Ttnet Aşırı Ping Sorunu (Aradım Söylenenler Şok Edici)
-
Balyoz99 bunu yazdı
1- Modeme kablolu mu kablosuz mu bağlısın?
2- Paket kaybı sürekli mi yoksa sadece akşam/gece saatlerinde mi yaşanıyor?
http://www.pingplotter.com/download.html
Hocam ping plotter'ın std versiyonunu indirirsen trace route ile sorunun nereden kaynaklandığını görebiliriz.
sonucu burayamı yapıştıralım yada ne yapmamız lazım ?
-
Balyoz99 bunu yazdı
Hocam ping plotter'ın std versiyonunu indirirsen trace route ile sorunun nereden kaynaklandığını görebiliriz.
Şimdi burda anlatılmak istenen nedir :)

-
Balyoz99 bunu yazdı
1. Wi-fi
2.Kabloluda da aynı
3.Paket kaybı sürekli eskiden sadece h.sonları oluyodu şimdi sürekli
indiriyorum

Buda başka bi adres
ArduouS tarafından 10/Haz/14 00:03 tarihinde düzenlenmiştir
-
DjBlueMaN bunu yazdıBalyoz99 bunu yazdı
Şimdi burda anlatılmak istenen nedir :)
Ping plotter sürekli trace route atıp sonuçları kaydettiğinden sorunun hangi noktada yaşandığını tespit etmek kolay oluyor. Test için yurtdışından 8.8.8.8(google dns) ve yurtiçinden 195.175.39.39(tt dns)'u kullanabilirsiniz. turktelekom.com.tr, milliyet.com.tr gibi birçok site ping'e kapalı.
Trace route sonuçlarında paket kaybı görünüyorsa en muhtemel sebebi saturasyon kaynaklı olması. (ping'e kapalı da olabilir :) )
-Müşteri kaynaklı: Örneğin 8 mbit'lik hattın tamamının kullanılması veya ev/işyeri içide bilgisayardan bilgisayara dosya aktarımı yaparken lokal ağdaki kapasitenin tamamının kullanılması(100 mbit veya 1000 mbit ile dosya aktarımı yapmak). - Paket kaybı direk 1. veya 2. hopta görülür
Çözümü: Ağdaki trafiği azaltmak veya hattın kapasitesini yükseltmek
- Altyapı/servis sağlayıcı kaynaklı: Hattın bağlı olduğu dslam ve ilerideki noktalarda tam kapasiteye erişilmesi sonucu. - Paket kaybı ISP omurgası içinde görülür
Çözümü: Arıza kaydı açmak(çağrı merkezindeki eleman sorunu anlamayacaktır, problemi santraldeki veya nms'deki adama anlatmak veya mail-websitesi üzerinden arıza kaydı açmak gerekir)
-Kullanıcı ve ISP'den kaynaklamayan: Ulaşmaya çalıştığımız websitesi/serverda veya hizmet aldığı ISP'de sıkıntı vardır. Örnek: Sizin hattınızda hiçbir problem yok ama apple tv'den video izleyemiyorsunuz.
Çözümü: Kullanıcı tarafında yapacak birşey yok.
En sık görülen diğer sebep ise fiziksel sorun: (paket kaybı direk 1. veya 2. hopta görülür)
-Hat değerleri çok kötüdür(kablo sorunu), sürekli kopma yaşanır. - Hat değerlerine bakmak gerekir.
-Wireless kullanıcısı ise sinyal kötüdür, kopma yaşanır. - Kablo ile test etmek gerekir
-Modemde veya bilgisayarda sıkıntı vardır - Arıza kaydı açılır, telekom sorun yok derse farklı modem ve bilgisayar ile denenir.
Benim sonuçlarda şu anda problem yok. Bölgesel saturasyon olsaydı muhtemelen 3. hopta(81.212.77.73) paket kaybı görürdüm. Sorun TT değil de google kaynaklı olsaydı 6. ve 11. hoplar arasında paket kaybı olurdu.
Balyoz99 tarafından 10/Haz/14 01:43 tarihinde düzenlenmiştir
-
ArduouS bunu yazdı
1. Wi-fi
2.Kabloluda da aynı
3.Paket kaybı sürekli eskiden sadece h.sonları oluyodu şimdi sürekli
Hocam problem yaşadığın sırada 8.8.8.8 ve 195.175.39.39'a trace atabilir misin? Gerçi saat 1'i geçti, şu anda sıkıntı yoksa %100 bulunduğun bölgedeki yoğunluktan kaynaklıdır.
Bir de ping plotter'ın ayarlarından trace interval'ı 2.5 saniyeye düşürürsen daha iyi olur.
-
YouTube da 240p de bisey izleyemiyom varin gerisini siz düşünün
-
sanırım adsl değil vdsl kullanıyorsun. Adsl ve vdsl teknolojileri farklıdır. Vdslin normaldede ping süresi en az 35-40 falan. Biraz fazla pop-hop noktası varsa, sürede buna bağlı yine uzar. Google dnslerde bu ara sıkıntı. Oda senin ping süreni uzatıyo sanırım. Dnsleri başka bişeyle değiştir. Bide telekomun dns ile ping at değişiklik olacakmı bakalım.
-
Hocam googlein IPsine ping çek bide. o zaman dnsten falan diyemezler, dns katmanına hiç girmiosun öyle.
Zaten senin durumdada sadece ilk pingde dns resolve eder, sonra dnsi cacheden çağırır, dns ile uzaktan yakından alakası yok da anlatamazsın işte.
-
crimeangel bunu yazdı
sanırım adsl değil vdsl kullanıyorsun. Adsl ve vdsl teknolojileri farklıdır. Vdslin normaldede ping süresi en az 35-40 falan. Biraz fazla pop-hop noktası varsa, sürede buna bağlı yine uzar. Google dnslerde bu ara sıkıntı. Oda senin ping süreni uzatıyo sanırım. Dnsleri başka bişeyle değiştir. Bide telekomun dns ile ping at değişiklik olacakmı bakalım.
hocam dns otomatikte dns bile kullanmıyorum yine aynı var gerisini sen düşün, dün modemi resetledim, şimdi daha iyi ama cep telefonunda internete girmeye çalıştığımda bi foursquer instagramda çok bekletiyo açmak için, bazı resimleri pc de açmıyor vs vs
-
http://www.majorgeeks.com/files/details/complete_internet_repair.html
şunu indir son tik hariç diğer tüm tik'leri seç GO de. Yaparken VPN'i kapat :D Reset atıcak.
Denedim bunu ben ping düştü 7-40'lara kadar ama bu program sayesinde mi? işte onu bilmiyorum :D