Türkiye (Kendi Vatanım) Vatandaşları Hakkındaki Görüşüm
-
Taksim'de 10.000 katıldığı ankette oy kullanıcak; ama referandumun maddelerini hala bilmeyen insanların oranı %80. Ne kadar acı ! Okumayan bir toplumuz, Haftalık Türkiye'de satın alınan gazete sayısı 4 milyon. evet yanlış duymadınız. 75 milyonluk bir ülkeyiz. Geçmişte atalarımızın çalışarak üreterek ulaştığı başarılarla kendimizi yüksek gören hala dillendiren, kendi benliğini yitirmeye başlamış yok olmayı hak eden zavallı ve götü kalkık bir ırkız. Ama Okumadan alim, yazmadan katip olmayı çok iyi biliriz.
-
4 milyon bile çok fazla bu gazeteler için gazetemi bunlar? 1-2 harici alayı çöp
-
doğru halkımız cahil ama basın organlarımız da halkı cahil tutmaya çalışıyor ne gazetelerde ne de haberlerde ayrıntılı olarak maddeleri anlatıldığını görmedim taraflı taraflı bazı maddelerin sadece iyi tarafını ve ya sadece kötü tarafını anlatıyorlar da hangisi adam akıllı yayın yapıyor her gün başbakan buna sinirlendi kılıçdaroğlu cevap verdi felan haberleri var ama ortada asıl gerekli olan şeyi anlatmıyorlar.
-
Ne Veriyor Ki Gazeteler Ne İstiyor. Yandaşşşşşş Medyaaaaaaaaaa :)
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
doğru halkımız cahil ama basın organlarımız da halkı cahil tutmaya çalışıyor ne gazetelerde ne de haberlerde ayrıntılı olarak maddeleri anlatıldığını görmedim taraflı taraflı bazı maddelerin sadece iyi tarafını ve ya sadece kötü tarafını anlatıyorlar da hangisi adam akıllı yayın yapıyor her gün başbakan buna sinirlendi kılıçdaroğlu cevap verdi felan haberleri var ama ortada asıl gerekli olan şeyi anlatmıyorlar.
doğru -
2.Dünya Savaşı öncesi Almanya'nın gazete okuma oranı %90'dı.Ancak gazetelerin sahipleri Yahudilerdi. Ve halk ve Hitler bunlara nefret dumuşlardır. Ama dönemin en kanlı iktidarı bu halktan doğdu. Milyonlarca insanı katlettiler. Ancak aynı zamnda askeri teknikte ve teknolojide müthiş gelişme göstermişlerdir.
İran'da bugün Kuzistan bölgesindeki bir Arap çiftçi bile Suç ve Ceza'daki Raskolnikof karakterinin kız arkadaşının adını bilir. Sebebi İran devletinin çoğu kitaptan bandrol vergisi, fikir ve kültür vergisi,sanat vergisi almaz. Bu sebeple okuyan nüfus çok fazladır. Ancak gericilik ve dini yanlış yorumlama da diz boyudur.
Okumak büyük bir erdemdir ancak her okuyanın kültürlü , ahlaklı , efendi , iyi anlayan ve zeki olmasını gerektirmez. Yani okumakla her zaman adam olunmaz.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------doğru halkımız cahil ama basın organlarımız da halkı cahil tutmaya çalışıyor ne gazetelerde ne de haberlerde ayrıntılı olarak maddeleri anlatıldığını görmedim taraflı taraflı bazı maddelerin sadece iyi tarafını ve ya sadece kötü tarafını anlatıyorlar da hangisi adam akıllı yayın yapıyor her gün başbakan buna sinirlendi kılıçdaroğlu cevap verdi felan haberleri var ama ortada asıl gerekli olan şeyi anlatmıyorlar.
-----------------------------ben maddeleri biilyorum.güzel olanlarıda var.asıl mesele senin olayı farketmiş olman.durum aynen boyle basın maddeleri bir bir açıklaması gerekirken ottan boktan şeyler yayınlıyor.
bide şu var.kanal D nin bi sunucusu var haber sunucusu haberi anlatıp görüntüyte geçince o konuşmaya başlıyor..allahım o adamı tenhada bi denggetirirsem ağzını bununu dağıtcam.iğrenç bi ses tonu iğrenç bi anlatışı var.öküz olu öküz sanki ilkokula bile gitmemiş insanlara haber analtıyor.göt herif
-
ToR5 bunu yazdı:
2.Dünya Savaşı öncesi Almanya'nın gazete okuma oranı %90'dı.Ancak gazetelerin sahipleri Yahudilerdi. Ve halk ve Hitler bunlara nefret dumuşlardır. Ama dönemin en kanlı iktidarı bu halktan doğdu. Milyonlarca insanı katlettiler. Ancak aynı zamnda askeri teknikte ve teknolojide müthiş gelişme göstermişlerdir.
İran'da bugün Kuzistan bölgesindeki bir Arap çiftçi bile Suç ve Ceza'daki Raskolnikof karakterinin kız arkadaşının adını bilir. Sebebi İran devletinin çoğu kitaptan bandrol vergisi, fikir ve kültür vergisi,sanat vergisi almaz. Bu sebeple okuyan nüfus çok fazladır. Ancak gericilik ve dini yanlış yorumlama da diz boyudur.
Okumak büyük bir erdemdir ancak her okuyanın kültürlü , ahlaklı , efendi , iyi anlayan ve zeki olmasını gerektirmez. Yani okumakla her zaman adam olunmaz.
bizde kitap okumak zengin işi moruk.
diğer konu hakkında bir şey söyleme gereği duymuyorum, bizim gerikafalılardan umudum yok pek.
----------------------------- -
İyide bir gazeteyi 20 kişinin okuduğuda oluyor hocam net sonuç değil bence o sayı.
-
kimse milletin gözünü açmasını istemiyor, açması çoğu kişinin çıkarını etkiliyor tabi bu kadar cahil olur millet.özel bi çaba var...
-
gazeteler tiraj artsın diye sayfaları çıplak çıplak karıyla kızla dolu ve her gazetede tarafı olduğu partinin propagandasını yapıyo
ve bir çoğuda gereksiz haber yayıyını yapıyo. gazetelerin hiçbirinde adam akıllı okuncak şeylerin olmadığını düşünüyorum