folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türk Irkından Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız

Türk Irkından Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

kafatasçılığı bırakın beyler boşverin

Türk olduğunuzu ispatlamak size ekstra bir şey katmayacak, belki biraz daha ırkçı bir duruş katabilir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Osmanlı gibi ırkların önemsiz olduğu toplumdan gelen atalarla belli bir ırkın üyesi olmak imkansıza yakındır. Dedelerimiz hangi ırktan dememiş, güzel bulmuş evlenmiş. Belki dine bakmışlardır.
    Osmanlı padişahları bile saf türk değilken marabalarının saf türk yada x ırkından olması imkansız.
    Hepimiz en az 2-3 ırk karışımıyız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    Osmanlı gibi ırkların önemsiz olduğu toplumdan gelen atalarla belli bir ırkın üyesi olmak imkansıza yakındır. Dedelerimiz hangi ırktan dememiş, güzel bulmuş evlenmiş. Belki dine bakmışlardır.
    Osmanlı padişahları bile saf türk değilken marabalarının saf türk yada x ırkından olması imkansız.

yok hoca öyle deme araştır bak bazı toplumlar tamamıyla dışa kapalı 

örneğin yahudiler 

bizim boyda öyle çepni boyu tamamıyla kapalıydı yeni yeni dışa açılmaya başlandı işte bu 20 yıldır 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Olgunisik bunu yazdı

ya ortağım millet ne kadar Türk karşıtı olmaya başlamış baksana yörük köylerine daha 100 yıl öncesine kadar konar göçer yaşarlarmış. Şehirli kısım karıştıysa karışmıştır köylüsü ermeniyi rumu sikecek kadar iletişime geçememiş , gel bizim köye Türkçenin hasını göstereyim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    Mert_648 bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

örneğin yahudiler 

bizim boyda öyle çepni boyu tamamıyla kapalıydı yeni yeni dışa açılmaya başlandı işte bu 20 yıldır 

maalesef yanılıyorsun çepni boyunun çok büyük bir çoğunluğu ordu-giresun-batı trabzon arasında yaşar ve genellikle 3-4 kuşak öncesi çoğu erkeklerin karısı gürcü-çerkez, o taraflarda kime sorsan anneannesi veya babannesi ya gürcüdür ya çerkezdir

ha senin bahsettiğin egede köylerde yaşayan çepnilerse pek fazla bir bilgim yok ama sayılarının fazla olduğunu sanmıyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

ben ırkçı bi adam olduğumdan yorum yapmıyorum :D

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı
    Mert_648 bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

örneğin yahudiler 

maalesef yanılıyorsun çepni boyunun çok büyük bir çoğunluğu ordu-giresun-batı trabzon arasında yaşar ve genellikle 3-4 kuşak öncesi çoğu erkeklerin karısı gürcü-çerkez, o taraflarda kime sorsan anneannesi veya babannesi ya gürcüdür ya çerkezdir

ha senin bahsettiğin egede köylerde yaşayan çepnilerse pek fazla bir bilgim yok ama sayılarının fazla olduğunu sanmıyorum

yok hocam epeyce bi fazlayız manisa ve balıkesirde dediğim olay geçerli ve konuşma tarzı falan has türkçe 

giresun tarafı asimile olmuş zaten dediğin gibi 3-4 kuşak önce 400 yıl öncede başka türde asimile olmuşlardı 

ege bölgesinde tamamen kapalıydı ama son 20 yılda açıldı artık önüne geçilmez sanırım önümüzdeki yıllarda saf ırk kalmıcak 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek
    ETRoot bunu yazdı

Ha geldim , olayı anlatayım. Türk diye bir ırk vardır , özelliklerini yazıyorum.

Çekik gözlü dediklerine bakmayın , badem gözlüdür türklerin çoğu. c geni mi diyorlar onla alakalı çekiklik. 5 göbek önceki atamın da Türk olduğunu belirterek ailemdekilerin özelliklerini yazıyorum. Buğday tenli , çok hafif esmere çalan bir ten rengi var çoğunlukta , anne tarafım beyaz tenli. Kısa boylu annem ve babam. 1,65 annem 1,45 e yakın boyda. Ben 175 miyim neyim , öyle. Annem yapılıdır , yörük peder Tatar normal ve çelik gibidir. 65 kiloyla 102 kiloluk benle mücadele edip parmağımı kırabiliyor. Yani sağlamlardır. Burunları yukarı kalkık değildir , domuz burnu gibi. Çeneleri küçüktür, tabiri caizse göt gibi 2 ye ayrılmaz. tek parçadır. Kafatası ölçüleri vardı elimde ancak unuttum , belli bir oranla ölçüyorduk. Elmacık kemiği çıkık değildir moğollardaki gibi. Vs vs. Sarışın Türkler vardır Kıpçaklar , sarışınım Türk değilim diye zırlamayın.

