Türkcell Den Geciken Hizmet.
-
Uludağ'da genç bir kayakçının ölümüyle sonuçlanan olayda Turkcell, Telekomünikasyon Kurumu kurallarından olan; "konum bilgileri sadece savcılık talebi halinde verilebilir, şahıslara veya başka kurumlara verilemez" kuralı gereğince bilgi veremediği ve bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle genç kayakçının ölümü sonrasında suçlanmıştı.
Durumu değerlendiren Turkcell Kurumu, mevcut kuralı çiğnemeden duruma çözüm aramış ve aşağıdaki düzenlemeyi hayata geçirmiş bulunmaktadır. Bütün Turkcell'lilerin bilmesi gerektiğini düşünerek paylaşıyorum... Turkcell abonelerine bir servis yapıldı. Şu an aktif. Herhangi bir şekilde kaybolan kişi; ACIL yada NEREDEYIM yazıp 7777
veya 2222 numarasına mesaj gönderirse, kendisine BULUNDUGU YER GAYET AYDINLATICI BIR SEKILDE mesaj olarak gönderiliyor. Normalde 2sms/4 kontör.
Fakat kontörünüz olmasa da mesaj gönderiliyor. Tüm Turkcell'lilerin bilmesinde fayda var. -
güselmiş walla denedim bizim evin ordaki polikinliği bile sölüyor yuh walla =)
-
ormanda dağda yerini nasıl tarif edebilir ki :S
-
attack bunu yazdı:
-----------------------------
koordinat verir belki zaten mahsur kalma gibi bi durumda kişinin bilmesi değil olay diğerlerinin bilmesine olanak sağlayabilmek peki kişi bu şekilde msj yolladıktan sonra nerede olduğunu başka biri nasıl öğrenebiliyo ? öğrenebiliyo mu -
süpermiş la çevredeki noktaları felan söylüor tel numaralarını felan verior :W
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------attack bunu yazdı:
koordinat verir belki zaten mahsur kalma gibi bi durumda kişinin bilmesi değil olay diğerlerinin bilmesine olanak sağlayabilmek peki kişi bu şekilde msj yolladıktan sonra nerede olduğunu başka biri nasıl öğrenebiliyo ? öğrenebiliyo mu
-----------------------------uydu radar ve gps sistemleri çok gelişti bence neden olmasın :)
-
süper olmus bu iş harbiden güzel bi sistem
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------peki kişi bu şekilde msj yolladıktan sonra nerede olduğunu başka biri nasıl öğrenebiliyo ? öğrenebiliyo mu
-----------------------------bu kadarını biliyosa eşşek değil ya ..gelen konum bilgisini bi başkasına aynen sms olarak gönderir.. kontörü yoksa da ödemeli atar ...sora götteyim ..böle böle oldu ..konum bilgim şu ..akciğerim dalağım taşağım donmadan yanmadan yada kurumadan beni kurtarın ..help ..sos ..mayday mayday falan felan vs vs etc der yani kanımca :R
-
noel_baba bunu yazdı:
-----------------------------bu kadarını biliyosa eşşek değil ya ..gelen konum bilgisini bi başkasına aynen sms olarak gönderir.. kontörü yoksa da ödemeli atar ...sora götteyim ..böle böle oldu ..konum bilgim şu ..akciğerim dalağım taşağım donmadan yanmadan yada kurumadan beni kurtarın ..help ..sos ..mayday mayday falan felan vs vs etc der yani kanımca :R
-----------------------------Sandalyeden düştüm :D
-
hocam ama bir olay daha var konum bilgini senle paylaşıyor diyelim ki senin başına bir iş geldi bayıldın bişi oldu telefon kullanamıyorsun bu tip durumda polise fln aslında bürokratik işlem uygulanmadan konum bilgisi verilmeli diecem de bizim polis onu her türlü şey için kullanır :d
-
Bir daha gördükkü özel ömzel bi hayatımız filan yok.