Türk Kahvesi
-
casey bunu yazdı
hocam çalıştığım cafede test etmiş bulunmaktayım
damla sakızı sevmiyorum ama deniyim dedim damla sakızlı orta türk kahvesi içtim su anda tiryakisiyim.
edit: Şiddetle tavsiye ediyorum yanına da çikolata kaplı lokum
keçici zadenın guzel lokumları oluyo cesıt cesıt ben askerdeyken habercı edırneden devamlı getırtıyordu kahvenın yanına ıyı gıdıyodu
-
ruhii bunu yazdıcasey bunu yazdı
hocam çalıştığım cafede test etmiş bulunmaktayım
damla sakızı sevmiyorum ama deniyim dedim damla sakızlı orta türk kahvesi içtim su anda tiryakisiyim.
edit: Şiddetle tavsiye ediyorum yanına da çikolata kaplı lokum
keçici zadenın guzel lokumları oluyo cesıt cesıt ben askerdeyken habercı edırneden devamlı getırtıyordu kahvenın yanına ıyı gıdıyodu
Bulursam alırım abi bu lokumdan özellikle -
günde 3 Türk kahvesi içerim
Ahmet efendinin standart kahvesi tam damak tadıma uygun
(bimdeki kahve iş yapar )
-
samaccc bunu yazdı
günde 3 Türk kahvesi içerim
Ahmet efendinin standart kahvesi tam damak tadıma uygun
(bimdeki kahve iş yapar )
Bende senin gibiyim abi günde 1 fincan yaparım bu yüzden farklılık arıyorum deniycem bu markayı -
kahve tutkunuyum günde onlarca fincan içerim istanbuldada içmediğim yer kalmadı gibi ama bende her kahve severin mütabık olduğu gibi favorimi mandabatmaz olarak belirledim,istiklalde olivia geçidinde (greyder mağazasının sokağı ) küçücük bir yer basit bir çay ocağı gibi görünüyor ama bu sizi yanıltmasın,zaten istanbulda içilebilecek en iyi kahve mekanları sıralamasında ilk sırada gösteriliyor mutlaka deneyin telvesini bile yiyesi geliyor insanın..bu arada fincanı 3.5 TL.
-
Lemuria bunu yazdı
kahve tutkunuyum günde onlarca fincan içerim istanbuldada içmediğim yer kalmadı gibi ama bende her kahve severin mütabık olduğu gibi favorimi mandabatmaz olarak belirledim,istiklalde olivia geçidinde (greyder mağazasının sokağı ) küçücük bir yer basit bir çay ocağı gibi görünüyor ama bu sizi yanıltmasın,zaten istanbulda içilebilecek en iyi kahve mekanları sıralamasında ilk sırada gösteriliyor mutlaka deneyin telvesini bile yiyesi geliyor insanın..bu arada fincanı 3.5 TL.
çok şanslısın ankarada denemediğim yer kalmadı benimde daha kafama göre bulamadım biyer altınparkta bi yer vardı kumda kahve yapıyordu 10 liraya param olunca deniycem :)
-
valla kendimi bildim bileli bu adamlar kahve işi yapıyorlar karşıyaka çarşıda ;)
http://www.kucukavci.com.tr/ -
Bir kahve tiryakisi olaraktan, (günde en az 2 fincan içerim herzaman) sana tavsiyem, sade türk kahvesinden şaşma. bakkaldan marketten alıyorsan, Kurukahveci Mehmet efendiden şaşmıcaksın. Bulunduğun ilde tuğba kuruyemiş varsa, oradan taze çektirip içebilirsin. oda güzeldir. ama kürşatreisin dediği gibi, dibek kahvesinin yerini tutmaz hiçbirşey. İzmire geldiğinde haberimiz olsun, bir fincan ısmarlayalım sana. beğenirsin. fincanda pişen kahvenin ayrı yeri vardır.
kahveyi içecek kişi sayısı kadar dolu dolu çekilmiş kahveyi cezveye koyuyosun, kişi adedi kadar kesme şeker büyüklüğünde (toz şeker kulllanmanı tansiye ederim.) şekeri ilave edip, üzerine suyu (ılık-sıcak su değil, normal su kullan tavsiyem) ilave edip karıştırmadan ocağa koyuyorsun. su ısınıp kahve ilk kabardığı zaman hafifçe şekerinin erimesi için karıştırıyorsun. sonra ilk taşım kabarmada, köpüğü fincanlara paylaştırıyosun. tekrr ateşe koyup tekrar bi taşım kaynatıp fincanlara pay ediyorsun.
Kahvenin iyisi kısık ateşte pişirilir. Eğer pikniğe falan gidersen mangal işi bittikten sonra kalan korda pişir. tadına doyamazsın hocam.
-
annemşn kahvelerini özledim la.yurtta kahve nerdeee
-
crimeangel bunu yazdı
Bir kahve tiryakisi olaraktan, (günde en az 2 fincan içerim herzaman) sana tavsiyem, sade türk kahvesinden şaşma. bakkaldan marketten alıyorsan, Kurukahveci Mehmet efendiden şaşmıcaksın. Bulunduğun ilde tuğba kuruyemiş varsa, oradan taze çektirip içebilirsin. oda güzeldir. ama kürşatreisin dediği gibi, dibek kahvesinin yerini tutmaz hiçbirşey. İzmire geldiğinde haberimiz olsun, bir fincan ısmarlayalım sana. beğenirsin. fincanda pişen kahvenin ayrı yeri vardır.
kahveyi içecek kişi sayısı kadar dolu dolu çekilmiş kahveyi cezveye koyuyosun, kişi adedi kadar kesme şeker büyüklüğünde (toz şeker kulllanmanı tansiye ederim.) şekeri ilave edip, üzerine suyu (ılık-sıcak su değil, normal su kullan tavsiyem) ilave edip karıştırmadan ocağa koyuyorsun. su ısınıp kahve ilk kabardığı zaman hafifçe şekerinin erimesi için karıştırıyorsun. sonra ilk taşım kabarmada, köpüğü fincanlara paylaştırıyosun. tekrr ateşe koyup tekrar bi taşım kaynatıp fincanlara pay ediyorsun.
Kahvenin iyisi kısık ateşte pişirilir. Eğer pikniğe falan gidersen mangal işi bittikten sonra kalan korda pişir. tadına doyamazsın hocam.
sağol bilgiler için ben biliyorum bunları ama bilmeyen arkadaşlara yararlı olacaktır. inşallah mürit izmir'e gelme gibi bi hayalim var zaten üniversite için o olursa ben ısmarlarım sana :D