Ttnet Logları Hakkında
-
bu görünürde değişiyor konuştuğumuz gibi aslı değişmiyor
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------ttnette çalışanlar lise mezunu bilgisayardan anlamayan insanlar oldugu için ip adreslerini bile log tuttugunu sanmıyorum.
varsayım. bence bilgisayarın bilgilerini saklamak yasal birşey degildir.
-----------------------------
sen sanma ama tutuyor
-
mac adresini nasıl alsın akıl var mantık var?
sanki ttnet bizle aynı ağda... -
sanalda idaalar var tutulduğuna dair adsl modemde gözüküyor sonuçta
-
SeRDaR bunu yazdı:
bu görünürde değişiyor konuştuğumuz gibi aslı değişmiyor
-----------------------------ip spoofing neyse mac spoofing de o hocam aslı tabi ki değişmiyor.Şimdi öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor,aynı ağda olmadığınız bilgisayar sizin ağ kartınızın mac adresini alamaz,onun kullandığı mac adress router'ın mac adresidir.Bunun için datagram yönlendirmenin nasıl olduğunu bilmek gerekir.Kısaca;
Datagram yönlendirmesi 2 çeşittir,doğrudan iletim ve dolaylı iletim.Doğrudan iletim ARP protokolu olmadan yapılır ve IP adresleri arasındadır.Bu iletim sadece aynı ağ üzerinde bulunan bilgisayarlar arasında gerçekleşebilir.Dolayısı ile bizim ilgileneceğimiz olay dolaylı iletim.
Dolaylı yönetim aynı ağda bulunmayan bilgisayarların iletimini sağlar.Ek olarak bir yönlendiriciye ihtiyaç duyulur,router diyoruz buna,bildiğiniz modem.
Data'yı iletecek olan bilgisayar,router'a IP datagramı iletir.Router belirlenince ARP broadcast(arp istek yayını) yayını yapılır,router'da buna karşılık arp yayın paketi gönderir ve böylece router'ın mac adresi belirlenir ve ARP tablosuna eklenir.Data'lar router'a gönderilir.Aynı router'a bağlı birden fazla bilgisayar olması durumunda router lokal ağ'da arp broadcast yayını yapar ve arp tablosundaki bilgileri kullanarak,ağ içinde hangi bilgisayara yönleneceğini tespit eder.
Benim verdiğim makale'de ağ kartınızın üzerindeki mac adress değiştirilmesi anlatılıyor,bu saldırı gerçekleştirdiğinizde tespit edilen mac adresiniz değil zaten.Bu yöntem wireless ağ'larda mac adresiniz bloklanırsa bunu aşmak için kullanacağınız bişey.Kafanıza takılan yer varsa dilim döndğünce yardım ederim,cevaplarım
-
her modemin 1 mac adresi vardir.) bazen modem arayuzunde .. mac adresi - wireles mac adresi cart curt gorebilirsiniz ..)
ve telekom pclerin + modem dahil tum mobil cihazlarin mac adreslerini loglar.
-
smile adsl den bir arkadaşımla konuştum oda biz sabit ipleri biliyorduk sadece dinamikleri ttnet kaydediyormu bilmiyorum dedi mac kaydı yapılamaz ama dedi kafakarıştı iyicene biri diyor yapılır biri diyor yapılamaz
-
bir hack olayını nasıl öğrenmek istiyorsun sanırsam.bunun için osi katmanlarını incele çünkü bir datanın içinde nasıl
paketler bulunur hepsi orada yazar :) yani sen msnde bir "slm" yazdığında ona ayrıca bikaç katmanda ekleme yapıldığını
göreceksin ;) dediğim gibi aradığın cevaplar osi katmanlarında :) mac adresi de ethernet kartına bi tane gelir yazılımsal
değişir ama arkadaşın dediği gibi sadece routerlar işletim sistemleri bu numarayı yer :) yani sen bi hack yapacaksan eğer
sana önereceğim en güvenli yol artık laptopunu alarak 3G bağlantı kurman ve heykırlık yapmandır :) tabi hattı alırken
sahte kimlik kullan :P
-
chelishky bunu yazdı:
http://www.sertaccem.net/mac-spoofing.cem
güzel dökümanbu arada senin uzantı ne zaman cem oldu :D
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------bir hack olayını nasıl öğrenmek istiyorsun sanırsam.bunun için osi katmanlarını incele çünkü bir datanın içinde nasıl
paketler bulunur hepsi orada yazar :) yani sen msnde bir "slm" yazdığında ona ayrıca bikaç katmanda ekleme yapıldığını
göreceksin ;) dediğim gibi aradığın cevaplar osi katmanlarında :) mac adresi de ethernet kartına bi tane gelir yazılımsal
değişir ama arkadaşın dediği gibi sadece routerlar işletim sistemleri bu numarayı yer :) yani sen bi hack yapacaksan eğer
sana önereceğim en güvenli yol artık laptopunu alarak 3G bağlantı kurman ve heykırlık yapmandır :) tabi hattı alırken
sahte kimlik kullan :P
Heykırlık yapmak için sormuyorum nasıl hack yaparım yakalanmam da demedim yanlış anladın sanırım :) sadece bu log konusu kafama takıldı