Tübitak
-
Amerika'da, Avrupa'da 9-13 yaşlarında çocuklar üniversite bitiriyorlar. Bizde ise 18 yaşında delikanlıya sen yapamassın daha küçüksün diyip köşeye itiyorlar. Bu insanların kendilerini sorgulaması gerekli !
-
Kurum yöneticilerini ve çalışanlarını seçenleri halk seçiyor, kurumun çalışma şeklini veya üretkenliğini eleştirme hakkı bana düşmüyor, sadece çalışmayan kurumlara vergi vermek istemiyorum, bir vatandaş olarak güçlükle kazandığım emeğimin karşılığı olan paranın vergi adıyla devlet tarafından zorla gaspına karşı olmak hakkımdır. Daha iyi yiyecekler alabileceğim, daha iyi giyinebileceğim, daha iyi koşullarda yaşamamı sağlayacak paranın zorla cebimden çekilmesine, işe yaramayan kurum ve kuruluşlara kaynak aktarılmasına karşıyım, kapatılmalarını yada özelleştirilmelerini istiyorum.
-
abi aslında gereksiz değil.Çok iyi işler yapıyordu.Annem sürekli tübitakla çalıştığı için biliyorum.Şu anda da teşfikler falan var.Diplomanı alıp, arge kurabilirsin.Serbest bölgede.Bir sürü destekleri var.Örneğin 100 bin koyarsan onar 300 bin koyuyor.FAlan filan
Fakat, uzun süredir kendi adamlarını ala ala mahfettiler.Alsınlar abi.KAdrolaşsınlar.Oda tamam siyasettir şudur budur.Beni ilgilendirmez de, bari bilen adamları al.Aptal herifleri alma.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
abi aslında gereksiz değil.Çok iyi işler yapıyordu.Annem sürekli tübitakla çalıştığı için biliyorum.Şu anda da teşfikler falan var.Diplomanı alıp, arge kurabilirsin.Serbest bölgede.Bir sürü destekleri var.Örneğin 100 bin koyarsan onar 300 bin koyuyor.FAlan filan
Fakat, uzun süredir kendi adamlarını ala ala mahfettiler.Alsınlar abi.KAdrolaşsınlar.Oda tamam siyasettir şudur budur.Beni ilgilendirmez de, bari bilen adamları al.Aptal herifleri alma.
-----------------------------Dogmatik düşünceli insanlar bilim üretemez, yapılanları taklitten öteye gidemez. Dogmatik düşünmeyenlerin bu kuruma girmesi artık imkansız, dolayısıyla kurumun kapatılması vatandaşın ekmeği açısından daha hayırlıdır. En azından devlet elini bu kurumdan çeksin, kendi yağıyla kavrulabiliyorsa, halk bağışlarıyla destek olup ayakta tutuyorsa tutsun, benim paramı zorla bu tip kurumlara vermesinler para kolay kazanılmıyor.
-
olum adamlar tedirgin olmuş, biz bu eğitim sistemini sadece sizi köreltmek için hazırladık, napıyosunuz olum siz hala nasıl deha oluyosunuz diye ürkmüşler. Bırak usta Tubitak yalan ya, bak şimdi bu çocuk iyi bir şey olacak kesin, boğazı keser sonra birde ölüyken bileğini keser intihar eder, bu ülke iyi hiç bir şeyi haketmiyor artık.
-
Tübitak'ın kamuoyu açıklaması "Son günlerde yazılı ve görsel medyada bir öğrencinin projesinin TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda elenmiş olmasına dair haberlerle ilgili olarak bir açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.
TÜBİTAK tarafından, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve uygulamalı bilimler alanlarında araştırmaya teşvik etmek, onların yaratıcı yönlerini ortaya çıkartmak ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1969 yılından bu yana “TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” düzenlenmektedir.
2011 yılında 9 dalda 5111 proje başvurusu yapılmış, 1096 proje bölge sergisinde sergilenmeye değer bulunarak 29-31 Mart 2011 tarihlerinde 12 bölge merkezinde sergilenmiş, 4015 proje ise ilk aşamada elenmiştir.Bölge sergisi sonunda yapılan değerlendirmelerde ise 182 projenin final sergisinde sergilenmesine karar verilmiş, bu projeler de 12-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen final yarışmasında sergilenmiş, sergi sonunda yapılan değerlendirme sonucunda 82 proje ödül almaya değer bulunarak ödüllendirilmiştir. Matematik alanında ise yapılan 573 proje başvurusundan 131’i bölge sergilerine katılmaya değer bulunmuş, finalde ise 19 proje yarışmıştır.
Bu yarışma Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasıdır ve ortaöğretim müfredatını kapsamaktadır. Proje başvurularının değerlendirilmesinde, ortaöğretim müfredatında yer alan konular esas alınmaktadır. Bu husus, TÜBİTAK 2011 Proje Yarışmaları Kitapçığının “Matematik – Matematik Projelerinde Dikkate Alınması Gereken Hususlar” başlıklı bölümünde “…ortaöğretim düzeyinde yapılacak bir proje çalışması…” denilerek açıkça belirtilmiştir. Öte yandan yine aynı bölümde, çalışmanın “özgün” olması gerektiği belirtilerek bu özgünlükten ne anlaşılması gerektiği örneklemelerle açıklanmıştır.
