folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkçülük Ve Ülkücülük



Türkçülük Ve Ülkücülük

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo
    Lightsaber bunu yazdı

    Peki safkan ırk bazında mı bakıyorsunuz? Yani Orta Asya'dan bugüne dek araya zilyon tane millet girmiş. Durum buyken işi ırka bağlamak ne kadar doğru?

    He eğer ırk değil de kendini Türk olarak benimseyense kendini Türk olarak benimsemenin ne ayrıcılağı oluyor? Basit bir aidiyet hissiyatından doğmuş bir şey mi yoksa daha farklı nedenleri de var mı?

     

    Konu şimdi anlaşıldı burda konu üzüm yemek değil bağcıyı dövmek haberiniz olsun ona göre yazın hocalar :)
    YeniHarman:
    Ülkesini, milletini sevip de "ari ırk" gibi bir şeyin olamayacağını anlayacak kadar zeki, dünya gidişatına gözünü kapamamış olan adam Ülkücü olur.


    Hiç bir Türkçü de ari ırkdan bahsedeni görmedim hocam yanlışın olmasın

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek
    0x656e bunu yazdı
    Lightsaber bunu yazdı

    Peki safkan ırk bazında mı bakıyorsunuz? Yani Orta Asya'dan bugüne dek araya zilyon tane millet girmiş. Durum buyken işi ırka bağlamak ne kadar doğru?

    He eğer ırk değil de kendini Türk olarak benimseyense kendini Türk olarak benimsemenin ne ayrıcılağı oluyor? Basit bir aidiyet hissiyatından doğmuş bir şey mi yoksa daha farklı nedenleri de var mı?

     

    Konu şimdi anlaşıldı burda konu üzüm yemek değil bağcıyı dövmek haberiniz olsun ona göre yazın hocalar :)
    YeniHarman:
    Ülkesini, milletini sevip de "ari ırk" gibi bir şeyin olamayacağını anlayacak kadar zeki, dünya gidişatına gözünü kapamamış olan adam Ülkücü olur.


    Hiç bir Türkçü de ari ırkdan bahsedeni görmedim hocam yanlışın olmasın

    Yani madem çamur atma şeklinde olacak ben de yazayım:

    Ülkücüler Türkçülerin nasyonel sosyalizmdeki temel felsefeyi tamamen reddedip, arapça bir sözcük olan (farsça da olabilir) ırk kelimesini dahi kullanmaktan kaçınacak kadar şuurlu ve bilgili bireyler olduğunu bilemeyecek kadar cahildir. Okudukları ne bir Ziya Gökalp vardır ne bir Atsız sözü. Zira Gökalp Türkçülüğün esaslarında kısaca ve özetle derkin "Arap Atı olur, İngiliz Atı olur ve safkandır fakat bu denli safkan olan bir insan ırkı yoktur bu sebeple asıl olan ulusçuluktur, dilde birliktir". Fakat koskoca TÜRKÇÜlüğün esasları şeklinde kitabın başlığını dahi bilmeyen sözde pek bilgili bu arkadaşlar fikre sahip olmadan zikre sahip olur...

    Not: Bir avuç belki var belki yok olan şuurlu ülkücüleri tenzih ederim.

    by_Tet tarafından 11/Eki/15 00:28 tarihinde düzenlenmiştir

    iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek
    0x656e bunu yazdı
    Hiç bir Türkçü de ari ırkdan bahsedeni görmedim hocam yanlışın olmasın

    Tecrübeyle sabittir. Ben göçmenim, atalarım Karamanoğulları'ndan olduğu halde (Oğuz Boyu) Türk sayılmadığım oluyor. Öyle adam bulmaya gerek yok, google'dan Türkçü forumlardan birine girmek bile yeterli. İşin içine soy-sop ağacı girdiği anda ari-karışık saçmalığı da girmiştir. 

    Ziya Gökalp'in öyle demesi normaldir: 

    1) Irkî Türkçülere göre millet ırk demektir. Irk kelimesi esasen mevaşî fenninin ıstılahlarındandır. Her hayvan nevi; teşrihi vasıfları itibariyle birtakım enmuzeclere (tiplere) ayrılır. Bu enmuzeclere ırk adı verilir. Meselâ, at nevi'nin Arap ırkı, İngiliz ırkı, Macar ırkı adlarını alan birtakım teşrihi enmuzecleri vardır. İnsan arasında da, eskiden beri, beyaz ırk, siyah ırk, sarı ırk, kırmızı ırk namlariyle dört ırk mevcuttur. Bu tasnif, kaba bir tasnif olmakla beraber, hâlâ kıymetini muhafaza etmektedir. Beşeriyet (antropoloji) ilmi Avrupadaki insanları kafalarının şekli ve saçlariyle ve gözlerinin rengi itibariyle üç ırka ayırmıştır. Uzun kafalı kumral, uzun kafalı esmer, yassı kafalı.  (Türkçülüğün Esasları, Sayfa 15).

