Tüketici Hakları İle Bilgisi Olan?
-
arkadaşlar şimdi pizza siparişi verdim menğ şöyle 2 parça pizaa patates cipsi 3 adet nuged 1 kutu kola
aradım adama dedimki kola almıyorum diğerlerini getir adamda ok dedi.
kapıya geldi sipariş kola almasamda fiyat düşmüyorlarmış. kola parasınıda aldılar. dedim o zaman sen gidip o kolayı getiriyorsun.
sonuçta almadığım kolanın parasını vericem oda başkasına satıcak dedim. getiren çocukta haklısın abi haksızlık bende anlamadım şaşırdım dedi gitti.
şimdi benim ev arkdaşıda diyorki.
işletmeci burda haklı.
adam menüyü toplu olarak indirimli olsun diye yapıyor. sen o menüyü bozamazsın diyor.
bende diyorumki çok ekzantirik birşey istesem tamam. ama isteğim kolayı almıcam. kola açık kola olsa anlarım. kola kutu kola. bunu almazsam parasınıda ödemem.
bu duurmuda da arkdaş diyorki o zaman adam satmak zorunda değil.
bende diyorumki tüketici olarak ben hiç bir işletme bana elinde olan şeyi satmıyorum diyemezz varsa satmak zorunda.
burda dikkat etmenizi isteğim şey hukuksal oalrak olaya bakmanız.
çünkü şimdi kimisi diyecek satmak istemiyorsa satmaz diye fakat hukuksal olarak böyle bir hakları yok bunu bildiğim için söylüyorum.
şimdi kim ne diyor bu konu hakkında?
-
adam sana menü satmış sende menünün içinden şunu çıkar demişsin.o da çıkarmış.
olay şöyleki bi dürümcüye gittin adama dedinki soğan olmasın malum iş vakti kokmayalım. adamda soğanı cıkardı dürümden. şindi dürümün fiyatı değişmeli mi değişmemelimi?
dolayısıyle adam haklı.
-
işletmeci haklı adam sana veriyor sen almıyorsan adam napsın
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------
olay şöyleki bi dürümcüye gittin adama dedinki soğan olmasın malum iş vakti kokmayalım. adamda soğanı cıkardı dürümden. şindi dürümün fiyatı değişmeli mi değişmemelimi?
dolayısıyle adam haklı.
-----------------------------başta olaya hukuksal oalrak bakın dememin sebebi bu.
mesela standartını oturmuş işletmeye bakın.
mcdonals almadığın kolanın senden parasını alırmı?
oda menü satıyor. istersen almazsın kolasını bu kadar basit
-
windowssuz bilgisayar almak için yapılan başvurular sonucunda, windowsunu sildirip parasını geri aldıranlar var, sonuçta windows bilgisayarın çalışması için gerekli bir parça değil, linux vsde kurabilirsin. Bu mantıkla gidersek tabiki o menüyüde kolasız alabilirsin. Şimdi yapman gereken faturanla birlikle gidip tüketici hakem heyetine başvurmak, onlar satıcıyla görüşüp bilirkişiye danışacaklar, yazışmalar falan derken yaklaşık 3 ay sonra karar çıkartacaklar, bunun üzerine satıcı sana o kolanın parasını vermeye yanaşmazsa, icra yoluna gidebilirsin :)
kafan mı güzel hoca, başka derdin mi yok, alt tarafı bi kola... -
pc_worm bunu yazdı:
windowssuz bilgisayar almak için yapılan başvurular sonucunda, windowsunu sildirip parasını geri aldıranlar var, sonuçta windows bilgisayarın çalışması için gerekli bir parça değil, linux vsde kurabilirsin. Bu mantıkla gidersek tabiki o menüyüde kolasız alabilirsin. Şimdi yapman gereken faturanla birlikle gidip tüketici hakem heyetine başvurmak, onlar satıcıyla görüşüğ bilirkişiye danışacaklar, yazışmalar falan derken yaklaşık 3 ay sonra karar çıkartacaklar, bunun üzerine satıcı sana o kolanın parasını vermeye yanaşmazsa, icra yoluna gidebilirsin :)
kafan mı güzel hoca, başka derdin mi yok, alt tarafı bi kola...
-----------------------------yok ben kolamı aldım oaly şu . biz öğrenciyiz öğrenci köyü burası üniversiyeteye yakın her işletme bizi sikmeye çalışıyo olay ordan kalıyo yoksa banane koladanda ben zaten haklı olduğumu düşünürken ev arkdaşım adama hak verince merak ettim
-
patates bunu yazdı:
tagext bunu yazdı:
dolayısıyle adam haklı.
-----------------------------başta olaya hukuksal oalrak bakın dememin sebebi bu.
mesela standartını oturmuş işletmeye bakın.
mcdonals almadığın kolanın senden parasını alırmı?
oda menü satıyor. istersen almazsın kolasını bu kadar basit
-----------------------------geçenlerde mc donalds mıdır nedir tam adını yazamıyorum ordan 2 menü aldım içecek istemiyorum dedim olmaz menü fiyatı sabit almazsanız düşemeyiz dediler ok parasını verim ama almayim arabaya dökülmesin dedim vermek zorundayız menü olduğu için dedi bende aldıktan sonra biraz gidip arabadan attım :) yani mc de aynı menü fiyatı sabit
-
yok yanlışın var sanırım. çünkü ben almıyorum kola parasınıda vermiyorum.
ama eğer bozamıyorlarsada tavır bu olmalı kolanı vermiyelim paranı alalım değil zorlada olsa verirler.
adam bana telefonda belirtmedi birde parasını alıyoruz ama gibi.
-
işletmeci haklı
mesela tek tek fiyatları
pizza 2 lira kola 1 lira nugget 1.5 liraa almak istedginde 4.5 lira oluyo
ama adam menü yapmış 4 e satıyo ucuza geliyo tek tek satsa daha pahalıya alcaksın
baştan söleseydin bu şekilde hkalıydın
-
adresını ver 2.5 litre kola gonderelım sana bu konu burda kapansın :) satici haklı bence ..
-
FCN bunu yazdı:
işletmeci haklı
mesela tek tek fiyatları
pizza 2 lira kola 1 lira nugget 1.5 liraa almak istedginde 4.5 lira oluyo
ama adam menü yapmış 4 e satıyo ucuza geliyo tek tek satsa daha pahalıya alcaksın
baştan söleseydin bu şekilde hkalıydın
bende buna karşılık diyorumki koldan ne kadar düştüyse.birim fiyatı ne ise menü içerisindeki değeri onu düşsün istiyorum