Türkçemiz ?
-
celik bunu yazdı:
-----------------------------
özentilikten başka bir şey değil, ergenliğini tamamlayamayanların kendilerince hava atma şekli, zamanla geçer..
-----------------------------aynen hocam , özentiliğin ta kendisi. ergen bireylerde olur böyle farklı olma çabaları
-
olivetti bunu yazdı:
Thelordmax bunu yazdı:
Böyle konularda herkes imla kurallarını ağlatıp, evet türkçemiz ağlıyor demeyi iyi bilir :) Tarzım değil ama hepimizin yaptığı şey bunlar.
Diğer türlüsü mallık zaten. Dilin modifiyesi tarzı özentisi olmaz :)
-----------------------------şimdi ne desem bilmiyorumevet dört dörtlük yazmak için çok titiz olmak gerek fakat "war,güwenen,dai,napıosun,ewet" gibi şeyler yazmak yazdıklarınla alakasız.
@alper a.q ile bu yazılanlarda alakasız:)
-----------------------------Türkçede q yok ya o yönden şey ettim :)
-
özentilik
qeldim cgnmcqm , seni sewiore , qook quzel olmsn
gibi kısaltmadan farklı yazma çabalarına denir.
W ise F klavye yerine Q klavye ile yazdıgımız için her an elimizin altında oldugu için kısa yazdıgımız şeylerde kullanırız
evet ewet , söyleme biçimimiz değişmiyor , aynı şekilde okuyoruz evet biraz tembellik ama çok büyütülecek birşey olarak görmüyorum
zaman la değişen şeyler var bilgisayarın ilk kısaltması
slm , şimdi sa as oldu asıl türkçeyi internet ortamında bozan ilgi çekmek ve bunun için herşeyi yapan 92-93 lüler ve sonraki nesil
2. olarak ta sms atarken ki değişik yazma maliyeti düşürerek en çok şeyi 1 sms e sıgdırma çabasıdır (yine kısaltma 1. planda farklı yazmak değil)
bir farklı yazım var EvEt BiLiYoRuM gibi 2 satır şeyi sırf değişik görünsündiye farklı farklı yazıyorlar döverek yola getirebilirmiyiz bilmiyorum ?
aq yerine ak yazmayı tercih ederim
-
aq yerine ak yazarsak ak partininreklamını yapmış olmazmıyız?
yada hakaret nasıl anlarlarsa :PppPP
-
DJ_Alper bunu yazdı:
aq yerine ak yazarsak ak partininreklamını yapmış olmazmıyız?
yada hakaret nasıl anlarlarsa :PppPP
-----------------------------p yi koymassak reklam olmuyor hoca direk kişiye söledimiz için onun aklına gelmez merak etme x)
ama tereddüt ediyorsan uzun uzun da yazabilirsin a.... k......
-
benm de "amk" dolandı ağzıma.hayır burda yazıyorm tmm da :D konuşurken amk demek abzürt oluyo
-
aLcoLiq bunu yazdı:
sonra diyorsunuz ki tahribat değişiyor ..TBT yi bu konularla diğer forum sitelerine çeviriyosunuz farkında değilsiniz..
senin gördüğünü herkes görüyor zaten bunun için konu açmana gerek yok...
ne alakası var hocam allah aşkına... her bir konuya bok atmasanız olmaz. Sen söylemezsen ben söylemezsem bu arkadaş söylemezse kim dillendirecek bu konuları. Eğer tahribat.com bir bilişim sitesi ise ciddiyet bakımından yazım kurallarına türkçeye dikkat etmek gerekir. ha ben dikkat ediyorum be mükemmel yazıyorum demiyorum hepimiz tembellikten dolayı yazım kurallarına uymuyoruz bu bir gerçek. Ama senin şu söylediğin hakkaten saçmaAyrıca bu konu ile ilgili çalışmamız var.
Ey Özenti Gençlik ! Titre ve Kendine Gel! Türk Diline, Kültürüne Sahip Çık! adlı sayfamız var 50 bin hayranlı.
Hepinizi bekliyorum.
-
yhok, khanka, yha gibi her gördükleri boşluklara h harflerini koyanlara ne demeli ? deli oluyorum adeta.
-
hepiniz ayrı ayrı yorumlar yapmışsınız teşekkür ediyorm .. herkes farkında diyen arkadaşlar olmuş.. doğrudur ama ben her gördükçe deliriyorum buraya yakışmıyor.
klavye kullanmaya üşenen işedikten sonra elini yıkamayada üşenir.
yok "w" yakınmış "q" yakınmış fasa fiso.
-
JaiLStyLe bunu yazdı:
hepiniz ayrı ayrı yorumlar yapmışsınız teşekkür ediyorm .. herkes farkında diyen arkadaşlar olmuş.. doğrudur ama ben her gördükçe deliriyorum buraya yakışmıyor.
klavye kullanmaya üşenen işedikten sonra elini yıkamayada üşenir.
yok "w" yakınmış "q" yakınmış fasa fiso.
-----------------------------o yakınlık belli bir süre sonra alışkanlık yapıyor , bu üşengeçlik degil anlamıyorsun galiba ? savunmuyorum sadece gerçekleri söylüyorum