Türkçemiz ?
-
Silent_King bunu yazdı:
-----------------------------
aLcoLiq bunu yazdı:
sonra diyorsunuz ki tahribat değişiyor ..TBT yi bu konularla diğer forum sitelerine çeviriyosunuz farkında değilsiniz..
senin gördüğünü herkes görüyor zaten bunun için konu açmana gerek yok...
ne alakası var hocam allah aşkına... her bir konuya bok atmasanız olmaz. Sen söylemezsen ben söylemezsem bu arkadaş söylemezse kim dillendirecek bu konuları. Eğer tahribat.com bir bilişim sitesi ise ciddiyet bakımından yazım kurallarına türkçeye dikkat etmek gerekir. ha ben dikkat ediyorum be mükemmel yazıyorum demiyorum hepimiz tembellikten dolayı yazım kurallarına uymuyoruz bu bir gerçek. Ama senin şu söylediğin hakkaten saçmaAyrıca bu konu ile ilgili çalışmamız var.
Ey Özenti Gençlik ! Titre ve Kendine Gel! Türk Diline, Kültürüne Sahip Çık! adlı sayfamız var 50 bin hayranlı.
Hepinizi bekliyorum.
-----------------------------Öncelikle Senin tabirinle bok atmak isteseydim böyle bir uslupla yazmazdım..Ben bu konunun burda açılmaması gerektiği konusunda hala aynı seyidüşünüyorum
cevabının sonunu iyi yere bağlamışsın diyecek sözüm yok buna...
-
Bir Grup salagın yaptıgı bişey .
-
aLcoLiq bunu yazdı:
Silent_King bunu yazdı:
aLcoLiq bunu yazdı:
sonra diyorsunuz ki tahribat değişiyor ..TBT yi bu konularla diğer forum sitelerine çeviriyosunuz farkında değilsiniz..
senin gördüğünü herkes görüyor zaten bunun için konu açmana gerek yok...
ne alakası var hocam allah aşkına... her bir konuya bok atmasanız olmaz. Sen söylemezsen ben söylemezsem bu arkadaş söylemezse kim dillendirecek bu konuları. Eğer tahribat.com bir bilişim sitesi ise ciddiyet bakımından yazım kurallarına türkçeye dikkat etmek gerekir. ha ben dikkat ediyorum be mükemmel yazıyorum demiyorum hepimiz tembellikten dolayı yazım kurallarına uymuyoruz bu bir gerçek. Ama senin şu söylediğin hakkaten saçmaAyrıca bu konu ile ilgili çalışmamız var.
Ey Özenti Gençlik ! Titre ve Kendine Gel! Türk Diline, Kültürüne Sahip Çık! adlı sayfamız var 50 bin hayranlı.
Hepinizi bekliyorum.
-----------------------------Öncelikle Senin tabirinle bok atmak isteseydim böyle bir uslupla yazmazdım..Ben bu konunun burda açılmaması gerektiği konusunda hala aynı seyidüşünüyorum
cevabının sonunu iyi yere bağlamışsın diyecek sözüm yok buna...
-----------------------------hocam kusura bakma biraz sert yazmışım. topyekün bir hareket için bu konuyu her yerde dillendirmeliyiz. parça parça kitleleri harekete geçiremiyoruz. çünkü...
-
amaç yok yapılıyo ben de yapıyorum..
gözüme hoş geleni kullanıyorum türkçeyi korumak gibi bi derdimde yok bozulursa ekime bozulmazsa zikime kadar yolu var.
edit: şimdi biri çıkıp senin gibiler yüzünden bilmem ne diye cümleler kurmazsa sevinirim
-
JaiLStyLe bunu yazdı:
öncelikle iyi geceler dileyip direk konuya giriyorum..
son zamanlarda dikkatimi çekiyor formda "war,güwenen,dai,napıosun,ewet" vb. terimler yaygınlaştı .. amaç nedir ? klavye tembelliğimi söz konusu ?
-----------------------------Hadi imla kurallarina dort dortluk uymayi gectim, ama hem "Klavye tembellegi mi?" deyip, hem de shift'e basip cumlenin ilk harfini buyuk yazmaya usenmek cok enterasan.
-
KrypT bunu yazdı:
JaiLStyLe bunu yazdı:
son zamanlarda dikkatimi çekiyor formda "war,güwenen,dai,napıosun,ewet" vb. terimler yaygınlaştı .. amaç nedir ? klavye tembelliğimi söz konusu ?
-----------------------------Hadi imla kurallarina dort dortluk uymayi gectim, ama hem "Klavye tembellegi mi?" deyip, hem de shift'e basip cumlenin ilk harfini buyuk yazmaya usenmek cok enterasan.
-----------------------------böyle bok atmaya çalışılacağı belliydi. bi arkadaş yazmış bizde dört dörtlük yazmıyoruz ama artık olayın boyutu çığırından çıktı diye. işte aynen öyle.
-
irwa bunu yazdı:
ah ah kendi adıma çok cwpladım bu soruyu ,)) burda da yazayım ,))
lise çağımda ingilizceye merak sarmıştım we zamanla baktım ki w lerim deişmiş kendiliğinden hatta sınawlarda bile önce w olarak yazıodum snra başa dönüp düzeltiodum şuanki kullandığım kağıda yazdığım şekilde böyle ,)
başkalarını bilmem tabi de kendi adıma şeyettim ,)
-----------------------------valla bende ,) > şuna aşırı sinir oluyorum niyeyse. ha birde .D .) falan ne lan bu . hayır ifadeleri anladık hoş güzel de tek nokta olayı çok boktan shift'e basıver ne olacak. telefonda da sanki çok uğraşarak yapıyorsun
-
JaiLStyLe bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
JaiLStyLe bunu yazdı:
-----------------------------böyle bok atmaya çalışılacağı belliydi. bi arkadaş yazmış bizde dört dörtlük yazmıyoruz ama artık olayın boyutu çığırından çıktı diye. işte aynen öyle.
-----------------------------Bunun neresi bok atmak? Hem boyut cigirdan cikmaz hoca. Bu laf ettigin adamlar gelip, 'dinime laf eden muslaman olsa' dese yeridir. Dort dortluk yazmak ayri bir sey, adam dogru diyor, hepimiz yazarken imla kurallari disina cikiyoruz. Lakin cumlenin bas harfi buyuk yazilir diye ilkokulda ogrettikleri kurala usengeclikten uymamak, bir de ustune millete klavye tembelligi yapiyor demek ayri bir olay.
-
o şekilde irwa yazıyor türkçeden ziyade o yazı şekli bir alışkanlıktir turkceyi bununla kıyaslaman bile yanlış bence hem edebiyat sınavında değiliz ki dikkat edelim mesela ben şuan telefondan giriyorum ve imla kurallarına hiçbir şekilde dikkat etmiyorum