Türevden Yapamadığım 18 Soru; Yapabilecek Olan?
-
Beyler yapamadığım birkaç türev sorusu var eğer türevden anlıyorum ve bu öss gencine yapamadığı soruları anlatabilirim diyorsanız lütfen yardım edin...
Çözümlerinizi foruma bekliyorum. Yalnız salağa anlatır gibi anlatırsanız sevinirim. Anlayamıyorumda pek :(

-
istediğin şekilde bir anlatım bulabileceğini sanmıyorum dershaneye fln gidiyomusun?
sen bence soru bankasını değiştir ne biçim soru amk bunlar. sınavda böyle egzantirik şeyler çıkmaz. femin ilk adım mat2 sini al fazla geç kalmadın.
-
Göz gezdirdim sorular baya kolaymış...
Burda anlatılmazki yav,en iyisi reelde bi hocaya sor... Ama bence sende yaparsın biraz daha uğraş..
-
Hocam burda inş. yapan çıkar ama çıkmassa bide matematikcafe.net e sor onlar bilir kesin.
NOt: geçmedik daha türeve polinomlarda izledik azcık. Trigonometri sorusu olan varsa bekliom la :D
-
ya mesela ilk soruyu anlatmaya çalışayım sana...ilk soru dediğim 11.
füstetürevişareti(xkare-3) çarpı (xkare-3)ün türevi eşittir 8x-6 (burada eşittirden sonrakinin türevini aldık)
sonra ftürevinişareti(xkare-3) te ftürevişareti(1) i verecek x değerini buluyoruz ki buda x=2 oluyo
Sonra x=2 yi yerine koyuyosun..şöyle oluyo elimizdeki
füstetürevişareti(1) çarpı 4 eşittir 16-6
füstetürevişareti(1) eşittir 10/4 oda eşittir 5/2 şeklinde oluyo..
-
4 nolu soruyu açıklıyorum, 2 de türevli ise 2 de süreklidir. sürekli olması için eşitliyoruz
3x^2+1=x^3+a
x yerine 2 yazıyoruz, 2 de türevli demiş.
13=8+a
a=5
-
ontediye pm at adam matematikci
-
10. soru ;
birinci türevin sıfır olduğu yerler extremum
12x^2-36x+24=0
sadeleştir
x^2-3x+2=0
x=2 x=1
toplamları 2+1=3
-
son soru c
grafikten bakarak 2. türevin 0 olmadığını açık olarak görürüz. benden bu kadar, kolay gelsin
-
12. soruyu açıklıyım
f bileşke g yi yaz sonra
(x^3+2x)^2 + x^3 + 2x + 1
düzenlenmiş hali
x^6 + 4x^4 + 4x^2 + x^3 +2x + 1 bunun türevini al
6x^5 + 16x^3 + 8x + 3x^2 + 2 x yerine -2 yazdıgında -322 cevabını bulursun tekrar söylüyorum soru bankan beş para etmez.
-
Tayok bunu yazdı:
-----------------------------Kelv1n bunu yazdı:
-----------------------------12. soruyu açıklıyım
f bileşke g yi yaz sonra
(x^3+2x)^2 + x^3 + 2x + 1
düzenlenmiş hali
x^6 + 4x^4 + 4x^2 + x^3 +2x + 1 bunun türevini al
6x^5 + 16x^3 + 8x + 3x^2 + 2 x yerine -2 yazdıgında -322 cevabını bulursun tekrar söylüyorum soru bankan beş para etmez.
-----------------------------Eyv hocam Bende böyle yapmıştım ama hata yaptım heralde... Eyv
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------10. soru ;
birinci türevin sıfır olduğu yerler extremum
12x^2-36x+24=0
sadeleştir
x^2-3x+2=0
x=2 x=1
toplamları 2+1=3
-----------------------------Saol hocam zaten köklerini alamama gibi bir aptallık yapmıştım bu soruda :S
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------4 nolu soruyu açıklıyorum, 2 de türevli ise 2 de süreklidir. sürekli olması için eşitliyoruz
3x^2+1=x^3+a
x yerine 2 yazıyoruz, 2 de türevli demiş.
13=8+a
a=5
-----------------------------Eyv...
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------son soru c
grafikten bakarak 2. türevin 0 olmadığını açık olarak görürüz. benden bu kadar, kolay gelsin
-----------------------------Arkadaşlar anlatımlarınız gayet güzel çok saolun anladım anlattıklarınızı yalnız hotboy birşey soracam. 2. Türevin tam olarak manası nedir.? Yani normalde 1. türev o noktadaki teğetin eğimi veriyor. Yani anlık hız gibi birşey. 2. Türev tam olarak nedir anlayamadım 2. türev ile ilgili soruları ezberre yapmak istemiyorum....
Diğer sorularımıda yanıtlarsanız özellikle sondan 3. ve 7. soruyu çok sevinirim acelem yok zaten. Şu konunun mantığını kavrayayım extremum problemlere geçecem...