Türkce Kaynak Eksikliği Olan Konular?
-
Herkesin site kurma hevesinin olmasi ve konularda sikça karşilaştiğim "şu konunun türkçesi yok" cümlesinden başlayarak bir liste yapalim istedim.
İsteği olanla bulacak olanlari bir araya toplamis oluruz.
Ben site olarak düşündüğümden konuyu buraya açtım ama kitap e-kitap gibi baska alanlardada olabilir.
Eksikliğini hissettiğiniz siteler mesela
-
Sınav sitesi aç Program müzik felan öğrenciler arar bide ufak bir mobil uygulama tamamdır
Uykudan kalktım abla soru çözüm Ağı Oluştur
Derece ver mobil üştünde soru çözüm olayı Video anlatımına heyet yapsın örnek ben mat1 sorusu çektim çözemedim attım Ağa işte konusu bu kolay kategori bir üye çözdü 10 puan atan 5 puan felan filan artar böyle heyet hocama Video Anlatım yapar ağda olabilir bide Twitter facebook bağlantısı kursam moda olur yeminlen arabada Program oluşturma işte bu kadar çalıştım bu gün kaldı felan kral proje ulan yatmadan beynim çalışıyor gün boyu afk şimdi niye uyurum ki
Atakan tarafından 10/Ara/14 02:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Hemen hemen her şey eksik.
Kendi tarihimizi bile yazamıyoruz daha ne olsun.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Joseph_von_Hammer-Purgstall
-
iOS programlama için cidden kaynak sıkıntısı var. Sadece bir tane site var kod5 adında makale yazan, ama adamakıllı kaynak yok ne Xcode, ne de swift için.
-
@atakan fikir güzel gerçekten ama ben site fikrinden çok
türkçe kaynak bıulamadığınız konular dökümanlar yada türkçe olarak eksik olan şeylerden bahsediyorum
senin söylediğin sınav ders sitesi çok, kaynak çok, senin dediğin uygulama yönü. değerlendirmek isteyenler için düşünülebilir.
pcdoktor verdiğin linkle tam anlayamadım tarih konusunumu kast ettin?
@cankırca bilmediğim bir konu senin dediklerin
ama jquire için demişti biri
birde wschool sitesinin tamamının türkçe sitesi yok.
teknoloji konusunda çok site var ama ben mühendislik derleriyle ilgili çok rastlamadım doğrumu?
-
bakın şikayet etmeyin daha karışmam :)
demekki türkçe bayağı bir kaynak varmış. kimse yazmadığına göre
-
metalurji
-
RETRET bunu yazdı
metalurji
+1 tez yazarken baktım yökün veri tabanındaki tezlerin hepsini kaldırsan kimse eksikliğini hissetmez
-
aslında kaynak çoktuda bir gecede cahil kaldığımız için kaynakları okuyamıyoruz lanet olsun
-
bilmece gibi konuşmayın birşey anlamadım :)
ekleme yapayım saç bakımı ve kuaförlük alanındada yok
futurist tarafından 10/Ara/14 21:01 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamadım ama arkadaşlar metalurji demiş, ingilizceden türkçeye kaynak çeviricem diyorsan bu tamam
ama arayıp tarayıp bulacam diyosan zaten yok öyle bişey yok o kaynağın türkçesi yok genelde... mühendislik alanında belli başlı kaynaklar var heryerde okutulan onlar türkçeye çevrilmiş makale vs. okuyacak adam zaten okuyor türkçeye ihtiyaç duymuyor anca yapabileceğin şeyler hoppa boheme dayalı olur onlarda yerel olmadığı için tutmaz diye düşünüyorum
hadi faraziye şöyle bir kitabın türkçesini arıyorum diyelim http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-0470074736.html
bulamam çünkü yok gibi gbi..