folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Türkiye İşgal Altında! Oyun

Türkiye İşgal Altında! Oyun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

beyler parti acmayi dusunuyom TBT diye... 

kac kisi oynuyor, suan oyunu?

nick ve lvl yazarsaniz ona göre acarim...

Parmak bassam olurmu?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0NSt0P
    N0NSt0P's avatar
    Erkek

Konyali bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/3971748

Oynuyorumda tam çözemedim oyunu.Günde 15dakkalık vakit harcıyorm  görevleri yapıyorum ekmek alıyorum yiyorum başka ne yapıcam çözemedim.

Arkadaşlara eklersen 2-3bilgi verirsen kastırayım da ilerleyeyim :)

Yaşayan bilinç;bir şekilde birşeyin olasılığını, gerçeğe dönüştürme etkenidir. Evrenimizin oluşundaki en önemli unsur, onu gözlemleyen bilinçtir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

N0NSt0P bunu yazdı:

Konyali bunu yazdı:

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/3971748

Oynuyorumda tam çözemedim oyunu.Günde 15dakkalık vakit harcıyorm  görevleri yapıyorum ekmek alıyorum yiyorum başka ne yapıcam çözemedim.

Arkadaşlara eklersen 2-3bilgi verirsen kastırayım da ilerleyeyim :)

ekledim hocam

buraya bak:

http://tahribat.com/Forum-Turkiye-Isgal-Altinda-Oyun-123061/4/#1402648

Parmak bassam olurmu?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

lv 12 

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/3972547

çok yavaş ilerliyor şuan :/(

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ekmek yollayın la :D

benim adım da kuytul profil: http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/3971744

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Konyali bunu yazdı:

Kökten Nasyonal İslamcı Radikal Parti olsun adı :D Açıklamayada eklersin "Wir Müssen Die Juden Ausrotten" :D malum nasyonal dedik başta :P

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:

ekmek yollayın la :D

benim adım da kuytul profil: http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/3971744

ne kadar lazim hocam.. sen savasma suan, sadece ekmek para fln biriktir, ztn TR geri alincak, alindiktan sonra para lazim olacak.. 

Parmak bassam olurmu?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

Stargazer bunu yazdı:

Konyali bunu yazdı:

Kökten Nasyonal İslamcı Radikal Parti olsun adı :D Açıklamayada eklersin "Wir Müssen Die Juden Ausrotten" :D malum nasyonal dedik başta :P

hahah buda güzel :D

Parmak bassam olurmu?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0NSt0P
    N0NSt0P's avatar
    Erkek

Adamın biri beni ucuza çalıştırıyo çıkamadım gitti işten:D Nasıl cıkıcam küfür edersem adama atarmı, başka çaresi yokmu ya ekmek parası bile kazanamıyorum:l

2gündür ekmek dileniyorum milletten 1 tane bile yollamadılar:l Açım aç :D

Yaşayan bilinç;bir şekilde birşeyin olasılığını, gerçeğe dönüştürme etkenidir. Evrenimizin oluşundaki en önemli unsur, onu gözlemleyen bilinçtir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

işinize yarayabilir

Selam olsun dostlarıma ve yeni gelen arkadaşlarıma.

Arkadaşlar, düşman ülkeler yaptığımız bu nüfus patlamasının hile olduğunu ve botlardan oluştuğunu iddia ediyorlar. Haydi onlara gerçek olduğumuzu gösterelim, makaleyi oylarayarak uluslararası medyada en üst sıralara taşıyalım ve aşağıya istediğimiz şeyi yorum olarak yazalım. İNTİKAM!

Bu makale serisinde yeni arkadaşların sıkça yönelttiği soruları yanıtlayıp ulaşamadığımız arkadaşların da kısa yoldan bilgilenmesini sağlayacağım. Yeri geldikçe de çeşitli tavsiyelerde bulunacağım. Lütfen bu konuları daha fazla arkadaşımızın öğrenebilmesi için resimdeki gibi sol üst taraftan bu makaleyi 'VOTE' tuşuna basarak oylayınız ve yunan medyası içinde gözden kaybolmasına izin vermeyiniz.

Geçelim bugünün sık sorulan sorularına 

S: Şirkette çalışıyorum ama param artmıyor. Neden böyle?

C: Arkadaşlar aslında her çalışmanızda paranız artar. Fakat kurtarılan bölgelerdeki vatandaşlarımız bunu göremez  neden mi? Çünkü kurtarılan bölgelerdeki arkadaşlar işe yunan işgalinde iken başladılar. Maaşları yunan parasına göre verilmekteydi. Şu an Türkiye topraklarında olmalarına rağmen hala yunan parası cinsinden maaş almaktalar. Hesaplarındaki yunan parası artmaktadır. Bu durumda olan arkadaşlar bulundukları şirketlerden çıkıp,Türkiye iş marketindeki işlere başvursunlar. 2 günlük asgari süreyi doldurmayan arkadaşlar işten çıkış yapamayacaklardır. Bu arkadaşlarda şirket yöneticilerine mesaj atarak kendilerini kovdurabilirler.

