folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Tüketici Hakları Hakkında Soru(General Mobile Candır)

Tüketici Hakları Hakkında Soru(General Mobile Candır)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@futurist neden süründürsünler ki ?

Içerik şöyle

ilk götürdüğümde telefon kafayı yemişi kendi kendine uygulamalar açılıp duruyordu ve cihaz kendi kendine formatlanıyordu .

2. Kamerasında sorun vardı açılmıyordu adamlara verdim kamerayı bozdular 

3. Cihazın anası ağlamıştı Ekran 10-15 dk kapalı kalıyordu tuş kilidinikapatmaya korkuyordum.. Arama falan gelince de açmak imkansız açılmıyordu arama Galeride birton sorun vardı. Resimler gelmiyordu..

4. Kamera başka uygulama tarafından kullanılıyor diyordu fakat arka planda çalışmıyor kamera baktım yok yani bulamadım.. 

5. Güncelleme yaptım 2015 kasım güncellemesi Telefon güm kapandı 5 hafta telefonsuz kaldım.

hatırladıklarım bunlar 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocam tam olarak ne gibi bir problem oldu , onu da yazarsan sevinirim son 6 ay içinde gm nin düzeltmediği sorun görmedim her gün servise telefon yolluyorum oyüzden soruyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@PanxeR Hocam bir üstteki postta yaşanılan sorunları yazdım

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Yasaya göre 2 kere garantiye giden tamir gören cihaz 3. defa gitmesi gerektiğinde tüketiciye direk iade/değişim veya indirimden birini seçme hakkı doğuyor. Ne yazık ki hakem heyeti kararı olmadan kanunu uygulamıyor satıcılar, ve resmen yasal hakkımızı kullanamasak dahi kimsenin denetlediği yok. Neyse en azından heyet var.

Cihazın fatura tutarı kaç liraysa, tutarın miktarına göre ilçe veya il hakem heyetine gidiyorsun. Cihazın sıkıntılarını anlatıyorsun, mağdur ettiğini anlatıyorsun, ilgili kanundan faylanarak iade hakkını kullanmak istediğini belirtiyorsun. Sevise gönderdiğini kanıtlayan belgelerle beraber verip unutuyorsun. 4-5 ay kadar sonra mektup geliyor, cihazı getir bilirkişiye göster diye, gerçi senden istemeyebilirler defalarca servise gitmiş zaten. Neyse cihazı gösteriyorsun kişiye, raporunu yazıyor, yine bi 3 ay sonra karar geliyor kapına. Mutlu mesut satıcı firmaya gidiyorsun. Bi güzel uğraştırıyorlar oyalıyorlar yok merkeze gidicez falan. (O an iade için falan diye bişeyler imzalatabilirler bile. dikkat et. ben taksitle aldığım ürünü 2 sene sonra iade ederken cihazı çat diye aldılar taksite böldüler sonra avukat icra falan uğraşmak zorunda kaldım peşin alabilmek için)

Baktın peşin vermiyorlar, gider icraya verirsin paşa paşa iadeni alırsın. Belki cihaz arada kaynayıp sende bile kalabilir

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@noname hocam gidip vereceğim 2 saate kadar orda olup işlemleri halletmiş olurum ... Bekleyip kanser olacağıma böylesi daha iyi

Toplam Hit: 1873 Toplam Mesaj: 16
general mobile