Sadece yakın çevreni analiz ederek Türk ırkı diye bir ırk olduğunu kanıtlamış oldun.Tebrikler.Hemen konusundaki uzman tüm kişilere haber edelim.Arkadaşım; yazdıkların dünyanın bir ucundaki ailede de aynı.Yaptığın sınıflandırma ile,Ruslar'ın da Türk oldğunu söyleyebiliriz.Genel ayrım şu şekildedir ;

http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=9&soru_id=4866

Daha ayrıntılı izahları var.Antropoloji bilmedim için yorum yapamam.Ben doğru kabul ederim.Soracağın varsa,kaynağından bakmalısın.

Ayrıca ; 'Türk değilim diye zırlamayın.' yazmışsın.Şu aklıma geldi,kusura bakma ;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25100395

O yüzden ne demek istediğimi anladığını zannetmiyorum.Yazacağın cevabı headshot amacı ile yazacaksın.Konuyu saptıracaksın.Her zaman olduğu gibi asıl mevzu havada kalacak.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    obie bunu yazdı
    ETRoot bunu yazdı

Ha geldim , olayı anlatayım. Türk diye bir ırk vardır , özelliklerini yazıyorum.

Çekik gözlü dediklerine bakmayın , badem gözlüdür türklerin çoğu. c geni mi diyorlar onla alakalı çekiklik. 5 göbek önceki atamın da Türk olduğunu belirterek ailemdekilerin özelliklerini yazıyorum. Buğday tenli , çok hafif esmere çalan bir ten rengi var çoğunlukta , anne tarafım beyaz tenli. Kısa boylu annem ve babam. 1,65 annem 1,45 e yakın boyda. Ben 175 miyim neyim , öyle. Annem yapılıdır , yörük peder Tatar normal ve çelik gibidir. 65 kiloyla 102 kiloluk benle mücadele edip parmağımı kırabiliyor. Yani sağlamlardır. Burunları yukarı kalkık değildir , domuz burnu gibi. Çeneleri küçüktür, tabiri caizse göt gibi 2 ye ayrılmaz. tek parçadır. Kafatası ölçüleri vardı elimde ancak unuttum , belli bir oranla ölçüyorduk. Elmacık kemiği çıkık değildir moğollardaki gibi. Vs vs. Sarışın Türkler vardır Kıpçaklar , sarışınım Türk değilim diye zırlamayın.

Sadece yakın çevreni analiz ederek Türk ırkı diye bir ırk olduğunu kanıtlamış oldun.Tebrikler.Hemen konusundaki uzman tüm kişilere haber edelim.Arkadaşım; yazdıkların dünyanın bir ucundaki ailede de aynı.Yaptığın sınıflandırma ile,Ruslar'ın da Türk oldğunu söyleyebiliriz.Genel ayrım şu şekildedir ;

http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=9&soru_id=4866

Daha ayrıntılı izahları var.Antropoloji bilmedim için yorum yapamam.Ben doğru kabul ederim.Soracağın varsa,kaynağından bakmalısın.

Ayrıca ; 'Türk değilim diye zırlamayın.' yazmışsın.Şu aklıma geldi,kusura bakma ;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25100395

O yüzden ne demek istediğimi anladığını zannetmiyorum.Yazacağın cevabı headshot amacı ile yazacaksın.Konuyu saptıracaksın.Her zaman olduğu gibi asıl mevzu havada kalacak.

Hocam ben 5 göbek önceki dedelerimi neneleriimi biliyorum ayrıca bizim aşiretin kaydı 15. yüzyıldan beri yapılmış. Dışarıya kapalı bir aşiret.

Ayrıca Kırım Tatarlarının özelliklerine bakın , Türkmenlerin tipine bakın. Gidin orta asyadakilere bakın , bir fark yok en azından bende yok. Bu kadar nasıl rahat konuşuyorsun dersen göçmenler halk ile en azından bir 70-80 sene iletişime geçmemişlerdir. Kıpçaklardan Türkiye'ye göçmüş olan bir aileden birisi yakın arkadaşım. Sıpa sarışın ama Türklerle ilgili özellikler birebir tutuyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

https://www.23andme.com

tukuruyorsun ve sana ne bok oldugunu soyluyorlar.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 17775 Toplam Mesaj: 56