folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türk Irkından Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız

Türk Irkından Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öncelikle konunun ırkçılık ya da başka bir boyuta gitmemesi için gayret göstermenizi istiyorum.Bir tartışma içindeyiz ve sadece şu soruların cevabını arıyorum.Ayrıca varsa bu konuda bildiğiniz belge belgesel, paylaşırsanız sevinirim.

1- Türk ırkından olup olmadığımızı bilimsel olarak nasıl anlayabiliriz ?

2- Türk çıkığı denen şey gerçekmidir. (Sella turcica )Türklerin kafatası farklımıdır ? Bu konuda bilgi belge ya da belgesel var mı ? (Bu çok önemli)

3- Türk kemiklerini araştıran bilim adamı, ya da bir bilimsel çalışma varmıdır ? Varsa kaynak lütfen.

Kafatası kemiği olur, kafatası boyutu olur, kan olur, renk şekil olur .. Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.Özeliklede bilimsel kaynaklar gerekiyor.

edit// Mezarların Türk mezarı olup olmadığını nasıl anlıyorlar ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Afet inan'in Ataturk'un istegi uzerine yaptigi calisma vardir. Viki'den alinti:

Nazan Maksudyan, 1925-1939 yılları arasında yayınlanan Türk Antropoloji Mecmuasının analizini yapmış ve "Türklerin brakisefal Alpin ırkının mükemmel temsilcileri olduğunu göstererek, Türklerin kadimliğini ve tarih boyunca sürmüş ebedi üstünlüğünü kanıtlamaktır." olduğu tezini ortaya koymuştur. Maksudyan'a göre yeni bir tarih yorumu ortaya koyma çabasındakiler Türklerin ırk özellikleri tarif ederken başvurdukları önemli özelliklerden biri brakisefal kafa tipi idi.[4] Birinci Türk Tarih Kongresinde Afet İnan başta olmak üzere katılımcılar sarı ırkla Türklerin bağ olmadığını ve Türklerin Orta Asya'da yaşayan tek ırk olduğunu vurguladılar.[4] Bu şekilde dünya üzerindeki halkların büyük bir kısmının brakisefal olduğu gözlemlenmiş.

Bu dönemde yayınlanan ve 1931-1941 yılları arasında okutulan tarih dersi kitabında, batılı alimlerin her ne kadar tutarlı olmasa da kafatası ölçümü vb. antropolojik bulgulara dayanarak insanları ırklara ayırdıklarına yer verilmiştir.[5]

Atatürk'ün mânevî kızı Afet (sonraki Prof. Dr. Afet İnan) İsviçreli antropolog profesör Eugène Pittard öğretmenliğinde Cenevre'de doktorasını yaparken, Türklerin vücut (antropolojik) ölçülerinin iyi araştırılmamış olduğunu, tezi için lüzumunu belirtip yardım istemiştir. Atatürk de "Sıhhiye Vekâleti"nden (Sağlık Bakanlığına) Anadolu'da iki kerede 40.000 ve 60.000 Türk'ün ölçülerinin alınmasını istemiştir. Bu şekilde toplanan verilerden yola çıkan tez, 1939'da Cenevre'de Fransızca olarak yayınlanmıştır: Recherches sur les caractères anthropologiques des populations de la Turquie (Türkiye Halklarının Antropolojik Özellikleri Üzerine araştırmalar), Genève, 1939. Kitapta Türklerin yalnız kafatası ölçüleri üzerine değil, boy ortalamaları, cilt-göz-saç renkleri ve göz kapağı çekikliği gibi yirmi kadar fiziksel antropolojik özellikleri üzerine çalışmalara dair bilgiler yayınlandı.

Benimde daha fazla bilgim yok. Bilgili olan arkadaslar aydinlatabilirler bizi. Tabi konuyu sapittirmadan...

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

bilimsel olmasada boy lardan olabilir 

örneiğin benim boy çepni boyu 

oğuzların 24 boyundan biri 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

büyük ölçüde anlaşılır. uzmanlar anlar bunu. fakat neyi baz alacaksın? örneğin Asya'daki atalarımız çinlilere bemziyormuş,  çekik gözlü kısa fakat kalıplı. onlar da saf dna değilmiştir. illa çinlilerle karışmıştır hele çinliler sayıca çok üstünken. şimdiyi baz alsan kimi alacaksın? sadece türkler değil, karışmamış hangi ırk var? 

mezarları ise açıp kemik yapısından hatta dnadan anlayabilirsin abattırsan. fakat en kolayı mezarın özelliklerine bakmaktır. böylece ırkıyla kalmaz kültürünü ve yaşını bile kolayca öğrenebilirsin çoğunlukla. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Valla türk cıkıntısı gerçek midir değil midir bilmem ama, bende var :)

Hatta lisede milleti kontrol ederdik, bakardık türk mü değil mi diye :)))

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı

Öncelikle konunun ırkçılık ya da başka bir boyuta gitmemesi için gayret göstermenizi istiyorum.Bir tartışma içindeyiz ve sadece şu soruların cevabını arıyorum.Ayrıca varsa bu konuda bildiğiniz belge belgesel, paylaşırsanız sevinirim.

1- Türk ırkından olup olmadığımızı bilimsel olarak nasıl anlayabiliriz ?

2- Türk çıkığı denen şey gerçekmidir. (Sella turcica )Türklerin kafatası farklımıdır ? Bu konuda bilgi belge ya da belgesel var mı ? (Bu çok önemli)

3- Türk kemiklerini araştıran bilim adamı, ya da bir bilimsel çalışma varmıdır ? Varsa kaynak lütfen.

