folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Türkiye E-Spor Sektöründe Koşuyor

Türkiye E-Spor Sektöründe Koşuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Başlığı görünce sağlam oyun yazdılar falan sandım :D

Içeriğe gelince bence millet işsizlikten kendini oyuna vurdu :D Dünyanın en iyi CS GO oyuncusu 50.000 TL maaş falan mı alıyor ? Yada ne oluyor ? :D 

Zamanında bende CS oynadım fena duck Aim HeadShot ! yapardım :D Kimse de para falan vermedi :D KingOfCs de terör estirirdim :D Yabacılarla vs falan atardım sonra baktım iş yaş dedim kendi oyunumu kendim yazayım :D :D D:D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

DP olsun super olsun bjk olsun iyide lol oyunculara maç başı 40 tl veriyor muş onu napıcaz böyle geçinilmez :D

Ciddi misin n yok yav daha fazladır o ne komik bir rakam

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

bişey söylicem, bu kadar yazılımcı mazılımcı bişeysiniz, ben anlamam pek sizin işlerden. kafa kafaya verelim bi oyun yapalım senaryosunu, hikayesini ben yazıcam. pm falan atarsınız bana.

imza mı gelmiş?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

bişey söylicem, bu kadar yazılımcı mazılımcı bişeysiniz, ben anlamam pek sizin işlerden. kafa kafaya verelim bi oyun yapalım senaryosunu, hikayesini ben yazıcam. pm falan atarsınız bana.

Hocu o iş öyle olmuyor. :))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

:))))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

@korkarabatak

şeker yutunca süper cs oynadığına inanan bir arkadaşım vardı.

müptezel oldu lavuk

Konuya gelirsek Türkiye'de oyun işine serserilik olarak bakıldıkça bu olayda ilerlememiz imkansız.

Dipnot : Lisanslı bir satranç oyuncusu olarak bedensel aktivite içermeyen aktivitelerin spor değil oyun olduğunu düşünüyorum.

Mylitta tarafından 01/May/16 01:00 tarihinde düzenlenmiştir

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    samato bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

:(((((( herkes 1 tl verse

طדṮ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

DP olsun super olsun bjk olsun iyide lol oyunculara maç başı 40 tl veriyor muş onu napıcaz böyle geçinilmez :D

Ciddi misin n yok yav daha fazladır o ne komik bir rakam

2 resmi oyuncu açıklama yapmıştı 40 tl diye hatta hesapları para karşılığı Challenger yapıyorlardı banlandılar. Şimdi ne kadar bilmem

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    samato bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

rica ediyorum aşama aşama patatese anlatır gibi anlatın. belki bir görev dağlımı yapabiliriz :(

imza mı gelmiş?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    samato bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

rica ediyorum aşama aşama patatese anlatır gibi anlatın. belki bir görev dağlımı yapabiliriz :(

Hobi olarak, öyle çok ciddi olmayan oyun yapmakta bir zorluk yok. TBT de bile var.  Android için, iOS için UNITY gibi motorlarla, birçok hazır asseti sitelerden edinerek oyun yapılabilir. Bu tip küçük oyunlardan para kazanmanız zor. Flappy Bird benzeri oyunlarda gördüğümüz gibi reklamlardan sadece kazanabilirsiniz. Ama oyunun, orijinalin orijinali bir fikri olması lazım. Taklit oyunlardan 30-40 TL kazanırsınız ancak oda belki.

Yok AAA kalitesinde, hard core oyun yapmaktan bahsediyorsak bu konuyu biraz açmalıyız. Çünkü asıl parayı kazanan, o milyar dolarlık pasta içinden dilim kapan oyunlar bu tarz oyunlardır.

- TBT 'den 10 tane adam bulduk. Bu adamlar kendi işlerini güçlerini bırakacaklar. Aylık bu adamlara en az 3000TL maaş vermek zorundayız diyelim. Ve 6-7 ay bir süremiz olsun. Aylık 30000 TL. 7 ayda 210000 TL

- Bize ortalamanın üstü 10 tane de bilgisayar lazım. Oyun bilgisayarları gerek render, geren derleme gibi işlemler sebebiyle çok güçlü olmak zorundadır. Bilgisayar başı 5000TL olmak üzere 10 tane de bilgisayar topladık (ki bu sayıyı en az miktar kabul ettik)

- Yaygınlığından ötürü Windows işletim sistemini kullanacağız diyelim. 10 tane lisans lazım.

- Photohop, 3ds max, Maya gibi programların da lisanslı sürümleri lazım.

- Visual Studio 'nun Community sürümü yetmezse Professional ya da Enterprise sürümlerini almak gerek.

- Ayrıca kullandığımız oyun motoru belirli bir limiti geçtiğinde onun içinde lisans almamız gerekir.

- Tabi oyunun reklamını yapmak için de kesenin ağzını açmamız gerekecektir.

Hadi Linux ve ücretsiz/açık kaynak yazılımlardan yararlanacağız diyelim. Bize yine maaş + reklam + bilgisayarları toplamak için para lazım. 

Call of Duty benzeri oyunlar yapılmasına yapılır ama işi baştan sıkı tutup adam gibi bir ekip toplayıp adam gibi araçları alıp, büyük bir ciddiyetle asılmak gerek. Akşamları boş vaktimde 1-2 birşey yardımlaşırız demekle bir arpa boyu yol alınmaz. 

Indie oyun geliştiriciler ne ayak diye sorabilirsiniz. Genelde 3-5 kişiş olurlar. Ama YouTube 'de bunları araştırın bakın. Ellerindeki bilgisayarları  görünce ağzınız açık kalabilir.

Ama tabi bir kaç tane kafayı kırmış oyun geliştiricisi var. Tek başına yapıyorlar. Mesela Antichamber 'i yapan adam tek bir kişi. Sonradan tabi Ubisoft mu ne bunu işe alıyor.

Oyunun senaryosunu yazmak en kolay iş. :)))) 

Tüm yukarda saydıklarımı almak için bize sponsor lazım.

Saygılarımla.

EDIT:

Küçük oyun demişken  şunu da ekliyim, yanlışlık olmasın. Orijinal fikri olan oyun Steam 'de falan satılabilir. Fez, Super Meat Boy, Five Nights at Freddy 's gibi oyunlar para kazanıyorlar. Bunları yapanlar tek kişi.

En yapılabilir olanı bu tip ufak ama farklı oyunlar.

SkynetX tarafından 01/May/16 18:08 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3691 Toplam Mesaj: 23
oyun super massive space soldier