Türk Hacker(!)Lar Vista İçin Ne Dedi?
-
doguhan seni tanımıyorum iskoyuda tanımıyordum ama bi şey biliyorum sen bi hıyarsın :P
-
hadi fuzbing 'i anladık da snob eski cwli bi eleman istikbarat ayakları felan özel timler hede hödöleri şeysiydi. iskoyu zaten gerek yok ifşa etmeye. kim yaptı lan bu raportajı :D
-
iskörpiçix : ee şey vistayı deneme fırsatımız oldu veritabanı şeysini yükledik bi önce çalıştıramadık formları
veritabanı ? (delphi ) sistemde açık var çok belli ben despit ettim bu arada bunuda ...
gibisinden bi açıklama bekliyodum:D
doguhan madalya şekil :) -
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------hadi fuzbing 'i anladık da snob eski cwli bi eleman istikbarat ayakları felan özel timler hede hödöleri şeysiydi. iskoyu zaten gerek yok ifşa etmeye. kim yaptı lan bu raportajı :D
-----------------------------saman gazetesi yapmıştır ondan büyüğü böyle salak birşeye kalkışmaz.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------sagopa05 bunu yazdı:
-----------------------------
"Iskorpitx : Vista’nın deneme (beta) sürümünü indirme vaktim olmadı, çok detaylı inceleyemedim. Ancak Microsoft Vista’nın açıklarını hacker’lara buldurmakla çok akıllı bir şey yaptı. Aynı şeyi zamanında Norton’da yaptırmış güvenlik açığı bulana ödül vermişti.
Microsoft yazılımcıları hiçbir zaman bir hacker gibi düşünemiyor. Bu yüzden Microsoft’un yayınladığı tüm yazılımlardan güvenlik açığı olması normal. Açık kaynak olmayışından da kaynaklanıyor bu durum.
Açık kaynağı göz önüne alırsak bu durum tam tersi. Linux’da da güvenlik açığı oluyor ancak Windows’a göre yamalanması çok daha hızlı oluyor. Neden ? Çünkü özgür yazılım, Windows gibi, Microsoft gibi tekel değil. Bu tekellik her zaman Microsoft’un aleyhine işliyor.
Microsoft’un beşiği olarak USA görünüyor. Ancak ben en çok güvenlik açığı USA’da görüyorum. Bu da Microsoft’un ne kadar güvensiz bir sisteme sahip olduğunu gösteriyor."
----------------------------------------------------------------------
bakarsın yakında isko'da yapar bişiler onu kullanırız bizde :P iskodoors.. iskowindows.. iskowalls.. gibi bişeler..
-----------------------------muhahah iskorpiçx mi yapcak böyle birşeyi borlandı yaşlı amca delphiyi veritabanızanneden kişilik (sanırım böyleydi).Unixin resmini bile görmeyen, windowsta tek bildiği şey başlat/çalıştır/cmd active perl ve bir kaç prgoram olan, prgoramlama dili webtasarım bilgisi olmayan(siteyi başkasına yaptırmış) bu kişilik hea.
Yapacağı tek şey dos penceresi açtırıp içine iskodos yazmaktır iki komut koyar biriside active perl den perl derlemek için olur o kadar.
----------------------------------------------
benimde bi umudum,bi beklentim yok bu heykır(!) ın öle bişe yapacağından zati.. geyik oLsun torba dolsun diye söylüyoz..
ama olurda bigün bişiler yaparsa hani hesap makinesi felan yapar belki bigün öğrenirde "isko sağolsun" yazarız amk prg'ın açılışına :P -
genel anlamda bakarsak türkiyede vistada guvenlik acıkları bulmayı bırak bulunan acıkların anlatılması sırasında anlama kapasitesine sahip hacker varmı?
-
DkN_JaN bunu yazdı:
genel anlamda bakarsak türkiyede vistada guvenlik acıkları bulmayı bırak bulunan acıkların anlatılması sırasında anlama kapasitesine sahip hacker varmı?
şahsen o kadın bana 10 ay anlatsa orda anlattıklarını bi b.k anlamam.. bi kere ben hacker değilim.. bırak adam gibi hacker olmayı bi b.k bilmiyom ki..
ama elbet anlayanlar olur 3-5 dene.. -
Ben bu hackerları hiç tanımıyorum ne zaman hacker olmuşlar ?
yıllardır sanaldayım bu nickleri ilk defa duyuyorum ..
isko lameri haric o nasıl girmiş araya anlamadım ..
+ kendinelerine hacker sıfatını yakıştırabilecek kadar ne yaptı bu vatandaşlar ?
ustadlara yol açalım tutmayalım hacker abileri dünyaya kafada tutar bunlar a.q
-
muhaha tam elemanlari bulmuslar a.q... hazreti isko daha kernelin ne oldugunu bolyomuda aciklama yapio sistem/ler hakkinda...snob desen eskiden tercüme edip yazdigim yazilari kaynak göstermeden wc forumuna copy paste eden sahis...burdan tekrar senin a.q. istiorum =) fuzi efendi cocuktur...
"Her birisi 3’er dakika arayla toplam da 2 dakikalık bir sürede sistemi alt-üst ettiler."
hööö?! her hackerin 3 dakika arayla sistemi kirmaya calismislar hepsinin toplam kullandiklari süre 2 dakika'mi tutmus?!!?!...
-
yav baba Türkiye de kaç tane kaliteli cracker var ki ayrıca bu yorum yapanların kaç tanesi hacker ?? neyse ..