Türk Telekom Hatlara Makinelere Sıçtı Batırdı
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------simdi geri aradılar adam hala diyorki hatta sorun yok modeme kadar hız normal geliyor modemden sonrasını bilemem. ulan dedim modemden sonra cat5 kablo ucuna rc45 ucla pcye giriyor (bildigin ethernet kablosu yani) neyini bilmen lazım modemden sonra sanayii sitesimi var evin icinde. ben boyle dedikten sonra yine pilli bebek gibi aynı cumleyi tekrarladı. ekip yolla dedim binama gelen hattı kontrol etsin, bir sorun olsa ben burdan gorurum dedi eyw dedim ozaman bina ici hatlara bakabiliyorlarmı diye sordum o telekom yetkisi dısında siz baktırıcaksınız dedi. peki dedim bina ici hatlarda bir sorun olabilirmi evet olabilir dedi. yine attırdı salterlerimi bre zındık daha 3 saniye once demedinmi ben burdan goruyorum modeme kadar sorunsuz hat diye simdi nası bina ici sorunlu olabiliyor dedim sustu konusmuyo. kablonete online basvuru yaptım simdi, yarın oburgun acılır bende kurtulurum bu omrumu yiyen yegane sorundan
-----------------------------hoca sen hangi ildesin bilmiyorum ama.. ben mersin de 3 defa arıza oldu. modem adsl falan uraştık falan aradık 444 0 375 ordan halledemediler akabinde arıza kaydı düştüler..
ertesi saabah 8 de aradılar eve ekip gönderecez die hemen geldi ekip te 10 gibi falan halletti. o yüzden mersin telekom ii çalışıor internet hızıda ii sanırım bölge bölge sorun oluyor
-
Dkn keşke benimle konuşsaydın, yapardık hattına bir güzellik. Ama unutma kablo nette aynı sorunları yaşayacaksın...
-
canerator bunu yazdı:
-----------------------------
Bende hiç bir soru yok rapidshare da 108kbps gördüm inş böle gider.
-----------------------------aynı bnde de sorun yok..
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Dkn keşke benimle konuşsaydın, yapardık hattına bir güzellik. Ama unutma kablo nette aynı sorunları yaşayacaksın...
-----------------------------altyapı olarak binama kadar tamamen fiberoptik olması ve 30bin gibi cok az uye sayısı olmasından dolayı hatlara abanılmayacagı icin kablonet tercih ettim. tabi yurtdısı cıkısları yine telekomda lanet olsun. adsl hizmet saglayıcımı ttnetten tellcoma smile a cevirsem ne farkedicekki, faturamın farklı kurum ismiyle gelmesinden baska. adam sorunsuz oldugunda ısrar ettikten sonra dedim acaba gunahınımı aldım adamların, modem ayarlarını gozden gecirdim hepsi normal, icime sinmedi baska modem taktım yine aynı terane. dedim acaba pcye benden habersiz net optimizasyon programları kurupta felcmi ettiler, laptoptan deniyeyim dedim yok yine aynı. yalan soylemeyide bilmiyorlar, modemine kadar sorunsuz geliyor diyor peki bina icinde sorun olabilirmi dedigim zaman evet olabilir diyor. e kardesim hani modeme kadar sorunsuzdu, madem sorunsuz bina icinde nasıl sorun oluyor, benim telefon hattım bina dısındanmı geciyor camdan mı sarkıtıyorum ben telefon kablosunu.
hocam senin yardımcı olabilecegin bir durum varsa cok memnun olurum, sorun halledilirse kablonet basvurumu iptal ettiririm yada ettiremiyorsak 1 ay kullanırız napalım. hem adsl hem kablonet, ethernet kartının cift cıkısı var teorik olarak ikisini bagladıgımda 2mbit baglanabilmem gerekiyor ama sanırım landan wana teki cıkar. neyse ya sorun halledilebilirse bulurum yapıcak bisey, birini ev ahaline dagıtırım birine ben comerim 1 ay bole gider sonra kabloneti kapatırım olur biter. gerci bende sans yokki sen teknik ekip yollarsın adam gelir mahalledeki telefon kutusundan bizim binanın hattını falcatayla keser. çöle falan dussek halimiz harap yani.
-
dkn aynı ruh halindeyiz ama ben daha sabırlıyım sanırım.
bir kaç gün önce modeme giriyorum 1024/128 modeme reset atıyorum 1024/64 ve en sonunda 1024/32 yi gördüm internet felaket yavaş sonuçta upload hızı download hızını etkilediği için aşırı yavaş.
Telekoma telefon ettim 30 dk operatörleri başkasına hizmet veriyodu neyse açtı telefonu dedim böyle böyle 32 görünüyor internet yavaş adam banada dedi virüs var ? dedim kardeşim 1024/32 görünüyor bunun virüsle ne ilgisi var adam diyo ben kontrol ettim hattınıza gelen 1024/256 reset attım yine 32 çıktı.adama diyorum bak kardeşim virüs bilgisayara bulaşır ben daha modeme virüs bulaşıp hızı düşürdüğünü görmedim adam tabi sustu kaldı.tekrar baştan başlatın dedi modemi başlattım 256 çıktı aynı gün içinde yine bağlantı felçti çok küfrettim ama 2 gün sonra düzeldi yoksa bende açıp telefonda ana avrat sayacaktım şerefsizlere