Türk Kızılay I ÇAD Da...
-
Arkadaslar Türk kızılayı çad diye bilinmedik bi ülkede hastahanelerde çok sayıda bedava ilaç dağıtıyormus. Çok iyi güzel ama Türkiyede millet paramız yok ilaç alamıyoz diye basbas bağrıyorken hastaneler ecza depolarına olan borçlarından ilaç alamazken kızılayın bilinmedik bi ülkede bedava ilaç dağıtması doğrumu sizce?
-
devlet ümmet devleti olunca kızılay da Allah rızası için yardım ediyo..
-
açmısın_? açıktamısın_?
karnın yeteri kadar toksa ve üstünde bir çatı varsa bırak başkalarına yardım etsin.
onlar daha kötü halde .
-
A_REX bunu yazdı:
-----------------------------açmısın_? açıktamısın_?
karnın yeteri kadar toksa ve üstünde bir çatı varsa bırak başkalarına yardım etsin.
onlar daha kötü halde .
-----------------------------sağlığı ne o üzerindeki çatı ne de o karnındaki ekmek sağlamıyor ilaç sağlıyor ve o sağlayacak ilaç bize değil başkalarına gidiyor. Hadi sevaptır da bize acı çektirmek süründürmekte günahtır üstelik bizim kurumumuz .. neyse
-
ne güzel işte.
burda ihtiyacı olanlara yardım ediliyor sırf ortalıga cıkmak için konu açmayın be.
o kadar duyarlıysan gidersin her ay bi yardım kurulusuna bağışta bulunursunuz.
-
gfb_soldier benim ortalığa çıkmaya ihtiyacım yok bilip bilmeden konusma oke mi kardesim konuya dönersek ben şunu demek istedim burda haberlerde görüoz işte 600 ytl ilaç alamadık kanser ilerledi işte 1000 ytl ilac alamadık kemik erimesini durduramadık işte 3000 ytl paramız yoktu amelyat olamadı çocuğumuz bacağı kesilmek zorunda kaldı bu gibi şeyleri kastediyorum yani bizim insanımızın sorunları bittide ÇAD daki müslüman kardeslerimizin imdaatına yetişiyoz yani tamam sevaptır ama ilk öncelik bizim insanımızda değilmi
-
herhangi bir resmi kuruluşa (konuyla alakalı) durumun vehameti hakkında rapor, maddi yetersizliklerin kanıtı olan muhtarlık veya kaymakamlık
onaylı küçücük bir belgeyle gittiğinizde her kapı açılır.
Eskiden olduğu gibi hastanelerde rehin kalan yok, ilacımı alamıyorum diyen yeşil kartlıda yok.
Bu ülkede mercedese binen yeşil kartlıları gözünüz görmezken elin zavallısna yapılan
3 kuruşluk ilaç yardımını gözünüzde pek bi büyütmüşsünüz.
Bravo! Türk dediğin böyle en asil duyguların insanı olmalı.
-
tuğrulbaba ve diğerleri beni yanlış anladınız. isterse kenya ya isterse bangladeş e yardım etsin kızılay elinde maddi destek ve ilac varsa tüm müslüman kardeslerimizin yardımına koşsun bizde destekleriz ona bişe dediğimiz yok. sadece ben kızılay ìn bi gün bi devlet hastanesinde 1 gün bedava ilaç dağıttığını duymadım ona kafam takıldı
-
dünyanın ülkemizden ibaret değil. dünyanın her tarafında bizlere ihtiyacı olan insanlar var bizim ufkumuzun bizim ellerimizin hayallerimizin dünyanın her ucuna ulaşması lazım.
bir anı;
etiyoyapyadan: merkeze uzaklıkta 800km uzaklıkta bir yer. orada müslüman olan bir kabile var. orasıda afrika bölgesinde aynen peygamberimiz dönemindeki gibi peygamberimiz yada bir saHABeyi gönderip islam anlatılıyor. reisleri oranın önde gelenleri islamı kabul edince bütün kabile müslüman olmuş. ama
yanında hristiyan bir kabile ortada müslüman kabile öbür tarafta bir hristiyan kabile daha var misyonerler faaliyette bulunuyorlar misyonerler gitmişler oralarda çalışıyorlar. 60-70 yaşlarında avrupada dünyanın değişik yerlerinde emekli olmuş yada hayatını bu işe adamış hrıstiyanlar sırtlarında çantalar aylarca 55 derece sıcaklığın altında misyoner faaliyette bulunuyorlar. gidiyolar falanca yerdeki kenardaki hristiyan kabileye yardım yapıyolar müslümanların önünden geçiyolar gidiyolar öbür tarafa yapıyorlar müslamanlara yapmıyorlar.
sabaha doğru diyor o müslüman kabileye vardık ilk defa gidiyoruz diyorlar reisleri ve önde gelenleri yardım derneklerini karşılıyor reisleri gözyaşları içerisinde diyorki;
biliyosunuz misyonerler bu bölgede boş durmuyor ve bu bölgede müslüman olan tek kabile biziz. hristiyanlar geliyor misyonerler geliyor şu hrıstıyan kabilesine yardım da bulunuyorlar yiyecek veriyorlar öbür taraftakine veriyorlar önümüzden geçiyorlar ve bize yardımda bulunmuyorlar ve biz artık dayanamaz bir noktaya gelmiştik açlık ve sefaletle imkansızlıklarla boğuşuyoruz geçen hafta kabilenin önde gelenleriyle toplandık ve hristiyan olmaya karar verdik.