Kafatası kemiği olur, kafatası boyutu olur, kan olur, renk şekil olur .. Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.Özeliklede bilimsel kaynaklar gerekiyor.

edit// Mezarların Türk mezarı olup olmadığını nasıl anlıyorlar ?

ahahah :D 
    köpek misiniz at mısını türk ırkı nedır  ? 
    safkanlık nedir birde genom araştırma yapılmıtır eskı turklere en cok benzeyen malazgirttekilerden bahsedıyorum yunanıstanda yasıyan ınsanlardı. 
    Şu andaki türkiyedeki yaşıyan insanlarlada irandaki yaşayanlar yüzde 98 mı 95 mi ne o oranda benzemekte idi.Önceden okudum habere göre asparagassa bılemem .

ek olarak türk eyeri dediğin kemik şempaze primat goril ve insan da da olan kafatasında yer alan bir kemiktir . Bir kemiğe türk adı verılıyor  dıye yanlızca turklerde olmaz bu.Türklerin atı evcilleştiren ve EYER vuran yani binen ilk toplumlardan oldugu soylenıyor ve eskıden ata cok deger verdıklerı ıcın binaaleyh bu isim gelmiştir .İnsan tek bir türdür (Homo Sapiens ) .

Türk mezarı oldugu nasıl anlasılır carbon14 yöntemi ile yaş tespiti yapılır;mezardakı taslar yanındakı esyalar ıle kacıncı yy a oldugu tespıt edılır . Ve zaten kültürel farklılıklar heryerde oldugu gıbı ozamanda var o bölgede ozamanda yaşayanlara göre ;eşyaların niteliklerine göre;eşya işçiliğine göre;parasıona göre; değerlendirilir. 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

Öncelikle 'Türk' diye bir ırk yoktur.Dünyanın 5 ırktan türediği ve farklılaştığı kabul ediliyor.Anadolu insanı Kafkas ırkından gelir.Yani kafamızdaki o 'Turan Çıkıntısı' bize has değil.Hindistanlıların kafasında da var.Ya da Avrupalıların.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

ırk diye bişey yoktur insanlık afirkadan türemiştir.

Converse giyen uzaylı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Dedelerimiz zamanında Türk-Rus-Rum farketmeden önüne gelene atladığı için Türk ırkı diye bi şey yoktur.Dünyadaki en saf ırk Alman ırkıdır.Bunda Adolf Hitlerin Saf ırk ilkesinin etkisi var.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Ha geldim , olayı anlatayım. Türk diye bir ırk vardır , özelliklerini yazıyorum.

Çekik gözlü dediklerine bakmayın , badem gözlüdür türklerin çoğu. c geni mi diyorlar onla alakalı çekiklik. 5 göbek önceki atamın da Türk olduğunu belirterek ailemdekilerin özelliklerini yazıyorum. Buğday tenli , çok hafif esmere çalan bir ten rengi var çoğunlukta , anne tarafım beyaz tenli. Kısa boylu annem ve babam. 1,65 annem 1,45 e yakın boyda. Ben 175 miyim neyim , öyle. Annem yapılıdır , yörük peder Tatar normal ve çelik gibidir. 65 kiloyla 102 kiloluk benle mücadele edip parmağımı kırabiliyor. Yani sağlamlardır. Burunları yukarı kalkık değildir , domuz burnu gibi. Çeneleri küçüktür, tabiri caizse göt gibi 2 ye ayrılmaz. tek parçadır. Kafatası ölçüleri vardı elimde ancak unuttum , belli bir oranla ölçüyorduk. Elmacık kemiği çıkık değildir moğollardaki gibi. Vs vs. Sarışın Türkler vardır Kıpçaklar , sarışınım Türk değilim diye zırlamayın.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Birkeresinde tarih öğretmenimiz bu konudan bahsetmişti,Daha önce bir fizyolog dan buna benzer bir konuda yardım almış ve adam türk ırkını 

Kısa boylu

Kıvırcık saçlı

Koyu tenli

Kahverengi ama daha çok ela demişti sonra bir tartışmaya girildi ve sonucunda bunun yanlış olduğunu hoca kabullendi

Sebebi ise arkadaşlarımızdan birtanesi çok uzun bir araştırma yapıp gelmilti(genetik çaprazlama ve biyo istatislik üzerine bile)

Eğer böyle bir yapıya sahip olsaymışız(ilk Türkler) asyada beyaz diye bir şey kalmaz mış.

Ancak sen hangi türklerden bahsediyorsun? Taş nineleri baz alırsak asyalılar bizden daha türk.Yani taaa en eski hiç karışmamış türkleremi?

Eğer öyleyse şu şekilde bir video izlmiştim,Bugünden geriye doğru gidiyor ve bu aralarda almış olabileceğimiz özellikleri çıkartıyor(rusyadan geriye giderken buğday rengini çıkartıyor,asyadan geri giderken çekik gözü felan)

Ancak kesin olarak söylene bilecek şey fizyolojimizin nasıl olduğu değil nasıl olmadığıdır.(Tartışmadan çıkan sonuç)

Yani kesin birşeyler yok ortalama birşeyler varki örneğin en fazla %40 lık bir kesin buğday tenli idi

Dediğin kemik var,sebebi ise eski savaşlarda tanınamıyacak kadar kötü bedenleri buradan teşhis edilip toplanıldığı bilinmektedir.

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 17730 Toplam Mesaj: 56