folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tüketici Hakları İle Bilgisi Olan?

Tüketici Hakları İle Bilgisi Olan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

h2run bunu yazdı:
    -----------------------------

adresını ver 2.5 litre kola gonderelım sana bu konu burda kapansın :) satici haklı bence ..

üni caddesi 22.  sokak yılmaz kaymak no 9 kötekli muğla

bekliyorum coco cola olsun

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

bir beyaz eşya dükkanına gittiğinde çamaşır makinasının sadece iç kazanını alıp gideyim onu sökün verin bana diyebiliyormusun diyemiyorsun  sen alırısn tümden istersen ayırırsın o parçasını bu da öyle farzet nasıl sana satmak zorunda  öyle şeymi olur

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

bir beyaz eşya dükkanına gittiğinde çamaşır makinasının sadece iç kazanını alıp gideyim onu sökün verin bana diyebiliyormusun diyemiyorsun  sen alırısn tümden istersen ayırırsın o parçasını bu da öyle farzet nasıl sana satmak zorunda  öyle şeymi olur

hukuksal olarak bak olaya diyorum işte o yüzden.

mesela ben dükkana girdim çikolata satıyor adam değilmi.

ben alıcam diyorum adamda sana satmıyorum diyemez. satmak zorunda dememin sebbi bu işletmeci adam seçemez satmak zorunda (hukuksal oalrak)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    Yanit: Yanit: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html 
    Mesaj : madde 5: Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa, satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.
    ------------------------
    ben haklıyım yani değilmi hocam yoksa yanlışmı yorumladım?
    ------------------------
    Mesela Türkiye‘de 1 çay bardağı çayla beraber 2 kesme şeker verilmesi ticari bir örftür.Her yerde aynıdır bu. Ama menü olayında böyle bir durum olup olmadığı ancak açılacak bi davayla tespit olunabiir.Daha evvel böyle bir dava açılmış mı, ya da tüketici hakem heyetine başvurulmuş mu bilmiyorum.İçtihatları taramak lazım. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

bilhassa alakart restoranlarda fix menü diye birşey var. adamlar bir menü hazırlar içinde şu şu şu vardır. fiyatıda şu kadardır. sen istersen tek çorba iç. sırf o menüyü seçtiğin için menü fiyatını ödersin. gayet hukukidir. ramazanda da hazırlarlar böyle menüler. eğer adamlar sadece fix menü satıyorlarsa ve müşteriye seçim hakkı bırakmıyorsa o zaman yasal değildir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:

bilhassa alakart restoranlarda fix menü diye birşey var. adamlar bir menü hazırlar içinde şu şu şu vardır. fiyatıda şu kadardır. sen istersen tek çorba iç. sırf o menüyü seçtiğin için menü fiyatını ödersin. gayet hukukidir. ramazanda da hazırlarlar böyle menüler. eğer adamlar sadece fix menü satıyorlarsa ve müşteriye seçim hakkı bırakmıyorsa o zaman yasal değildir.

mürid bir yukarıda yazanı okkurmusun mevzuat orgdan arkdaş birşey yolaldı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

öyle bir teamül var işte. dediğim gibi ramazan'da yada sosyal tesislerde bu tür uygulamalar var. bilhassa kamuya ait sosyal tesislerde, otellerde, yılbaşı ve diğer özel günlerde böyle bir uygulama var. örf'lerimizde de var böyle bişi. atıyorum hala oğlu evlendi. ve yemekli düğün veriyor. 40 lira davetiye parası, aynı şekilde sünnet, doğum günü tarzı mekan kapatmalarda da aynı olay var. 

haa diceksin elin amerikan fastfoodcusu ne alaka? e o zamanda o adam hakkını arayacak. türkler yaparken sorun yok, biz yapınca mı batıyor demez mi?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

Kampanyalarda ürün çıkartırsan fiyatı düşürülmez hocam.hukukende bi sonuca varıcağını sanmıyorum.sonuçta her ürünün tek tek bi ücreti var,kampanyada hepsi indirimli satılıyor.

öyle bi şey olsaydı,siparişi verirdin sonra 5 parça ürünün 4ünü istemiorum parasını düşün derdin,adamlar sana borçlu çıkardı :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

DeaD_BY bunu yazdı:

Kampanyalarda ürün çıkartırsan fiyatı düşürülmez hocam.hukukende bi sonuca varıcağını sanmıyorum.sonuçta her ürünün tek tek bi ücreti var,kampanyada hepsi indirimli satılıyor.

öyle bi şey olsaydı,siparişi verirdin sonra 5 parça ürünün 4ünü istemiorum parasını düşün derdin,adamlar sana borçlu çıkardı :)

aldığım şey kanpanya yada özel irşey değil nomral ürün.

ben mekana bizaat gitsem desemki iki adet parça bizza cips adam sorar içeçek birşey alırmısınız diye bende hayır derim ya aynı hesap

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

Toplam Hit: 2264 Toplam Mesaj: 22