Türk Kızılay I ÇAD Da...
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------şimdi bu çad'a yardımın arkasında başka şeyler yatıyor fakat arkadaşlar yine işi ümmette cinnete dayanırmaya çalışmış yahut "bizim orada ne işimiz var" gibisinden bir düşünceye kapılarak yanışa sapmışlar. şimdi çad'da uzun yıllardır devam eden bir kaos var. eski fransız sömürgesi çad'da yıllardır fransanın güdümünde hükümetler başa geçiyor. bu hükümetler halka halkın istemediği ve ya halkın kültürüyle bağdaşmayan bazı şeyleri halka dikta ediyorlar. ayrıca darbeyle 2 kere başkan olmuş ve 3. kez başkanlık için aday olan bir başkan adayları var başlarında.
bunun üzerine bir kısım halk bir direniş hareketi başlattı ve başkent başta olmak üzere ülkedeki şehirleri kontrol altına almaya çalışarak halkı biliçnlendirerek büyük bir devrimle hükümet devrilmeye çalışılıyor halka kendinden insanların başa geçmesi için seferber olmuş durumda hatta geçenlerde isyancılar başkente girdi. eğer başkent alınır istenilen olursa ülke fransızlardan kurtulacak.
peki türkiye neden orda?
cevap gayet basit. fransa gibi bir ülke her zaman potansiyel düşmandır ülkemiz için. ki bunun somut örnekleri gerek tarih sayfalarında gerek günümüzdeki diplomatik olaylarda açıkça görülebilir. o yüzden türkiye muhtemelen sağlık hizmetinin yanında isyancılara silah ve cephanede sağlıyordur. yani sağlık hizmetlerindeki asıl amaç fransanın ülke üzerindeki nüfuzunu kırarak zayılatmaktır.
belirli bi kesimden bu konuda anlayış beklemiyorum zaten. ama devlet sadece sizin gördüğnüz devlet değildir. çıkarlar doğrultusunda gizli kapalı illegal işlerde yapar. bu gün dünyada amerikan gizli servisi uyuşturucu kaçaçılığından milyarlarca dolar para kazamaktadır. ülkemizinde bu tür "devlet etiğiyle bağdaşmayan" işleri elbet olacaktır. ülkemizde dış güçler farklı etnik kökenlere sahip insanları (kürt vs.) kışkırtıken türkiyenin boşmu durduğnu sanıyorsunuz? çeçenlere,filistinlilere,kosovalılara,bosnalılara hiç yardım etmediğimizimi düşünüyorsunuz? siz "zaten bizim paramız yok" zihniyetiyle kumda oynarken ,ümmetçilik naraları atarken emin olun ülkenin başında olan adamlar sizin düşünemedğniz bişeyleri düşünüyordur.
ayrıca merak ettim sitemizin çakma devrimcilerinin haberi yok galiba bu halk mücadelesinden.
-----------------------------Askeriye'nin bütün techizatı Fransa'nın (Renault), istihbaratın tümü CIA vari örgütlenmelerin elindeyken sen onlara karşı direneceksin ha. Gülerim ben buna.
Hatırlarsan İran'a giden bir uçak İsail'in emriyle Mit tarafından durduruldu.
-
her platformda türkiye'nin güçsüzlüğünden dem vurmak moda oldu.devletimize 2 cümleyle eli kolu bağlı imajı vermek yanlış olur. karşıma tek bi örnek getirerek 1000 yıllık devlet politaksınıda hiçe sayamazsınız. ülkeler zaman zaman kendi çıkarları yahut çıkar olarak düşündüğü konularda bu tür şeylere kalkışmaktadır. ülkemizinde çad'da yaptığı bu sebeptendir.
işin diğer yanı yukarda yazdıklarım kendi görüşlerim doğrultusunda ortaya attğm varsayımlar. ben ülkemiz çadlı isyancılara kesin silah vermiştir diye bişey demedim fakat ihtimal olabilir dedim.
askeri teçhizattanda bahsettimde yukarda antioksidanın bize resimlerini verdiği son model uçaklardan yahut heliopterlerden bahsetmedim,onları kast etmedim. kast ettiğim bir gerilla savaşında kullabilecek silahlar. bu silahların ne olduğnu benden iyi bilen yığınla insan vardır bu sitede. bu bile mümkün değilse onun finansmanının sağlanması.yahut sağlık hizmeti altında lojistik destek sağlanması. sen apaçi helikopterine sahip olan gerilla gördünmü ki türkiyenin teçhizatlarının başkalarının güdümünde olmasının buna izin vermeyeceğinden bahsediyorsun.
ayrıcada gülümesi gereken konu avatarına che resmi koyan bi insanın bahsettiğim ülkede yapılmak istenen devirim hakkında tek kelime edememesidir.
