Türev Ve İntegral

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

mesela 5x'in türevi 5'tir. ve 5'in türevide 0'dır. türev ve integralin birbirinin tersi fonksiyonlar olduğunu düşünürsek, 0'ın integrali neden tekrar 5 değilde herhangi bir sabit sayı olmak zorundadır? 

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    o sabit sayıyı hesaplamanın yüzlerce farklı yolu var. sabit deyip geçmeyin.

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mit
    mit's avatar
    Erkek
    kardeş  mükemmel  bir  soru  ama  ben liseden  kalmıstım zaten integral  ve türvden  şşimdi üniversitede  baktım  yine türev   var  kitapta  karışık konular  sen söle cevapını
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

sizede bişey sormaya gelmiyo :) bu alanda da boş değilmişiz. önceleri tahribat ilim irfan yuvası gibiydi :) şu anda ne durumda diye bakıyorum da, fena değil :)

5x'in türevi 5. ama 5x+9'un türevi de 5. 5x+374673'ün türevi de 5.. yani türev aldıkça temel fonksiyonun sabit terimini kaybediyoruz. bu yüzden türevi 5 olan tek değil sonsuz sayıda fonksiyon vardır. aynı şekilde türevi sıfır olan sonsuz sayıda fonksiyon yazılabilir. lise hocaları bu yanıltmacayı hep sorarlar yazılıda :)

on error go to hell
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    simdi babacan, turev, degisken hesaplamada kullanildigi icin, degismiyosa, degisim 0 dir... yani tersden bakinca, 0 in tersi, icinde degisim olmayan herhangibirseydir... hatta dx/dy de aldiysan, 3092840923842039*a*s*f*b*n*h*t*t de de degisken bisey yoktur, yani, 0 in tersi sadece 1 sayi degil, degiskenlik gostermeyen tum fonksiyonlardir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pardon, okumamistim devamini :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek
    BartheZ bunu yazdı:

sizede bişey sormaya gelmiyo :) bu alanda da boş değilmişiz. önceleri tahribat ilim irfan yuvası gibiydi :) şu anda ne durumda diye bakıyorum da, fena değil :)

5x'in türevi 5. ama 5x+9'un türevi de 5. 5x+374673'ün türevi de 5.. yani türev aldıkça temel fonksiyonun sabit terimini kaybediyoruz. bu yüzden türevi 5 olan tek değil sonsuz sayıda fonksiyon vardır. aynı şekilde türevi sıfır olan sonsuz sayıda fonksiyon yazılabilir. lise hocaları bu yanıltmacayı hep sorarlar yazılıda :)

ii de biradwer se  tgure i alırken uslu bilinmeyen sayıya gotre turev alıyorsun . sana bir soru neden

x^7+5 (x uzeri 7 +5) gibi bir sayıda uslu terimin turevi aLINIR??   once turevin tam olarak ne oldugunı ogren acıklaması nedir ve ispatı nedir. bunları ogren. bunları ogrendikten sonra zaten c sabit sayısının neden 5x etmediğini vs. anlayacaksın....

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek
    Bartheze türevmi öğretiyon?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    ya harbiden barthez daiyi ben cok mrk etdim fizikci yazıor adamda bilim konusmalar falan var dai ogretmen flnmısın??iide ogretmenin ne işi var tahribatta :Pp(sakaydı) eğer ogretmen veya bu konularda bilgiliysen seni rahatsız etsem olurmu acep??

NesTo | same shit diffirent asshole
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Başlığın bana hatırlattığı bir şeyi söylemek istiyorum: Eğer matematik
    okuyorsanız, bir çok kitapta integralin türev üzerinden tanımlandığını
    görürsünüz. Ama (Bourbaki değil emin olun) birkaç kitapta türev integral
    üzerinden tanımlanmıştır. Sizce bu nasıl olmaktadır?

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ragmendous
    ragmendous's avatar
    Erkek

Criminal bunu yazdı:

Başlığın bana hatırlattığı bir şeyi söylemek istiyorum: Eğer matematik okuyorsanız, bir çok kitapta integralin türev üzerinden tanımlandığını görürsünüz. Ama (Bourbaki değil emin olun) birkaç kitapta türev integral üzerinden tanımlanmıştır. Sizce bu nasıl olmaktadır?

sole dusunebilirsin:turev bolme integral carpmadır...bir fonksiyonun altında kalan alanı bulmak istiyorsan integral kullanırsın(carpma) o fonksiyonun egimini bulmak istiyorsan turev kullanırsın(bolme)...yane ikisini de birbirine uygulayarak kullanabilirsin....bu yuzden islemede sıranın onemi yok..:))ama genelde turew once anlatılıyo....

5x in turevi 5 deildir her zaman... fonksiyonun derecesini ve neye gore turevi alacagımızı solememissin..:))...y:5x  (dy/dx) 1. dereceden:5 dir..:)))

serseriyim,icerim,dagıtırım bar bar gezerim soranlara kaportacıyım derim kimseyi kafaya takmam sekil yapmaya bayılırım
Toplam Hit: 5072 Toplam Mesaj: 16