    Çünkü "millet" kavramını açıklamaktadır.

    Bazen çamur atma, "kelime" yerine "sözcük" demek, "ırk" sözcüğünü kullanmaktan kaçınmak ama Arapçadan dilimize geçen "şuur", "cahil" sözcüklerini umarsızca kullanabilmek kadar basittir.

     

    Neyse, Ülkücüler tarafında Türkçü düşünce ile ilgili bir sorun yoktur, olmaması gerekir. Köktencileri bu cümlenin kapsamına almıyorum. Köktencilerle olan ilinti Ateist/Gayrimüslim - Müslüman arasındaki ilinti kadardır, daha fazlası değil.

     


    Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    bunda anlaşılmayacak bir şey yok ülkücüler Türk - islam sentezcisidir ümmetçidir    Türkçüler ise hepsi olmasada çoğunluk Türk ırkçısı ve  Türklerin eski inancı gök tengri inancına sahiptir 

    ayrıştıkları nokta dindir bu sebepten anlaşamazlar 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Türkçülük Turan gibi sakıncalı bir etnik birliğe yol açabileceğinden ve pek tabi ki bu da büyük devletlerimizin işine gelmeyeceğinden bunun içine biraz siyasal islam sıkıp bunu da mezhepsel bazda ümmetçilikle yoğurursan hem bu tehlikeyi def etmiş hem de aynı ırktan olan aynı dili konuşan milyonlarca insanın aralarında uçurum açmış olursun. İşte buna da ülkücülük dersin


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2015
    Erkek

    Bir önceki iletimde tam olarak yorum yazamamıştım. MHP, bilindiği üzere ülkücü bir partidir. Ben çamur atma olayına pek rastlamadım fakat üniversitedeyken ocağa takılan bir arkadaşım Türkçülüğün yılmaz savunucusu Atsız'ı sevmezdi. Neden diye soracak olursan, Atsız Beğ'in dini yönünden dolayı. Atsız'ın ilkelerini takip edenler onun Ziya Gökalp'den devr aldığı Türkçülük ideolojisi yolunda gidiyor. Olayların başlangıcına gidersek Üç Tarz-ı Siyaset'e denk geliriz. Bu makale de Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük konuları ele alınmıştır. Atsız'da bu eserden etkilenmiştir. Tabi Ziya Gökalp den aldığı yönleri yadsınamaz. Ziya Gökalp vefat ettiğinde ne denli bir şoka uğradığı atacağım belgeselde belirtilir. Bir de Atsız'ın yaşadığı dönem Osmanlı'nın tam manasıyla çöküş dönemiydi. Balkanlardaki yenilgiler, ülke içindeki ayrılıkçı kesim, arapların ihaneti onu bu görüşe sıkı bir şekilde sarılmasına sebep olmuştur. Eğitim hayatı zaten belli. Dünya da tarih konusunda otorite olarak kabul edilen Fuat Köprülü ve Zeki Velidi Togan'ın öğrencisi. Otuz beş tane kitap sahibi, bunlardan on yedi tanesi akademik bir eser. Bana soracak olursan Atsız Beğ'in idealist yönü daha ağır basmaktadır. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen bir an olsun davasından geri adım atmamıştır. 1944 Irkçılık-Turancılık davası araştırılıp, savunmalar okunabilir.  İbnülemin Mahmut Kemal İnal'ın "Atlıyı atından indirecek kalem sahibi." diye tanımladığı bir adam. :)

     

