Turkcell Superonline - 24 Ay Taahhüt Sizcede Çok Fazla Değil Mi?
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıRotKerim bunu yazdı
kaldığın ay arttıkça ödeyeceğin ceza artıyor biraz saçma geliyor bana hep. yani 24 aylık tahaadütü 22. ayda bozarsan 22*15~ lira ama 2. ayda bozarsan 2*15~ lira.
O tam tersi degil mi :/ 3. Ay bozarsan 3*15 / 21. Ayda bozarsan da 3*15 diye biliyorum ben
Eminmisin?, yukarıda yazmıştım oradanasıl olduğu soyluyor ben RotKerimin dediği şekilde anladım
-
RotKerim bunu yazdı
kaldığın ay arttıkça ödeyeceğin ceza artıyor biraz saçma geliyor bana hep. yani 24 aylık tahaadütü 22. ayda bozarsan 22*15~ lira ama 2. ayda bozarsan 2*15~ lira.
O eskiden di artık alamıyorlar onu hocam atıyorum 21. Ayda isen kalan 3 ayı fatura ediyorlar. ( Dikkat ! indirim bedelini değil toplam fatura tutarı ). Ve artık 24 aylık taahhütü yapamazlar yasal sınır 12 ay.
Bknz. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm
6502 - 52/4
kaparike tarafından 28/Ara/14 20:16 tarihinde düzenlenmiştir -
kaparike bunu yazdıRotKerim bunu yazdı
O eskiden di artık alamıyorlar onu hocam atıyorum 21. Ayda isen kalan 3 ayı fatura ediyorlar. ( Dikkat ! indirim bedelini değil toplam fatura tutarı ). Ve artık 24 aylık taahhütü yapamazlar yasal sınır 12 ay.
6502 - 52/4
Peki nasıl yapıyorlar superonline? Hala heryerde reklamları vavr ve 24 aydan aşağı taahütleri yok gariptirki
Desek ne olur? hani arayıp 12 ay yaptırmak istiyorum felan diye?
-
erebos bunu yazdıkaparike bunu yazdıRotKerim bunu yazdı
6502 - 52/4
Peki nasıl yapıyorlar superonline? Hala heryerde reklamları vavr ve 24 aydan aşağı taahütleri yok gariptirki
Desek ne olur? hani arayıp 12 ay yaptırmak istiyorum felan diye?
Yapsalarda bir hükmü yok hocam 12 ayı geçtikten sonra iptal talebinde bulunduğunda ücret çıkarırlarsa tüketici hakları ile işi çözebilirsin. Şayet modem vs. bir cihaz alırsan ve bunun bedelini 24 aya bölerek taksitlendirmisler ise kalan 12 ay için sadece MODEM in ücretini odemeni isterler.
(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez
kaparike tarafından 29/Ara/14 00:05 tarihinde düzenlenmiştir