Türkiye İle İlgili Tuhaf Bilgiler
-
Dünyada Fındık, Çay Ve İncir Üretiminde Türkiye Birinci Sıradadır.
İstanbul Yerebatan sarnıcında herbiri 9 metre olan 336 sütun bulunmaktadır
Türkiye 2030 Yılında AB Sınırları İçinde Tek Su Sıkıntısı Çekecek Ülke Durumuna Gelecek.
Türkiye Kişi Başına Alkol Tüketiminde Dünya 3.'sü, Sigara Tüketiminde İse Dünya 4.'sü Dür.
Türkiye'de Mehmet Adında Yaklaşık 1 Milyon 229 Kişi Var.
Türkiye'nin Tek Ters Akan Nehri Aras Nehridir.
Türkiyedeki Hayvan Türü Tüm Avrupa Daki Hayvan Türünün 5 Katı Kadardır.
Türkiye’de altın üretimi 2001 öncesi yoktu. 2011 yılında ise 25 ton üretim yaparak Avrupa bölgesinde en çok altın üretimi yapan ülke oldu Türkiye. Hedef, yıllık en az 30 ton üretim.
Türkiye’de yastık altında olduğu tahmin edilen altın miktarı 5 bin ton.
Türkiye’nin resmi altın rezervi 503 ton, en çok altın rezervi olan 11. ülkedir.
Ülkemizdeki bankalardaki altın hesaplarda 255 ton altın var. 21 milyar TL değeri aşan bu miktar, bankalardaki toplam mevduatın yüzde 2,5’ine yaklaşmıştır.
Türkiye’de her 5 kadından 2′si eşlerinden şiddet görüyor. Yani, her 5 evli erkekten 2′si kendini hala ‘adam’ sanıyor.
Türkiye’de 87.130 makam aracı vardır, belediyelerle beraber 125.000′dir. Japonya’da bu sayı 10.000, Fransa’da 9.000, Almanya’da 8.000′dir!
Türkiye’de çalışan Fransız öğretmenler,Türkiye’deki altyapı,hava kirliliği ve trafik sorunları nedeniyle maaşlarında tazminat almaktadırlar.
Türkiye’de üniversiteyi bitiren insanların yalnızca % 65′i okudukları bölümün mesleğinde çalışıyor. -
Türkiye 2030 Yılında AB Sınırları İçinde Tek Su Sıkıntısı Çekecek Ülke Durumuna Gelecek.
Türkiye Kişi Başına Alkol Tüketiminde Dünya 3.'sü, Sigara Tüketiminde İse Dünya 4.'sü Dür.
bunların ikisi ilginç geldi. su konusunda şanslı olduğumuzu düşünüyodum. bi de dünyada o kadar alkolik milletler var. biz nasıl 4. olmuşuz o da ilginç bence. doğruluğu tartışılır gibi geldi bana...
-
alkolü bilmemde su deikleri gibi türkiye bilinenin aksine su kıtlığı çeken bi ülkedir.
-
Alkol kullanımında Türkiye 34. sırada gözüküyor hocam.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption
-
125bin makam aracına siksen inanmam. Her ilde 1500 kadar nakam aracı oluyor ortalama. Çankırıda okudum 15 taneydi saymıştık hadi 20 olsun. Yine çok ama 1500 nere 20 tane nere. Kaç tane çankırının 75 katı ilimiz var
Edit: belki bu makam aracı dediklerine hizmet araçları dahilse olabilir yol açma arabaları traktörler vs
by_Tet tarafından 03/Tem/14 02:51 tarihinde düzenlenmiştir -
amk fındık çay incir üretiminde 1 numarayız ama fındık, çay, incir hep pahalı. nasıl iş bu. taş yerinde ağırdır lafı burdan geliyo demekki.
-
Okudumda az 3 - 4 tanesinin sallama olduğuna kesin eminim.
-
petrol yok mu hala 2030'da ?
-
çoğu şişirilmiş rakamlar bana göre
-
böyle yığınla sallamasyon var.. hele alkol tüketiminde dünya 3. sü demek cidden komik.. mesela çeklerin nüfusu 10 milyon, sanırım içmeyen adam yok gibi.. türkiye nin nüfusu 76 milyon.. oranlamamışlardır nüfusa oranla. oranlasalar da adam da saysalar imkanı yok dünya 3. sü olmaya..
kaynak yok bi şey yok, kim yazmışsa bol keseden sallamış..
-
nerden buldun bu bilgileri mk.
sallayan iyi sallamış.