    Benim neden benimsediğim sorusuna gelirsek tahmini lise bir veya lise iki yılı. Tabi ergenlik zamanı, o zaman da sol görüşteyiz. Neyse tabi ben olayların içinde bir adam değilim. Ulan bir gün bizim bedenci beni 1 mayıs  a davet etti. Tabii heycanlıyız, gittik. Emek Partisi otobüsü ile mi ne götürdüler. Lan bir zaman geçti otobüste bunlar tabii normal olan türkülere başladılar. Çav bella, Grup Yorum filan. Neyse meydana yürüdük ortam düşündüğümden çok farklı. İşçi bayramını kutlamaya gelmişken bizi PKK sempatizanlarının olduğu yere götürmüşler. Adam çıkmış İETT durağının üstüne PKK leşinin flamesini açmış. Meydanda bunlar bol. Kimse de bunlara bir bok demiyor. Ne sendikacılar, ne partiler. Adamlar şov yapmaya gelmiş. Sanki normal kişiler. O durumdan sonra içimi bir nefret bürüdü, görüşüm öyle değişti. Uzun oldu ama idare edin artık napayım amk.

    https://www.youtube.com/watch?v=kBsV7aHHMNc

    https://www.youtube.com/watch?v=cbatKDlPhrQ

     


    ”Tanrım, değiştiremeyeceklerim için sabır, değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, aradaki farkı anlamam için akıl ver.”
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    6 aya 1 ayni konu acilip duruyor.

    sıktı artik bu mevzu.


    az insan çok huzur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Ulkücülük yukarda detaylandırılmış türkçülük te açıklanmış.mhp ye dönmek gerekse 2 tür milliyetçilik vardır.biri Atatürk ün perçinlediği türk milliyetçiliği olan Atatürk milliyetçiliği benimseyecek olduğumuz diğeri avrupada aşırı şekilde devam eden aşırı milliyetçilik rusya,fransa,almanya örnek bilindiği gibi mhp bu ikisini reddediyor.şu anki durum bu.siyasal duruma dönersek değerlerinden uzaklasmis chp din iman satarak geçimini sağlayan akp pkk benim diyen ötekiler.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

    @0x656e bağcıyı dövmek değil niyetim farklı görüşlerin bakış açısını irdeleyip anlamaya çalışıyorum sadece :)

    Mesele biraz kültür meselesi anladığım kadarıyla. Ancak doğru düzgün arı ırk bile yokken ortalıkta, arı bir kültür de kalmamıştır ki. Türk kültürü Orta Asya'dan bu yana gerek coğrafi değişiklikler, gerekse dini değişikliklerden çok büyük değişimler geçirmiş, sonuçta onlarca milletin kültüründen etkilenmiş, harmanlanmıştır. Bu durumda neden @literatur 'un dediği gibi Proto-Türk kültürü benimseniyor?

    Türk kültürünü tüm geçmişi ve bugünüyle benimseyenler, neden içinde bu kadar farklı kültürden izler taşıyan bir kültürü benimseyip de diğer kültürleri benimsemiyorlar? Eğer mesele aidiyet meselesiyse veya "doğduğum toprakların kültürü" düşüncesiyse sırf Anadolu'da bile Ege'den Karadeniz'e bu kadar kültür çeşitliliği varken neden sadece doğduğu yörenin kendi öz kültürünü benimsememiş de kendini daha geniş bir gruba ait hissetmiş? Veya kendini daha geniş bir gruba ait hissetmişken niye bunu Türklük veya Türk-İslamlık ile sınırlandırmış? Evet dil kültürün taşıyıcısıdır ancak dünya bu kadar globalleşmişken, iletişim bu kadar ilerlemişken başka kültürleri de kendi kültürün saymak için dil bir engel sayılabilir mi hala?


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Hocam samimiyetine inanabilsem uzun uzadıya yazacağım fakat bence senin amacım yalnızca öğrenmek değil. Kendince tabu olarak göre bazı şeyleri yıkabilmek fakat eksik bilgin var.

    Saf ırk kimse istemiyor neden saf ırkı soruyorsun hala? YeniHarman ilk başta yazmış sonra Türkçülüğün Esaslarından alıntıyı paylaşmış orada da yazılan yeterli değil aslında kitabı okumak lazım. Saf ırk takıntısı yok kimsede.

    Saf kültür? O da ne demek oluyor tanımlayabilir misin? Kültür ne demek mesela? Yani saf kültür denilen birşeyin varlığı yokluğundan ziyade tanımlanmış mı ona bakmak gerekiyor. Fakat kültür kelimesini bilen bir kimse saf kültürü (senin dediğin manada) tanımlayamaz.

    Bence kitap okuyarak öğrenmelisin. 


    iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 5694 Toplam Mesaj: 49
atsız türkçülük ülkücülük 9 ışık