folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Türkiye De Radyo Sinama Televizyon Bölümü

Türkiye De Radyo Sinama Televizyon Bölümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek

Radyo Televizyon mezunuyum. Lisede eşit ağırlıktaydım ama gönül verdik bi kere bölüme, sözel puanım baya yüksek olduğu için girebildim ben de bölüme.

Şöyle anlatayım arkadaşım sana. Eğer hedefin belirlediysen, ben bunu istiyorum diyorsan, bölümden olmayanların yazdıklarına hiç bakma.Kendi fikrlerini oluştur kafanda, kendin araştır, kendin öğren.

Bölüm özetle süper bir  bölümdür. Keyifli, aktif, sosyal, öğretici vs.

Ben okurken senaryo yazım teknikleri diye bi dersimiz vardı. Vizesi finali senaryo yazıyorduk sürekli, tabi teknikleriyle.

Ben okulu Van'da okudum. Teknik yeterlilik yok denecek kadar azdı. Ama insan yapmak isterse, başaramayacağı iş yok emin ol. Akşam 9lara kadar okulda kalıp ilkel kurguyla uğraştığım zamanları bilirim.Yok öyle adobe, final cut filan. Bildiğin vhs kaset, iki monitör, görüntüyü sar sar kurgula. Tam bi eziyet.Velhasıl, bu iş okuluna falan bakmıyor bence, kendi karakterine bakar. Ha nasıl etki eder okuduğun okul sana, ileride işe başlayacağın zaman özgeçmişinde yıldızı olur hepsi bu.

İş imkanlarına gelince.. Çaycılıktan başlayıp adım adım gitmek istiyorsan herkese her yerde iş vardır. Ha ama yok ben birden senarist olcam diyosan iş sahan daralır. Bi çok ergen ben senarist olcam diye paralıyor kendini günümüz Türkiyesi'nde.

Eğer kolay iş bulmak istiyorsan bölümden sonra, bol bol geliştir kendini.

Ben okuduğum bölümden çok memnunum. Bölüm hakkında bi şey bilmeyenlerin yazdıklarına da hiç aldırma sen.

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Abim radyo,sinema,televizyon okudu.Şuan Kanal D'de çalışıyor.Erciyes Üniversitesi'nde okudu.Bu bölüm için en iyi yerin orasını olduğunu söylemişti.Kayseri'nin yerel kanalı radyo,sinema,televizyon bölümünün içersinde.Bu sayede öğrencilere her türlü şey gösterilebiliyor.Bu yüzden en iyi yerlerden birisi Erciyes Üniversitesi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo

Deu Güzel Sanatlarda Okuyorum. Bu bölümle ilgili 3 tane üniversite hakkında konuşabilirim.

Deu'nun Sektörde çok adamı vardır. Sanat eğitimi alırsın burda. Ancak teknik açıdan zorluk çekebilirsin.İstanbulda Seni kollarlar.
    Anadolu ünirversitesi zengin açık öğretim sağolsun . Teknik açıdan zorluk çekmezsin Kameradır, ekipmandır.

Mimar Sinan'da çok iyi üni. bence . en büyük avantajı istanbulda olması sektörün tüm insanlarıyla ilişkidesin.

Hiç Bir ünirversite sana iş  vermez ya da bişey öğretmez sadece imkan sağlar yukarda arkadaşın dediği gibi sana kalmış.

Bence güzel bir bölüm düşünüyosun bu üçü olmasada sinema iyidir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Gerçekten baya açıklayıcı oldu saolun da bana somut örnek verebilirmisiniz burda çalşıorum bu kadar alıorum gibi :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

MUHRIP bunu yazdı:
    -----------------------------

Gerçekten baya açıklayıcı oldu saolun da bana somut örnek verebilirmisiniz burda çalşıorum bu kadar alıorum gibi :)

Bende bunu merak ediyordum :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

radyo yada televizyoncu olucaksan kafadan karizman yada alımlı bir karı olman şart erkekler için bi sexuel olması onun için pozitif etki yapar genelde tanınmış tv ciler ibne olurda nekadar iyi vurursan okadar ünlü olursun televizyon sektörü çok Qnek bir sektör herkezde ibne olurmu diyiceksin ama tanıdıgım çoğu kişi ibne ne yazıkki kendini bozmadan ilerlemen dileği ile

