folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Birliği !!

Türk Birliği !!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Şu an için Türk birliği bir hayal. Bi şekılde bi adım atmak lazım

Bunun içinde, Rusya ve Türkiyenın başını çektiği avrasya birliği daha mantıklı...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    hayal hocam gerçekleşmeyecek bişey asıl olarak Çin-Rusya-Türkiye-İran birleşse sen o zaman gör :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek
    oğuz kağadan bu yana türklerin hayali fakat gerçekleşmesi için olumlu bir adim atilabilmiş değildir..

In every job there is a no
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    izin vermezler

Konumu silenlere inat kürdüm
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam kişisel görüşüm Türkiye Türklerinin japonlardan başka dostu yoktur(millet olarak devlet olarak zaten dostluk sözkonusu olmaz) araplarda avrupalılarda amerikalılarda israillilerde bellidir diğer Türk devletleri ise ülkemizi

kendi güdümlerinde şekillendirmek peşinde

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek
    Böyle bir birliğin kurulabileceğine kendimiz bile inanmazken :) mümkün olması için gerekli adımları atacaklar da cesaret bulamaz kendinde tabiki..

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Başta Amerika olmak üzere bi kaç pezevenk devletler birleştirtmez yaptırtmaz ! Çünkü o zaman dünya 3 Kutuplu bir hal alır.

Düşünsenize çok eskiye gidelim Asya Hunlara Çinlilerle kan bağı var. Yani Çinlilerde o zaman türk sayılır ve asyanın tamamı türk birşiliği olur. Bu da dünyanın en güçlü, potansiyeli en fazla birlik demek.

Amerika-Rusya-İngiltere bunun yapılmaması için eldnden geleni yapar...

Ama olsaydı hiç fena olmazdı.. =D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Zamanında Turgut Özal da bunu yapacaktı bakın görevinde öldü adam...

Anlayın bi zahmet...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    -----------------------------

dostum çok güzel döktürmüşsün ama bunların farkında olan o kadar az insan varki

kimse lafıma alınmasın hakaret etmek amacında değilim ama millet olarak çok safız şekil A da görüldüğü üzere ben müslümanım ben kardeşinim diyen Arap sempatizanlarına amerikan uşaklarına hemen kanıyoruz

böyle bi birlik benim gözümdede hayal olan bi gerekliliktir lafa gelince bi çok insan böyle der ama ortada atılan bir adım yok

zaten atılan bi adım olsa, bir devlet buna önderlik etse yine sorunlar oluşur Türk dediğin başına buyruktur hemen bayrağımı indirip başka bayrak mı çekeceğim lan der böyle komplekslere girer/sokulur...

Zugzwang
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

Türk  dünyasının geleceği karanlık görünüyor. Kültürel ve ekonomik olarak yıkılmış yok olmanın eşiğinde toplumlara bölünmüş ve her toplum başka bir gücün egemenliğine girmiş durumda,  örneğin Türkiye nasıl amerikan karakolu yapıldıysa , Kazakistan da rusyanın karakolu olmuş [ve trajik olarak birbiri ile savaşmaya hazırlatılıyor] - farklı ve hiç biri Türklere ait olmayan dinler içinde asimile edilmiş , özbenliğini yitirmiş gezegen üzerine dağılmış bir milletiz. Henüz milletiz ancak bu çok uzun sürmeyecek gibi gözüküyor, Türkiyede ki Türk devletinin tasviye süreci çoktan başladı, iktidara atanan işbirlikçi hükümetler eli ile imha süreci hızla ilerletilyor. Kendi toprağımızda etnik döküntüler kadar kültürel hakkımız kalmayacak. Millet vasfını kaybetmek üzere olan toplumumuz bunu çok fazla da umursuyor görünmüyor. 

Atatürk 'ün öngörüsü Türk dünyasının bize adım atmasını beklemeden , biz onlara yaklaşmanın yollarını aramalıyız. Belki KKTC yi tanımadılar belki yeterince destek vermediler Ancak unutmayın ki Kazakistan Türkmenistan daha düne kadar çin ve rusyanın istilası altında , kendi kararlarını verebilen ülkeler değildi - şu anda da değiller davranışlarının sorumluluğunu soydaş Türkmen ya da Kazak halkları değil , başlarındaki kukla hükümetlerdir ki Türkiye deki durumda farklı değildir. Bugün amerikanın memuru AKP hükümeti , Türkiye Türklerinin Azerbaycan ve Kıbrıstan başlayarak özüyle olan ilişğini kesmek ve süper gücün (abd) içinde asimile etmek- kölesi tebaası haline getirmek için başarılı çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaları sahipleri tarafından da desteklenmektedir. Trajik olarak Türk halkı menderesten başlayan bu kukla hükümetleri kendi seçtiklerine - sanki başka bir alternatifi varmış gibi - inandırılmakta ve kendi elleriyler geçmişlerini ve geleceklerini yok etmekteler.

Belki bir kaç yüzyıl sürer ancak ama tarihteki kayıp toplumlardan, "otantik" kültürlerden biri sayılmamıza az kaldı, asurlular, hunlular , sümerler vb gibi. Şimdi çıkıp kimse beylik laflar etmeye kalkmasın cevap niyetine, durumun vahameti içler acısı iken somali kadar etkinliğimiz kalmamış iken , devletin tüm kurumları emperyalist işgale düşmüş , Türkiye kendi kararı ile toplu iğne üretemez hale gelmiş , halkı bölünüp birbirine düşman edilmiş , kendi toprağım dediğin yerde bile dil + kültür bütünlüğün bozulmuş - Türküm demek suç olmuş iken ...

TürkBirDev diye bir organizasyon ve belki çıkış noktası olabilecek bir öneri var mesela, bu siyasi ya da ideolojik tartışmanın ötesinde bir varoluş/yokoluş meselesi olduğunu idrak etmek gerektiğinden bahseden. Ben de internetten duydum bu derneği, üyesi / taraftarı fln değilim  aslında ama dedikleri şey çok net ve açık : 

"Ya parçalanmış Türk Dünyası , kültürel ekonomik ve sosyal olarak birleşip tek bir SÜPER GÜÇ olacak , ya da AB , ABD, Çin, Rusya gibi diğer süper güçler arasında bölüşülecek "    Bunu görmek için kahin ya da uzman olmak gerekmiyor kanımca , tarihin rutin işleyişi böyle Türk içinde romalı içinde çinli içinde hep aynı olmuş

http://turkbirdev.org/   --->  ziyaret etmenizi öneririm

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 3638 Toplam Mesaj: 22