bizede yardımda bulunsunlar o yardımı almak için geçen hafta hristiyan olmaya karar verdik. ve ben dün gece sabaha kadar ağladım;
ya rabbi dedim hani sen kitabında vaadediyorsun ya ben müslüman kullarıma yardım melekleri gönderirim onların en zor anında onlara yardım melekleri gönderdiğinden bahsediyorsun bak görüyorsun işte yanımızdakine yardım geliyor öbürtarafindekine geliyor ve biz müslüman olduğumuz için bize yardım etmiyorlar ve hiçbir müslüman kardeşimizde bize yardım etmiyor hani o vaad ettiğin yardım melekleri vardı ya nerde onlar yarabbi bize gönder diye sabaha kadar gözyaşları içinde ağladım diyor ve sabah siz karşıma çıktınız sabah siz geldiniz diyor
tabi onlarla beraber yardım derneklerimizdekilerde ağlamış:((( 800km etiyopya ve bir kabile ve düşünebiliyormusunuz Allah Korusun hristiyan olduklarını senin vebali varmı benim vebalim varmı? bi tanesi diyo yakamıza yapıştı diyor ben diyor 3 sene önce müslüman oldum eğer siz 5 sene önce siz buraya gelseydi,niz babam da müslüman olacaktı. ama babam benim hristiyan öldü. ve öbür tarafta iki elim yakanızda olacak dedi.
bu dünyanın her tarafında yaşanan bişey. dünya sadece o küçük odamızdan ibaret değil. hayat sadece o güzel çeşit çeşit yemekleri yemek fıstık gibi arabalara binmek annesi babasından en güzel dershanelere giden en güzel imkanlar olmasına rağmen hala ders çalışamamaktan ibaret değil.
lütfen böyle konulara karşı duyarlı olalım içimizdeki o zehirli varilleri atalım içimizden. kendimize gelelim.
-
ee dünyaya güçlü görünmek gerekiyor..
siz daha nerelere yardım yapıldığını bilseniz hemde az buz değil ne büyük paralar? seccade parası olm işte..
-
şimdi bu çad'a yardımın arkasında başka şeyler yatıyor fakat arkadaşlar yine işi ümmette cinnete dayanırmaya çalışmış yahut "bizim orada ne işimiz var" gibisinden bir düşünceye kapılarak yanışa sapmışlar. şimdi çad'da uzun yıllardır devam eden bir kaos var. eski fransız sömürgesi çad'da yıllardır fransanın güdümünde hükümetler başa geçiyor. bu hükümetler halka halkın istemediği ve ya halkın kültürüyle bağdaşmayan bazı şeyleri halka dikta ediyorlar. ayrıca darbeyle 2 kere başkan olmuş ve 3. kez başkanlık için aday olan bir başkan adayları var başlarında.
bunun üzerine bir kısım halk bir direniş hareketi başlattı ve başkent başta olmak üzere ülkedeki şehirleri kontrol altına almaya çalışarak halkı biliçnlendirerek büyük bir devrimle hükümet devrilmeye çalışılıyor halka kendinden insanların başa geçmesi için seferber olmuş durumda hatta geçenlerde isyancılar başkente girdi. eğer başkent alınır istenilen olursa ülke fransızlardan kurtulacak.
peki türkiye neden orda?
cevap gayet basit. fransa gibi bir ülke her zaman potansiyel düşmandır ülkemiz için. ki bunun somut örnekleri gerek tarih sayfalarında gerek günümüzdeki diplomatik olaylarda açıkça görülebilir. o yüzden türkiye muhtemelen sağlık hizmetinin yanında isyancılara silah ve cephanede sağlıyordur. yani sağlık hizmetlerindeki asıl amaç fransanın ülke üzerindeki nüfuzunu kırarak zayılatmaktır.
belirli bi kesimden bu konuda anlayış beklemiyorum zaten. ama devlet sadece sizin gördüğnüz devlet değildir. çıkarlar doğrultusunda gizli kapalı illegal işlerde yapar. bu gün dünyada amerikan gizli servisi uyuşturucu kaçaçılığından milyarlarca dolar para kazamaktadır. ülkemizinde bu tür "devlet etiğiyle bağdaşmayan" işleri elbet olacaktır. ülkemizde dış güçler farklı etnik kökenlere sahip insanları (kürt vs.) kışkırtıken türkiyenin boşmu durduğnu sanıyorsunuz? çeçenlere,filistinlilere,kosovalılara,bosnalılara hiç yardım etmediğimizimi düşünüyorsunuz? siz "zaten bizim paramız yok" zihniyetiyle kumda oynarken ,ümmetçilik naraları atarken emin olun ülkenin başında olan adamlar sizin düşünemedğniz bişeyleri düşünüyordur.
ayrıca merak ettim sitemizin çakma devrimcilerinin haberi yok galiba bu halk mücadelesinden.