çav
-
yıllardır aynı saçma geyik.izin almadan silah kullanılmaz.nah kullanılmaz.en basit örnek kıbrıs harekatıdır.onu da geçtim yazılımlarının abd de olmasının bir tek kötü yanı vardır.o da uçakların kalkamaması falan değildir,saçma sapan internet efsanelerinden kurtulun.bu yazılımların kötü yanı sadece yeni silah /mühimmat ekleme konusundadır.şöyle ki elinizdeki atıyorum AMRAAM füzeleri bitti kullanacak füze yok,kendi ürettiğiniz füzeyi takamazsınız olay sadece budur.Uçak kalkamaması diye bir durum söz konusu değildir,bunu yerleştirin kafanıza.
Fransa-Türkiye demişsin.Türk ordusunda fransız malı öyle çok yoktur,ermeni olayından sonra Genelkurmay başkanlığı Fransayla askeri ilişkileri durdurmuştur bile bundan haberin var mı?Yazmak olmak için yazmayalım lütfen.ama Türkiye yabancı ülkelere kendi malını ihraç eder.İstihbaratın tamamı CIAde değildir,MİT le askeri istihbarat farklı şeylerdir.Bir zamanlar JİTEM vardı el ele verip sağolun anasnı ağlattınız bi vatan haini demediğiniz kaldı.Asker kendi istihbaratını sağladığı kadar sağlıyor,Pkk kampları vurulurken desteği olmuştur ama tüm istihbarat onun değildir,militan sayısı vb konular da olmuştur yoksa zaten Türkiye kampların ne olduğunu biliyor 2 kez girip çıkmış oraya,biraz düşünmek bira düşünmek...
Yardımcı olma konusuna gelince hamasa da,çeçenlere de şuna da buna da yardım etmiştir Türkiye.Tabi ki bunlar super cobra helikopteri değildir :) tüfek olur,maddi yardım olur,eğitim olur. -
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------herhangi bir resmi kuruluşa (konuyla alakalı) durumun vehameti hakkında rapor, maddi yetersizliklerin kanıtı olan muhtarlık veya kaymakamlık
onaylı küçücük bir belgeyle gittiğinizde her kapı açılır.
Eskiden olduğu gibi hastanelerde rehin kalan yok, ilacımı alamıyorum diyen yeşil kartlıda yok.
Bu ülkede mercedese binen yeşil kartlıları gözünüz görmezken elin zavallısna yapılan
3 kuruşluk ilaç yardımını gözünüzde pek bi büyütmüşsünüz.
Bravo! Türk dediğin böyle en asil duyguların insanı olmalı.
-----------------------------kesinlikle katılıyorum.. Kurtuluş savaşında biz zor durumda iken yardım yapan türki devletled hiç bölme düşünmedi
-
"Bilinmeyen bi yer" demişsin. Kızılayın amacı ne? Bilinmedik bi yerde yardıma muhtaç birilerine yardımda bulunmak. Gidipte ABD'ye mi yardım göndersin ? Kendine hayrın yok başkalarına mani olma. Bu ne düşünce anlamadım. Biraz sorumluluğumuzu bilmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Tuğrul abimizin dediği olaya şahidim. Mercedes'li yeşil kartlı adamlara göz yumuyorsak aç sefile yapılan yardımıda büyütmeyelim...
-
çad adı duyulmamasına rağmen fetoş amcanın gözde mekanlarından biri. gazetelerde "çad da yağmalama" haberleri
çıktığında röportajlara ilk çıkan da ordaki fetoş amcanın okullarının müdürü olan bir adamdı.
e türk kızılayı da türkiye de onca ihtiyacı olan insan olmasına rağmen gider tabi çad'a.
dikkat dikkat fetoşdan tayyibe, fetoşdan tayyibe.
dinliyorum fetoş...