Ttnet Logları Hakkında
-
belki de bu adamlar neye göre yakalanıyo onu anlamak istedin :D neyse osi katmanlarını incele sen :P
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------chelishky bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.sertaccem.net/mac-spoofing.cem
güzel dökümanbu arada senin uzantı ne zaman cem oldu :D
-----------------------------1 ay oldu olm nerenle bakıon siteye =)
-
SeRDaR bunu yazdı:
Addict bunu yazdı:
-----------------------------bir hack olayını nasıl öğrenmek istiyorsun sanırsam.bunun için osi katmanlarını incele çünkü bir datanın içinde nasıl
paketler bulunur hepsi orada yazar :) yani sen msnde bir "slm" yazdığında ona ayrıca bikaç katmanda ekleme yapıldığını
göreceksin ;) dediğim gibi aradığın cevaplar osi katmanlarında :) mac adresi de ethernet kartına bi tane gelir yazılımsal
değişir ama arkadaşın dediği gibi sadece routerlar işletim sistemleri bu numarayı yer :) yani sen bi hack yapacaksan eğer
sana önereceğim en güvenli yol artık laptopunu alarak 3G bağlantı kurman ve heykırlık yapmandır :) tabi hattı alırken
sahte kimlik kullan :P
Heykırlık yapmak için sormuyorum nasıl hack yaparım yakalanmam da demedim yanlış anladın sanırım :) sadece bu log konusu kafama takıldı
İnternetle ilgili herseyin kayıdı tutuluyor,buna pc+modem bilgileriniz dahil.. -
şimdi hocam azcık ilgi alanıma giriyor bilgim ve karşılaştığım durumlar dahilinde bir iki bişey sana..
şimdi wireless hack'den sonra ister istemez log bırakmamak gerekiyor sonuçta airodump-ng yle tarama yaparken etraftaki kullanıcıların mac ve bağlı oldukları modemi görüyosun..
mac değiştirdikten sonra modemin arayüzünde bile yeni mac adresin gözüküyor.. bu durumda telekomla olan bağın sadece modem olduğuna göre bence kaydetmesi çok güç kayıt ediyosa bile modemde senin yeni değiştiğin mac görünüyor.. (bence)
-
mac adresini nasıl kaydetsin ya yapmayın bunu yapmayın bunu.
bence ttnet
gelen telefon hattının numarasını , tarih , saat , o numaraya o anda atadığı ip adresi
bilgilerini tutuyordur ki bunlar bile sizi bulmak için yeterli.kaçak wireless kullanıyosanız belki modem kayıt ediyordur mac adreslerini. arayüze girersiniz, logları sileriniz.
yada mac adresinizi değiştrin.
hem nesi varda mac adresinden bulunurum diye korkuyonuz ki? mac adresini bilen birisi sizin adresinizi nerden bulcak? -
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------mac adresini nasıl kaydetsin ya yapmayın bunu yapmayın bunu.
bence ttnet
gelen telefon hattının numarasını , tarih , saat , o numaraya o anda atadığı ip adresi
bilgilerini tutuyordur ki bunlar bile sizi bulmak için yeterli.kaçak wireless kullanıyosanız belki modem kayıt ediyordur mac adreslerini. arayüze girersiniz, logları sileriniz.
hem nesi varda mac adresinden bulunurum diye korkuyonuz ki? mac adresini bilen birisi sizin adresinizi nerden bulcak?
-----------------------------aklıma birşey takıldı, şimdi bütün silinen veriler tekrar geri getirilebiliyor, yane hiçbir şey siliniemez. peki routerda silinen loglar da geri getirilemez mi ? veya bir siteyi rootladiniz diyelim. sonra loglari sildiniz, daha sonra bu silnen loglar ortaya çikartilamazmı.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------mac adresini nasıl kaydetsin ya yapmayın bunu yapmayın bunu.
bence ttnet
hem nesi varda mac adresinden bulunurum diye korkuyonuz ki? mac adresini bilen birisi sizin adresinizi nerden bulcak?
nasıl yeterli yeterlifilan değil kaçkişi modemime şifre koymamıştımwirellesten bağlanıp yapmışlar diye ifade verip yırtıyor birdava açıldığında hatta yırtanlardan biri de bir üniverstenin öğretim üyesiydi adam başka öğretim üyesine küfür ediyor :D bu ifadeyi kullanıyor
aynı mac adresiyle tekrar nete bağlandığında telekomda gözükmeyecek mi omac adresi oac adresiyle bu ip ye bağlanmış bu ip kiini bunun koş peşine :D
-
SeRDaR bunu yazdı:
nasıl yeterli? yeterli filan değil. kaç kişi "modemime şifre koymamıştım, wirellessten bağlanıp yapmışlar" diye ifade verip yırtıyor. bir dava açıldığında (hatta yırtanlardan biri de bir üniverstenin öğretim üyesiydi, adam başka öğretim üyesine küfür ediyor :D) bu ifadeyi kullanıyor.
aynı mac adresiyle tekrar nete bağlandığında telekomda gözükmeyecek mi o mac adresi? o mac adresiyle bu ipye bağlanmış bu ip kiini bunun koş peşine :D
-----------------------------"modemime bağlanıp yapmışlar" denildiğine göre mac adresiyle bulunmayla ilgili bir durum söz konusu değil.
olayın yapıldığı tarih bellidir, saat bellidir, yapan kişinin(bir foruma mesaj yazıldıysa örneğin) ip adresi bellidir.
tarih saat ip bilgisinin yanında ttnet'te telefonda tutuluyordur dedim.telefon numarası tarih,saat ve ip'yi bildikten bariz bi şekilde bulunur.telefon numarasından o öğretim görevliside bulunur.adamda modemime şifre koymadım diye yırtar. mac'la alakalı bişi göremedim bu dediğinde :/
Allura bunu yazdı:
-----------------------------hiç birş şey silinemez demek ne kadar doğrudur tartışılır gerçi.
siteyi rootladığın zaman logları silersin, sonra server'ın geridönüşüm kutusundan da silersin :P
gerçi router'ın içinde geri getirilirmi bilemem.olanaksız değil tabi.güzel bi noktaya değinmişsin.hacking işlerinizi internet kafelerden yapın :P kamerası olmasın. olursada gözükmeyin kameralara. :D :D
-
modem den herkes gibi pppoe kullanırsan adsl bağlantı ayarlarında hem modemin mac adresi hemde bağlanan pc'lerin mac adresi telekomdaki loglarda 3 ay boyunca saklanıyor. ama bağlantıyı pppoa kurarsan sadece modemin mac adresi kaydediliyor. pppoe ile bağlandığın zaman lan dan bağlanmış gibi internete bağlanıyorsun ama pppoa kullanırsan direk atm denilen sistem üzerinden bağlantı kuruluyor ve pc nin mac adresine ulaşamıyor.