Tüketici Hakları İle Bilgisi Olan?
-
h2run bunu yazdı:
-----------------------------
adresını ver 2.5 litre kola gonderelım sana bu konu burda kapansın :) satici haklı bence ..
üni caddesi 22. sokak yılmaz kaymak no 9 kötekli muğlabekliyorum coco cola olsun
-
bir beyaz eşya dükkanına gittiğinde çamaşır makinasının sadece iç kazanını alıp gideyim onu sökün verin bana diyebiliyormusun diyemiyorsun sen alırısn tümden istersen ayırırsın o parçasını bu da öyle farzet nasıl sana satmak zorunda öyle şeymi olur
-
SeRDaR bunu yazdı:
bir beyaz eşya dükkanına gittiğinde çamaşır makinasının sadece iç kazanını alıp gideyim onu sökün verin bana diyebiliyormusun diyemiyorsun sen alırısn tümden istersen ayırırsın o parçasını bu da öyle farzet nasıl sana satmak zorunda öyle şeymi olur
hukuksal olarak bak olaya diyorum işte o yüzden.mesela ben dükkana girdim çikolata satıyor adam değilmi.
ben alıcam diyorum adamda sana satmıyorum diyemez. satmak zorunda dememin sebbi bu işletmeci adam seçemez satmak zorunda (hukuksal oalrak)
-
-
bilhassa alakart restoranlarda fix menü diye birşey var. adamlar bir menü hazırlar içinde şu şu şu vardır. fiyatıda şu kadardır. sen istersen tek çorba iç. sırf o menüyü seçtiğin için menü fiyatını ödersin. gayet hukukidir. ramazanda da hazırlarlar böyle menüler. eğer adamlar sadece fix menü satıyorlarsa ve müşteriye seçim hakkı bırakmıyorsa o zaman yasal değildir.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------bilhassa alakart restoranlarda fix menü diye birşey var. adamlar bir menü hazırlar içinde şu şu şu vardır. fiyatıda şu kadardır. sen istersen tek çorba iç. sırf o menüyü seçtiğin için menü fiyatını ödersin. gayet hukukidir. ramazanda da hazırlarlar böyle menüler. eğer adamlar sadece fix menü satıyorlarsa ve müşteriye seçim hakkı bırakmıyorsa o zaman yasal değildir.
-----------------------------mürid bir yukarıda yazanı okkurmusun mevzuat orgdan arkdaş birşey yolaldı?
-
öyle bir teamül var işte. dediğim gibi ramazan'da yada sosyal tesislerde bu tür uygulamalar var. bilhassa kamuya ait sosyal tesislerde, otellerde, yılbaşı ve diğer özel günlerde böyle bir uygulama var. örf'lerimizde de var böyle bişi. atıyorum hala oğlu evlendi. ve yemekli düğün veriyor. 40 lira davetiye parası, aynı şekilde sünnet, doğum günü tarzı mekan kapatmalarda da aynı olay var.
haa diceksin elin amerikan fastfoodcusu ne alaka? e o zamanda o adam hakkını arayacak. türkler yaparken sorun yok, biz yapınca mı batıyor demez mi?
-
Kampanyalarda ürün çıkartırsan fiyatı düşürülmez hocam.hukukende bi sonuca varıcağını sanmıyorum.sonuçta her ürünün tek tek bi ücreti var,kampanyada hepsi indirimli satılıyor.
öyle bi şey olsaydı,siparişi verirdin sonra 5 parça ürünün 4ünü istemiorum parasını düşün derdin,adamlar sana borçlu çıkardı :)
-
DeaD_BY bunu yazdı:
-----------------------------Kampanyalarda ürün çıkartırsan fiyatı düşürülmez hocam.hukukende bi sonuca varıcağını sanmıyorum.sonuçta her ürünün tek tek bi ücreti var,kampanyada hepsi indirimli satılıyor.
öyle bi şey olsaydı,siparişi verirdin sonra 5 parça ürünün 4ünü istemiorum parasını düşün derdin,adamlar sana borçlu çıkardı :)
-----------------------------aldığım şey kanpanya yada özel irşey değil nomral ürün.
ben mekana bizaat gitsem desemki iki adet parça bizza cips adam sorar içeçek birşey alırmısınız diye bende hayır derim ya aynı hesap
-