Gündem - Güncel Konular
Turkish Citizen Database’Den Sonraki En Büyük Veri Vurgunu
Turkish Citizen Database’Den Sonraki En Büyük Veri Vurgunu
-
Geçenlerde HepsiBurada, Trendyol vb. alışveriş sitelerinde kayıtlı kullanıcı kart bilgilerinin çalındığına dair WhatsApp gruplarından birinde bir duyum okumuş ama üstünde durmamıştım.
BBC haberine denk gelip okuduktan sonra olduğuna dair kanaatim daha da kuvvetlendi.Sanırım HepsiBurada, Trendyol ve bankalar haberi/duyumu örtbas etmek istemekte. Yalanlama geldiğini okudum.
TiThousand tarafından 12/Ara/19 09:17 tarihinde düzenlenmiştir
Kaynak: https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-50746265 -
Hepsiburada.com patlatıldı. Hem siteye giriş mail ve şifre hemde kredi kartı no çalmışlar.
Bu şifre ve kart numaraları Trendyol'da denemeye başladılar olay Trendyol'da kaldı.
Bu kara Cumanın olduğu gün zaten Hepsiburada mail adreslerine şifrenizi sıfırlayın diye mail attı.
Bundan yıllar önce bir mürid burada Hepsiburada kredi kartı numaralarını saklıyor hack yerse geçmiş olsun tarzı bir yorum yapmıştı onu hatırladım.
-
Kartlarınızı mail order a kapatın, normal kartı internet ve telefon alışverişine kapatın, sanal kart kullanın.
-
açıkçası güzel silktiler , hiç acımıyorum bu sitelere ,dünyanın parasını kazanıyorlar ama gidip amcaoğluna güvenlik testi yaptırıyorlar , hem neden kart bilgileirni depolamışlar normalde yasak değilmi? bence herkes dava açmalı bunlara .
-
qoqo bunu yazdı
Kartlarınızı mail order a kapatın, normal kartı internet ve telefon alışverişine kapatın, sanal kart kullanın.
Mail order'e kapatma konusunda detaylı bilgi alabilir miyim?
İşlem ve işlem limit kısıtlaması gibi şeyler duydumda 3D secure, kod doğrulama dışında benim kredi kartımı kullanılarak manuel işlem yapılmasın diye bi ayar yok bildiğim kadarıyla.
Kaldıki CVC numarasını da çalmışlar. Tek güvencemiz mobil onay kaldı sanırım.
@mkyb
Yahu sen askere gitmemiş miydin?
-
Hiç sorma tansiyon yüksek çıktı muayanede kardiyologa yönlendirdiler. Eğer kardiyolog ilaç yazarsa 1 sene ertelenecek. Önümüzdeki sene düzelmezse çürük raporu alacağım.
-
mkyb bunu yazdı
Hiç sorma tansiyon yüksek çıktı muayanede kardiyologa yönlendirdiler. Eğer kardiyolog ilaç yazarsa 1 sene ertelenecek. Önümüzdeki sene düzelmezse çürük raporu alacağım.
Geçmiş olsun.
Belki yapmak istersin, belki istemezsin.
Bu yüzden gönlünce olsun diyeyim :) -
Valla amazon ve trend yol
Enpara dan
Ne sms ne başka bişey öde tıkladığım sn parayı çekiyor.
-
-
Bir kaç yerde kredi kartım kayıttı hatta google dan ödeme yaparken de kartım kayıtlı alış veriş yapılsa sıkıntısını benmi çekerim bankamı,
-