S: Ben Türkiye'ye geçtim fakat elimde yunan paraları var, bunları ne yapacağım?

C: Elinizdeki yunan paralarını Türkiye marketinde kullanamazsınız. Bu paraları isterseniz Monetary Market (Borsa) yolu ile altına çevirebilir, bu şekilde saklayabilirsiniz. Veya bu paraları yunanistanda kalıp ekmek alamayan arkadaşlara göndererek, hükümetimize destek olabilirsiniz. Veyahutta yeni oyunculara ekmek dağıtımı yapan arkadaşlara göndererek hem onların dağıtımına yardımcı olabilir hemde size ekmek göndermelerini rica edebilirsiniz.

S: Elimizdeki altınları kullanmamamız söyleniyor. Ben gelişmek istiyorum neden kullanmayın diyorsunuz?

C: Arkadaşlar yunanistan şu an yaptığımız nüfus patlaması sonucunda bizden çok daha fazla zengin oldu. Bunun sebebi orada oyuna başlayan oyuncularımızın hem çalışırken hem de ürün satı alırken yunan devletine vergi vermesidir. Bunların yanı sıra oradaki ihtiyaçlarınızı gidermeniz için yunan para birimine ihtiyaç duyuyorsunuz, ve yunan borsasını kullanarak haritalardan kazandığınız altınları yunan parasına çeviriyorsunuz. Ekonomilerine altın girişi olduğu için parları değerlendi ve iyice zengin oldular. Bizim size altınlarınızı bozdurmayın dememizin esas nedeni budur. Bunun yanı sıra şu an altın ile yapacağınız eğitimler olsun, alıp kullandığınız ürünler olsun, size faydası çok az olacak. Bunun yerine biraz daha sabır edip hesaplarınızın normal gelişimine devam ederseniz o altınları ileride daha verimli kullanabileceğinizi farkedeceksiniz. Biz eski oyuncuların tecrübelerine güvenin ve altınlarınızı ileride kullanmak üzere biriktirin. Hiç kimseye de güvenip altınlarınızı kaptırmayın.

S: Savaşlarda karşıma türkler çıkıyor, nedendir?

C: Oyundaki savaş sistemi karşımıza sembolik düşmanlar çıkarıyor. Karşımızda gördüğümüz kişiler gerçekleriyle aynı can seviyesinde olmasına rağmen, aslında gerçek değiller. Ve vurduğumuzda gerçekte onlara zarar vermiyoruz. Vuruş gücümüz hesaplanıyor ve bir havuzda toplanıyor. Savaş sonunda % olarak en yüksek hasarı veren taraf o turu kazanmış sayılıyor. İsyan savaşlarında da karşımıza çıkan rakipler, o ülkedeki yaşayan kişiler oluyor. Nüfusumuzun büyük bir bölümü işgal altında kaldığından savaşta karşıda türkleri görmeniz normaldir. Gerçekte türklere karşı savaştığınızı zannetmeyin 

S: Sırbistanla neden dostuz, Bosna&Hersek neden düşman ittifakta?

C: Bu soruyu sadece Sırbistan ve Bosna için değil diğer ülkeler içinde cevaplarsam daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu nedenle her gün 3 ülke hakkında bilgilendirmeler yapacağım 

Sırbistan ile ilişkilerimiz:
    Sırbistan bu oyundaki en vefalı ve en güçlü müttefiklerimizden biridir. Gerçek yaşamda yaşanmış olan bazı olaylar nedeniyle bu durum çoğu yeni oyuncumuza ilginç gelmektedir. Bunun açıklamasını eRepublik tarihini ele alarak yapacağım. Bundan iki yıl önce Sırbistan şu anda olduğu gibi güçlü bir ülke değildi ve Hırvatların saldırısı altında idi. Nitekim o dönem nispeten güçlü olan Hırvatistan bazı hileler ile Sırbistan topraklarını ele geçirmeyi başardı ve bağımsız Sırbistan devleti yıkıldı. Ezilenin yanında olmayı seven ülkem insanı da hem bu duygular hem de Hırvatistana olan (birazdan anlatacağım) düşmanlığı nedeniyle Sırbistana yardım elini uzattı. Bağımsızlık mücadelelerine destek verdi. Hatta bağımsızlık isyanını başlatan kişi, şu an dünya birincisi olan BattalGazi adlı arkadaşımızdır. Bağımsızlığını kazanan sırplar kısa süre içinde peşpeşe nüfus patlamaları yaşayarak güçlendi. Bölgede ve zamanla dünyada süper güç haline geldi. Bu geçen 2 yıllık süre içerisinde defalarca savaşlarımızda bizim yanımızda olarak vefa borcunu ödedi. Gerçek hayatta yunanlılar ile sıkı dost olmalarına rağmen bunu oyuna yansıtmadılar ve kendi topraklarını savunur gibi bizim topraklarımızda savaştılar. Bugüne kadar onlardan çok daha güçsüz olmamıza rağmen biz türkleri oyundaki en sağlam ve en vefalı dostları olarak gördüler ve ihanet etmediler. Şu an biz türk oyuncularında en güvendiği müttefiklerinden biri Sırbistandır. İttifağımızın en güçlü devletide onlardır. Tabii yakında sırayı bize vereceklerinden de eminim 

