toplam müslüman ülkelerindeki ihracatın  toplamı 400 milyar dolar.Bunun 100-150 milyar doları petrol.Geri kalanının hiç değilse 100 milyar dolarına yakını Türkiyeden.

    Peki bilin bakalım Türkiyenin dış borcu ne kadar?(320 milyar doları geçiyor) 

    Peki şimdi ithalatı ne kadar?İhracatın en az 2 katı.PEki...Bu durumda Türkiye ne oluyor?Amerikanın kulu ve köpeği olma yolunda gidiyor.

    Ben Türklüğü Türkiye yi ezdirtmem.Bu dış borçla hiç bir bok yapamazsınız.Amerika ne derse seve seve kabul edeceksiniz.Akp gelmeden 70 milyar dolardı dış borç 4 senede 280 milyar dolar yapmayı başardılar.

    Siz hala türbanı, merkez bankasının istanbula taşınmasını falan konuşusun.Bu arada baştaki ipneler bizi miksin.

    Türk milleti için uyarlanmış bir söz var  SEVERSEN .... , ... SEVİLİRSİN

    tayyip erdoğan neden mi başta?Çok iyi ...... .Afferim size Güzel ülkemin insanları.Hatayı TSk ya mal ettiniz.

    Hata mı?Türk milletinde.Akplilerde dğeil onların büyük kısmı cahil, tarikatten aydım alıyor şu bu..

    Hata bizde.Akpnin ne bok olduğunu anlatamadık.KAlın kafaları almadıkça biz bastıracaktık.Atatürk'ü, ilkelerini, cumhuriyeti, demokrasiyi, akpyi anlatamadık.Yanlış tanıttılar.Bu yüzden bu kavramlara bu kadar düşman var.

    Afferim bize.. 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    akıl var mantık var , varmı?

    Türk halkındaki abd hassasiyetini göz önünde bulundurursak buş ve şu savunma bakanları açık açık  basına demeçler vererekmi baskı yaparlardı?

     


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 3887 Toplam Mesaj: 45