folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türk Tarihinde İnsan Haklarının Gelişimi

Türk Tarihinde İnsan Haklarının Gelişimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

gelişmiyor ki kötüye gidiyor

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JeremYC30
    JeremYC30's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:
    -----------------------------

Kurtcebe bunu yazdı:

Yav bırakın hakkı adaleti hukuku bilmem neyi. Osmanlı islam hukuku gereği hristiyanlara hoşgörü davrandıda noldu. Adımız ve sıfatımız barbar diye biliniyıor mu avrupada sonuçta. Zamanında Osmanlı İmparatorluğu Fatih'in ortodoxlara yaptığı muamele gibi bir anlayış yerine Cengiz Han gibi teslim olanın köle, olmayanın kelleleriyle piramit yapılsaydı bugün değişen pek bişey olmazdı sıfat olarak.

Herkesin kendine göre bir fikri olur elbet ama düşmanına hoşgörüyü sınırsızca tanıyan mevlana kafalı bir zihniyet yerine bozkır hukukuna dayalı eski devlet teşkilatı Osmanlı'da işleseydi bugün balkanlarda kafkaslarda ortadoğuda vs etnik şekiller bizim leyhimizie olurdu.

hocam o kadar geriye gitmene geren yok her zaman dediğim bi laf var osmanlının yerine karamanoğlu beyliği anadoluda birliği sağlasaydı şuan dünyadaki ortak dil türkçe balkanlardaki halklar müslüman ve önemli yerler tamamiyle türklerin kontrolünde olurdu ama neden karamanoğlu değilde osmanlı diye düşünüyorum ister istemez aklıma gelen şey osmanlının daha islami bir yapıda olması

@yalnizturk 

Çok yanlış düşünüyorsun! "

karamanoğlu beyliği anadoluda birliği sağlasaydı şuan dünyadaki ortak dil türkçe balkanlardaki halklar müslüman ve önemli yerler tamamiyle türklerin kontrolünde olurdu"

Böyle bir şey söz konusu bile olamaz bunlar bilinebilecek şeyler değil çünkü tahminle tarih olgusu değiştirilemez yada varsayım yapılamaz. Benim düşüncem aksine Karamanoğulları zaten birlik sağlamış durumdaydı heleki Timurun desteğini aldıklarında en parlak dönemlerini yaşadılar, olabilecekleri en güçlü dönem o dönemdir ki o dönemde bile sağladıkları birlikleri koruyamadılar.

Bir ikincisi

"aklıma gelen şey osmanlının daha islami bir yapıda olması"

Bana göre Hristiyanlığın çoğunlukta olduğu bir bölgede İslami bir yapıda olmak tam tersine çok büyük sorunlar çıkartır ki haçlı Osmanlı devletinin dibine kadar girmişken. Osmanlının yanına alabileceği hiçbir müttefiği yokken Anadoludaki daha yeni müslüman olan beylikleri yanına çekmesi ne kadar kar sağlayabilirdi ki ? Tabiki buradaki olaylar, gelişmeler ayrı değerlendirilebilir; bölge avantajları, savaş taktikleri, diğer unsurlar. Bana göre o dönemde bölgede daha tam olarak benimsenmemiş, yayılmamış olan İslamın pek bir etkisinin olamayacağıdır.

@

Kurtcebe

"düşmanına hoşgörüyü sınırsızca tanıyan mevlana kafalı bir zihniyet yerine bozkır hukukuna dayalı eski devlet teşkilatı Osmanlı'da işleseydi bugün balkanlarda kafkaslarda ortadoğuda vs etnik şekiller bizim leyhimizie olurdu."

Böyle diyorsun ama zaten bahsettiğin bölgelerde her şey Osmanlının leyhineydi, "Etnik şekil" ne demek tam icra edemedim fakat O bölgelerde Osmanlıyı zorlayan tek unsur etnik kökenlerin fazlalığıdır bana göre. Ayrıca Osmanlının gerilemesi yada çöküşü, toprak kaybetmesinin nedenleri, Devlet sisteminin işleyişi hep bunlar ayrı olarak değerlendirilebilir, bir çok unsur var bunların oluşumunda, hepsini bir yere bağlayamazsın.

Neden Ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

yukarıya.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

@JeremYC30

hocam yanlış düşündüğümü nereden çıkarıyosun benim dediğim şey varsayım değil karamanoğlu beyliği ayakta dursaydı ingiltereden fransadan farksız olacaktı ideolojik olarka diyorum tabi afrika halkının yabancı dili fransızca hindistanın resmi dili ingilizce olması buna bi örnek  gelelim islamiyete ben onu derken Allah c.c islamiyet esaslı olduğu için islam ahlakını osmanlı beyliği getireceği için onun seçildiğini düşünüyorum ayrıca sen yanılıyorsun islami bir devletsen gayrımüslimlere dokunamazsın onları zorlayamazsın ama milliyetçiysen mesela benim gibi bir zihniyetteysen ya müslüman olursun ya ölürsün ya türkçe konuşursun ya ölürsün tarzı yasaklarla yüz yüze kalma durumun kaçınılmazdır

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JeremYC30
    JeremYC30's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