Bosna-Hersek ile ilişkilerimiz:
    Bosna-Hersek gerçek hayatta kardeş ülke olarak kabul ettiğimiz ülkelerden biri olmasına rağmen karşı ittifağın bir ülkesidir. Fakat eRepublik tarihi boyunca kendileriyle herhangi bir düşmanca ilşkimiz olmamıştır. İçlerinde arkadaş olduğumuz birlikte ortaklıklar yaptığımız arkadaşlarımız mevcuttur. Karşı ittifakta olmalarına rağmen ne onlar bize karşı savaşmış ne de biz onlara karşı savaşmışızdır. Zaten ülkeleri çoğunlukla Hırvatların kontrolü altındadır. Oyundaki aktif nüfusları az olduğundan ülkeleri genelde Hırvatlar ile Sırpların çekişmelerine sahne olmuştur. Birkaç kez sırplar yönetimde çoğunluğa sahip olarak Bosnayı bizim ittifağımıza çekmeye çalışsada gerek hırvatların kışkırtmaları, gerekse bosnalıların çekinceleri nedeniyle hala karşı ittifaktadırlar. Kendilerine her zaman kapımız açıktır, ve sırplarda bu konuda hassas konulara parmak basmaktan kaçınmaktadırlar.

Hırvatistan ile ilişkilerimiz:
    Bu oyunda Hırvatistan Yunanistandan sonra başlıca düşmanlarımızdan biridir. Bu düşmanlığın sebebi yine yunanlarla olan ilşkilerden dolayıdır. Yunanistanın geçmişte bizim medyamızda yaptığı hakaret içeren yayınlar ve yorumlara en büyük desteği vermiş, yunan bağımsızlık savaşlarında da bize en büyük zorluğu çıkarmış ülkedir. Hepsi kanıtlanmamış olsada bot kullanarak oluşturdukları mobil ordularını oyun anlayışı açısından etik kabul etmediğimizden hem bizim hem de ittifağımızın kendilerini sevmemesinin nedenlerinden biri olarak sayılabilir.

Bugünlük bu kadar. Bu bilgilerden daha fazla kişinin faydalanması için lütfen oylayarak haber listesinde en üstlere yerleşmesini sağlayınız. Bu makale serisi hergün devam edecektir. Sormak istediklerinizi bana özel mesajla iletebilirsiniz. Bir sonraki gün makallerde bu soruları yanıtlayacağım ve tüm herkesin bilgilenmesini sağlayacağım. Oyunda olduğumuz süreler içerisinde bizleri IRC kanalında bulabilirsiniz. Hepinizi aramıza bekliyoruz.

Bu serinin bir önceki makalesi: Tıklayın
    Oyunu Türkçe olarak oynayabilmek için: Tıklayın
    Milli Savunma Bakanlığı bildirileri için: Tıklayın

Ulusal sohbet kanallarına bağlanmak için;
    http://chat.mibbit.com/ adresine girin.
    - IRC: Rizon [webirc] olarak seçin.
    - Nick: Oyuncu Adınız olarak yazın.
    - Channel: #eTR yazın.
    - "Go" butonuna tıklatın.

IRC kullanmayanlar için MSN adresimiz: group840310@groupsim.com (IRC kullanmanızı güvenlik ve rahatlık açısından ısrarla tavsiye ediyoruz.)

NOT: Rizon serverına bağlanmakta sıkıntı yaşıyorsanız qchat.rizon.net adresinden sorunsuzca bağlanabilirsiniz.
    NOT2: Her seferinde bu işlemleri yapmak istemiyorsanız tarayıcınıza ChatZilla eklentisini kurun.
    (Nasıl kullanıldığını öğrenmek için tıklayın.(Resimli Anlatım))

Saygılarımla,

teknik562
    eTürkiye Başkan Yardımcısı ve Vekili
    eTürkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı
    PHOENIX ülkelerarası ittifak başkumandanı

Toplam Hit: 12605 Toplam Mesaj: 100