Önemle vurgulanması gerekmektedir ki, yarışma TÜBİTAK tarafından değil, üniversitelerimiz bünyesinde oluşturulan bölge koordinatörlükleri tarafından koordine edilmekte ve projeler, alanında uzman üç bilim insanından, her dal için ayrı ayrı oluşturulan Jüri tarafından değerlendirilmektedir. TÜBİTAK personeli, proje değerlendirme sürecinde yer almamaktadır.
Yapılan haberlerde adı geçen öğrencinin başvurusu İstanbul Avrupa bölgesine yapılmış olup, projesi Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli öğretim üyelerinin yer aldığı Jüri tarafından değerlendirilmiştir. Ayrıca ilgilinin itirazları üzerine Ankara Üniversitesinde görevli ve matematik alanında uzman bir bilim insanından da danışman sıfatıyla görüşleri alınmıştır. Gerek jüri gerekse de danışman görüşlerinde projede bir makaleden kaynak göstermeksizin alıntı yapıldığı belirtilmektedir.
Diğer yandan, yine jüri raporunda proje özetinde bahsedilen çalışmalar ile proje planı içinde araştırma konusu, hipotez geliştirilmesi, süreçler başlıkları altında bahsedilen konuların tutarlı olmadığı; proje planında veri analizi başlığı altında yapıldığı söylenen grafikler üzerinden problemler üretimine proje içinde rastlanmadığı, bunun da proje özetini hazırlayan kişi ile proje planını hazırlayan kişinin farklı olduğu izlenimi uyandırdığı belirtilmiştir.
Projenin “seviye üstü” olarak nitelendirilmesinin nedeni yukarıda açıklanan hususlar olup, öğrencinin rencide olmaması ve bilime olan şevkinin kırılmaması için bunlar açıklanmamıştır. Ancak gelinen noktada, toplumun bilime olan saygısının istismar edilmemesini teminen söz konusu açıklamanın yapılması mecburiyetinde kalınmıştır.
Öte yandan jüri ve danışman görüşleri, Ankara 15. İdare Mahkemesinde halen görülmekte olan davaya Kurumumuz tarafından verilen cevapla birlikte Mahkemeye sunulmuş olup, davaya savunma yapılmadığı yönündeki ifadeler gerçeği yansıtmadığı gibi Mahkemece işlemin yürütmesinin durdurulmasına yönelik bir karar da verilmemiştir.
Dava süreci devam eden bir konuda daha fazla açıklama yapmanın uygun olmayacağı kanaatiyle kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."
-
Oskar bunu yazdı:
Mycity bunu yazdı:
Oskar bunu yazdı:
Lütfen videoyu izleyin.
http://video.cnnturk.com/2011/haber/7/26/baris-paksoy-cnn-turke-konustu
Edit: Kuzenlerimden biri iletişim, işletme ve elektronik bölümlerinden mezundur, birisi cerrahtır, biri kimya mühendisidir. Hepsi üretken insanlardır, videoyu seyredince tübitakı neden sevmediklerini anladım.
-----------------------------proje neydi onuda bilsek bi:D
-----------------------------İsimlerini vermemi istemeyebilirler, destek olabilecek maddi olanağınağa sahipseniz görüşmenizi sağlayabilirim. Hatırladıklarımı yazıyorum; kan sayım cihazı, roche firması üretiyor, o firmanın engel olduğu söyleniyor. Çok küçük olup paketlenmesi zor olan patlıcan tohumlarını paketleyen makine (destek alamadılar ama yapıp parçalarını israilde birleştirip oraya sattılar), pastörize süt dolum makinesi bunu lise son sınıfa giderken yaşıtım kuzenim tasarlamıştı, destek alamadılar, cihazı üretselerdi koroplasttan malzeme alamayacaklardı, bu kuzenim belki türkiyede aradığını bulamadığındandır israile yerleşti. tam 12 sene sonra kendi olanaklarıyla makineyi ürettiler, şu anda desen çeliğin üretimini yaptığı makinelerden biridir, diğer makinelerden farkı insan eli hiç değmeden üretim yapması, sütte anlık değer ölçümleri yapmasıdır. Kimyager kuzenimin projesi başına bela olmuştu bayan olduğuna aldırış etmeden 2 ay gözetim altında tuttular, ısıya dayalı basınçla işleyen bir patlayıcı tasarladı, ilk patlamada belirli bir alana yanıcı malzemeyi gaz formunda iletiyor, ateşlemeyle o alan içinde kalan herşey yaklaşık 1500 derece ısıyla buharlaşıyor, projesine destek vermeden elinden almaya çalıştılar, bilgi vermediğini biliyorum, ekonomik durumuna bakarak şunu söyleyebilirim kesinlikle el altından yabancı bir ülkeye sattı. Cerrah olan kuzenimin projesi kalp cerrahisinde robot kullanımıyla ilgiliydi, destek göremeyince ingiltereden bir medikal şirketiyle anlaştı anlaştı 5 kişilik ekip kurdular çalışmalarına devam ediyor.
-----------------------------elenen çocuğun projesini sormuştu sanırım....
-
bence bunu sen yapmadın diyen kişi çocuğun öğretmenini sevmiyordur ondan böyle demiştir.:)
-
TUBITAK gibi kurumlar telif ihlali olduğunu saptarsa göz yaşına bakmadan eler. Belki de öyle olmuştur bilemiyorum ama çocukta açıklarken bir makaleden yararlandım diyor.