Türevden Yapamadığım 18 Soru; Yapabilecek Olan?
-
Pardon 2 kere aynı mesajı attım , özür dilerim.
-
alttan 7. soru yani 11. soru
f(x^2-3)=4x^2 - 6x +1
şimdi bunun türevini alıyoruz ama f fonksiyonunun parantez içindeki ifadeninde türevini alıyoruz yani içinin türevi çarpı kendisi.
2x.f(x^2 - 3)=8x - 6
parantezin içini 1 yapan değeri buluyoruz. x=2
işlemi yapıyorum
4.f'(1)=10
f'(1)=10/4=5/2
----------------------------
9uncu soru f in minimum noktasını sormuş bu tip sorularda şıktan git en kestirmesi bu teker teker koy bulursun. vala süper oldu bu sorular amk hiç çalışmıyorum sor sor integralde sorda soru çözmüş olayım :D
o balon sorusunu soranın ben gelmişini geçmişini sülelesini..
-
------------
Arkadaşlar anlatımlarınız gayet güzel çok saolun anladım anlattıklarınızı yalnız hotboy birşey soracam. 2. Türevin tam olarak manası nedir.? Yani normalde 1. türev o noktadaki teğetin eğimi veriyor. Yani anlık hız gibi birşey. 2. Türev tam olarak nedir anlayamadım 2. türev ile ilgili soruları ezberre yapmak istemiyorum....
Diğer sorularımıda yanıtlarsanız özellikle sondan 3. ve 7. soruyu çok sevinirim acelem yok zaten. Şu konunun mantığını kavrayayım extremum problemlere geçecem...
-------------
2. Türevi de cizilmis olan egrinin egilimi olarak tanımlayabiliriz. Yani eğrinin belirtilen noktada azalan ya da artan bir eğilim göstermesidir. 2.türev sıfırdan büyükse fonksiyon azalan, 2.türev sıfırdan küçükse fonksiyon artan bir eğilim gösterir. 2.türevin sıfıra eşit olduğu noktalar ise dönüm noktası olarak adlandırılır, yani eğrinin eğiliminin değiştiği bölge azalansa artana, artansa azalana doğru dönecektir.
(Umarım yanlış hatırlamıyorumdur,ama yüzde doksan doğru olması lazım)
-
hocam webcam den çektim işini görür inşallah

-
Tayok bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar anlatımlarınız gayet güzel çok saolun anladım anlattıklarınızı yalnız hotboy birşey soracam. 2. Türevin tam olarak manası nedir.? Yani normalde 1. türev o noktadaki teğetin eğimi veriyor. Yani anlık hız gibi birşey. 2. Türev tam olarak nedir anlayamadım 2. türev ile ilgili soruları ezberre yapmak istemiyorum....
-----------------------------
dostum bilmen gereken şey birinci türevin kökleri extremum noktalar. bu noktaları bulduktan sonra ikinci türevde yerine yazıp değere bakarsın. sıfırdan büyükse "yerel minimum" sıfırdan küçükse "yerel maximum".
bide ikinci türevi ayrıyeten grafiğinkonkav konveks durumunu incelemek için kullanırız. ikinci türevin köklerini bulduktan sonra işaret tablosunu çizersin. - olduğu yerler konkav, + olduğu yerler konvekstir. 0 olduğu yerlerde de eğer sürekliyse dönüm noktasıdır. yani yön deiştirdiği yerdir. umarım anlatabilmişimdir.
edit: ooo ben bunlara yazana kadar "AnaMuhalefet" yazmış bile. bilsem yazmazdım ;) ama ben biraz daha ayrıntıya indim.