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

EcHoLL bunu yazdı:

radyo yada televizyoncu olucaksan kafadan karizman yada alımlı bir karı olman şart erkekler için bi sexuel olması onun için pozitif etki yapar genelde tanınmış tv ciler ibne olurda nekadar iyi vurursan okadar ünlü olursun televizyon sektörü çok Qnek bir sektör herkezde ibne olurmu diyiceksin ama tanıdıgım çoğu kişi ibne ne yazıkki kendini bozmadan ilerlemen dileği ile

Vış bir iyi diyorlar bir kötü :S

Hocam Bu üniv. olmassa bir yakınımın yanında çalşıcam çok şükür onun işleri çok iyi.. Ama şöyle birşeyde var ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum kendim yapmak istiyorum.. Sinema radyo tv okuyunca bi iş garantim olmayacakmış.. Mesela bir mürit yazmış abisi sanırım kanal d de çalşıomuş bu işte tam bana göre... Kendimde diğer müritlerin saydığı bütün yetenekleri görüyorum ( En sonkindeki bisexüel ibne vs hariç ) Acaba yapablirmiyim ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

MUHRIP bunu yazdı:

EcHoLL bunu yazdı:

Hocam Bu üniv. olmassa bir yakınımın yanında çalşıcam çok şükür onun işleri çok iyi.. Ama şöyle birşeyde var ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum kendim yapmak istiyorum.. Sinema radyo tv okuyunca bi iş garantim olmayacakmış.. Mesela bir mürit yazmış abisi sanırım kanal d de çalşıomuş bu işte tam bana göre... Kendimde diğer müritlerin saydığı bütün yetenekleri görüyorum ( En sonkindeki bisexüel ibne vs hariç ) Acaba yapablirmiyim ?

erciyes unisine gel oku burda ben seni işe dığğggarımm :))) tv kayseri yada kay tv ye :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

ReDsEa bunu yazdı:

MUHRIP bunu yazdı:

EcHoLL bunu yazdı:

erciyes unisine gel oku burda ben seni işe dığğggarımm :))) tv kayseri yada kay tv ye :)

Ben biraz boğazıma düşkünümde denizim sırf pastırma-sucuk için gelirim :) Mayışım nolucak kaç lira olucak :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

Anca fırsatım oldu 3 5 birşeyde ben söyleyeyim.

Okul olarak istanbulda bu bölümü okuyan adam 1-0 öndedir.Çünkü bütün piyasa istanbulda döner en iyi staj imkanlarını istanbulda bulursun.

Dersinki çok taşşak bi öğrenci hayatım olsun git derim o zaman izmir'e ama izmirde staj imkanları kısıtlı ve çok zor.

Şimdi iki ayrı bölüm var Sinema televizyon ile RST dediğimiz Radyo Sinema ve Televizyon.

Sinema ve televizyoncular bu işin sanatsal kısmıyla sanat yönetmenliği dekor vs vs aklına ne gelıyosa daha çok ilgilenir rst daha çok işin teknik kısmıdır reji vs.En taşşaklı okul Mimar sinandır bu bölümde.

Radyo Sinema ve Televizyon da ise istanbulda bana sorarsan bizim Marmaradır.İstanbul üniversitesine gidenler memnun değil.

İstanbul dışında sadece eskişehir rst seç derim.Dediğim gibi taşak öğrencilik eskşehirdede olur izmirdede.Ama yine stajlar için istanbula gelmek zorunda kalıcaksın.

Bu işi yapmak için hareketli sosyal açık fikirli olacaksın marjinalde diyebiliriz:) Devamlı okumak zorundasın.Gündemi tarihi politikayı takip etmelisin.İletişim öğrencisi olduğunu unutmaman gerekiyor bu noktada.Bunların dışında külliyatın olmalı hem film hem kitap açısından.

Maaş konularına gelirsek.

okuldan mezun olduktan sonra 3 4 sene adam gibi maaş bekleme.

Bu işin parasını düşünen adam hayatta başarılı olamaz bizim bölümde.Önce gönlünü vericeksin.Çalışma saatlerini unutacaksın.Beleşe çalışmayı göze alacaksın.

Varsa başka sorun cevaplayalım:)

Bir edit:Senarist olcam demişsin.Yüksek uçma bi destur.Her şey zamanla hele bölüme bir gir :)

http://twitter.com/#!/yasiinergul
Toplam Hit: 5031 Toplam Mesaj: 32