Türk Birliği !!
-
Türkün Türkden başka dostu olmadığını biliyoruz.. Peki gerek Türkiye olsun gerekse KKTC olsun neden Avrupa birliğine girmek için uğraşıyoruz ???
Son birkaç gündür gerek Türkiyenin avrupa birliğine girebilmek için çabalarının neden sonuçsuz kaldığının, gerekse Avrupa tarafından KKTC deki kaldırılacağı sözü verilen ambargoların halen daha kaldırılmayışının nedenlerini düşünüyordum..
Hepimiz biliyoruzki Amerika tatlı tatlı gülümserken arkamızdan mezarımızı kazıyor, Türkiyeyi bölebilmek için gizliden gizliden kürtünü ermenisini kışkırtıyor..
Diyer yandan Avrupa birliği Kıbrıs sorununu halledin askerinizi ordan çekin sonra belki üyeliğiniz konusunda düşünürüz derken.. Esas sorunun içinde olan Güney Kıbrısa tam üyelik veriyor..Tüm bunları düşünerek ne yapılabilir sorusunu kendime sorar ve internetde gezerken Youtube da karşılaştığım bir Video aslında uzun zaman önce düşünülmesi ve belkide uygulamaya geçirilmesi gereken bir fikri gösterdi bana..
Tüm Türk Devletlerinin Tek Çatı altında birleşmesi.. Onların avrupa birliği varsa bizim denen Türk Birliğimiz olmasın ??
Böyle bir oluşuma girsek ? Bundan karlı çıkmazmıyız? Birlikten güç doğar.. Heleki hepimiz Türk olduktan, kendimizi Türk hissettikten sonra..
Görüşlerinizi bekliyorum.. Bu birliğin karşılaşabileceği sorunları neler olabilir..
-
sanmıyorm
-
Türk birliği fln deme tüm Türk devletlerinin aynı çatı altında birleşmesi lazım sen daha kktc yi kendine bağlayamıyorsun başına bela olmuş...
-
zamanında özal da yapmaya calısıyordu ama buna izin verilmedi :)
-
KKTC yi hangi Türk devleti tanımışki Türk birliği hayalleri kuruyoruz :)
-
Türk Birliği'nin KKTC ile ne ilgisi var? KKTC yi tanıdıklarında Türk Birliği kesin kurulacak mıdır? Gerekirse KKTC yi tanımasınlar ama Türk Birliği kurulsun.. Tabi bazı çevreler izin vermezler böyle bir oluşuma.. Başta bizi yönetenler istemez ama biz istesek de onları yönetenler istemez. Bu böyle gider. Bence Türk Birliğinin kurulabilmesi için daha büyük olaylar lazım. Dünya Savaşı gibi.
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------Türk Birliği'nin KKTC ile ne ilgisi var? KKTC yi tanıdıklarında Türk Birliği kesin kurulacak mıdır? Gerekirse KKTC yi tanımasınlar ama Türk Birliği kurulsun.. Tabi bazı çevreler izin vermezler böyle bir oluşuma.. Başta bizi yönetenler istemez ama biz istesek de onları yönetenler istemez. Bu böyle gider. Bence Türk Birliğinin kurulabilmesi için daha büyük olaylar lazım. Dünya Savaşı gibi.
-----------------------------
niye zor tarafından anlıyorsun ki dediğimi yani kktc yi daha tanımayan devlet olarak görmeyen türk devletleri ile türk birliğini nasıl kurarsın onu demek istedim
-
para para para
-
Bende TurkBirDev Videosunu izledim ondan böyle bişeyin olabileceği aklıma geldi.. Konuyu açmama sebeb video bunla ilgiliydi..
-
Türk Birliği olmasa bile öncelikli olarak Avrasya Birliği kurulabilir. Şu anda Avrasya Birliği üzerinde birtakım çalışmalar da mevcuttur. Çok iyi hatırlıyorum bundan 4 sene önce Mehmet Ali Birand, "Avrasya birliği nedir ki? Onlar önce kendilerini düzeltsin.." gibi ifadeler kullanmıştı. Şimdi kendilerine sormak lazım. Avrasya Birliği'ne olan görüşü halen aynı mı? Bir Çin, Bir Rusya, Bir Hindistan, Bir Kazakistan , Bir Azerbaycani, Bir Türkiye ve aklıma gelmeyen bir çok ülke, şu an olmasa bile, 10 sene sonra Avrupa'yı Bilim-Teknoloji-Sanat'ta yenilik açısından geçmeyecekler mi?
-
Avrasya birliği de güzel bir çözüm olabilir tabi.. Avrupa Birliğinin türkleri istemediği açık ve kesin.. Daha dün internetde okuduğum bir yazıda Güney kıbrıs biz avrupa birliği üyesi olduğumuz sürece türkiyenin alınmaması için elimizden geleni yapacağız diyorlardı..
Avrasya birliği de biraz zor gibi.. Çin belki de Rusya yanaşmaz gibime geliyor..
Bu arada TurkBirDev in tanıtım videosu :
http://video.google.com/videoplay?docid=-680042511743914144&hl=en