@JeremYC30

hocam yanlış düşündüğümü nereden çıkarıyosun benim dediğim şey varsayım değil karamanoğlu beyliği ayakta dursaydı ingiltereden fransadan farksız olacaktı ideolojik olarka diyorum tabi afrika halkının yabancı dili fransızca hindistanın resmi dili ingilizce olması buna bi örnek  gelelim islamiyete ben onu derken Allah c.c islamiyet esaslı olduğu için islam ahlakını osmanlı beyliği getireceği için onun seçildiğini düşünüyorum ayrıca sen yanılıyorsun islami bir devletsen gayrımüslimlere dokunamazsın onları zorlayamazsın ama milliyetçiysen mesela benim gibi bir zihniyetteysen ya müslüman olursun ya ölürsün ya türkçe konuşursun ya ölürsün tarzı yasaklarla yüz yüze kalma durumun kaçınılmazdır

"hocam yanlış düşündüğümü nereden çıkarıyosun benim dediğim şey varsayım değil karamanoğlu beyliği ayakta dursaydı ingiltereden fransadan farksız olacaktı ideolojik olarka diyorum tabi afrika halkının yabancı dili fransızca hindistanın resmi dili ingilizce olması buna bi örnek"

Burada Karamanoğlu beyliği ayakta dursaydı diyorsun, bu apaçık bir varsayımdır. Nedeni: Karamanoğlu beyliği bindörtyüz bilmem kaç yılında Osmanlı topraklarına katılmış yok olmuş bir beyliktir. Yani olmayan bir şeye sen olsaydı diyorsun bana göre bu varsayımdır?

Bunun dışında yazdığın yazıda ideolojik açıdan ingiltere ve fransadan farksız olacaktı demişsin eğer bahsettiğin şey karamanoğullarının hristiyan inançlara sahip bir olguda olacaklarıysa işte oraya sonuna kadar katılırım. Sonuçta şimdiki karamanoğullarının torunları yunanistanda yaşıyor ve benim bildiğim birçok köklü rum ailesi karamanoğullarından gelme.

Varsayım değil dediğin bölüm dışında eğer doğru anladıysam yazdıklarının hepsine katılıyorum ki zaten aynısını bende yazmışım. 

Ara ara yazdıklarınla çelişmişsin fakat hızlı ve kendini vermeden yazdığını varsayarak hiç girmiyorum onlara.  

Milliyetçilik olayınıda katmışsın araya güzel düşünmüşsün, milliyetçilik üzerine konuşulacak çok şey var özellikle şimdiki fakat ona özellikle hiç yorum yapmayalım çünkü birçok ülkücüyüm yada aşırı milliyetçiyim diyen daha dokuz ışığı bilmeden öğrenmeden çıkıp ben oyum buyum diye ortada gezenler çok fazla kasıt sen değilsin burada, özetle anlatmaya çalıştığım şey şimdi milliyetçilik konusunu açacağız sonra oradan 2günlük ocağa takılan çocuk çıkıp ahkam kesecek daha toplumculuğun veya diğer maddelerin ne olduğunu bilmeden o yüzden hiç koz vermeyelim kimseye. Ayrıca zaten konu dışı ve tartışma siyasete kadar uzar.

Neden Ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JeremYC30
    JeremYC30's avatar
    Erkek

O kadar yazmışız konuyla alakalı bir şey vermemişiz.  

Eski Türklerde devlet meclisi "Toy"

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/18/941/11708.pdf

Bulabileceğin en güzel kaynak budur istediğin şey üzerine, birde bu konular üzerine fazla bilgisi olan çok kişi yoktur çünkü revaçta olmayan bir konu, ancak öğretim üyeleri falan tez olarak yazdılarsa bulursun.

Ayrıca magna carta kötü birşey değil ki? Özgürlük fermanıdır. Adamlar kendileriyle mi çelişmiş yoksa ben mi bu saatte böyle anladım? 

Zaten Avrupaya demokrasi Asyadan, Anadoludan gitti ingilizlerin o zamanlar çıkardıkları magna carta fermanını eski Türk devletleri onlardan yüzlerce yıl önce çıkartmıştır.

Verdiğim döküman haricinde ova hayatını, yaşayış biçimini en güzel ve en kısa yoldan cengizhan'ın filmi anlatır hemde güzel film izlemediysen izlemeni tavsiye ederim. Aradığın cevapları orada bulabilirsin.

Neden Ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Çok detaylı yazmak lazım hocam bu konuya. Bir iki örnek verelim daha iyi. Orta Asya'dai Türklerde yazılı bir anayasanın olmaması ve göçebe bir kavim olması sebebiyle hapishane yoktu. Zaten olamazdı da. Ama işlenen suçların cezasına bakıldığında o zamanki göçebe topluluklara oranla daha hafif ve insan onurunu gözeten cezalar verilmiştir. Moğollar ve Ruslar hırsılık ve gasp suçunuölümle ve hatta ailesinin ölümüyle sonuçlandırıyorlar. Ki buda suçun şahsiliği ilkesi çiğneniyor. Ama bizde suç şahsiliği ilkesi korunurken aynı zamanda savunması için müddet tanınıyor.

Osmanlı 'da da vakıflar ve yardım kuruluğlarını ekonomik olarak insan haklarını gözetici diyebiliriz.

Türkiye Cumhuriyeti'nde de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi. Bunlar güzel örneklerdir.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
Toplam Hit: 3028 Toplam Mesaj: 18