Türkiye Tarihinin En Büyük Kurtarma Operasyonu
-
adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------
DJ_Alper bunu yazdı:
ne kurtarması ya
tahliye de şuna :)
--------------------------kanımca yanlıs dusunuyorsun alpercım .arkdaşımın babası orda
kelime ıcınde kullanıcak olursak"ulan arkadasın babasını kurtardılar ordan ya" gibi seyler solerdım herhalde :|
-----------------------------sor bakalım arkadaşının babasına lübnanda 1 Allahın kulu Türk yetkili ilgilenmişmi
abartmayın her bi boku sanki rehine varda kurtarmaya gitmişler bütün ülkeler vatandaşlarını çekiyo
sadece tahliye bu
5 türk vatandaşı ajan diye ellerinde ona kimse bişi demiyo?
-
2 senedir rusyadayim cok yer gezdim burda koylerine kadar arkadas yaw koyde ne isin var sehre gitsene illa bi yerde resmen numune olsun niyetine bi turkle karsilasmisimdir..
her kaldigim yerde turk ortaminda birbirimizi iplememisiz kaziklamaya calismisiz veya ne bilim kuyu kazmisiz birbirimize..
ama ne zaman birimizin basi agrisa sanki hepsi kardes birbirinin yardimina kosar ve en buyuk etki o cozemiyorsada cozdurecek bir yabanci buluyor kendi sorunuymus gibi..
turk olmak hakketen gururdur..ve cok sukur..
-
En anlamlı cevap zaten bu yazıda verilmiş...buyrun....
Libya’da kaç Türk var?
“5 binden fazla... ”
“15 bin civarında... ”
“20 bine yakın... ”
Rakamlar hep oval.
Sallıyor çünkü yetkililerimiz.
Bilmiyorlar.
Bakın, beş gün geçti...
Başbakanımız anca söyledi:
“Asgari 25 bin... ”
Azamisi meçhul.
Gelenlerin hesabı bile karışık birader, 700 diyen de var, en az bin 100 diyen de.
- Trablus’ta işçi misiniz?
- Airbus’ta hostesim.
Gelen, uçakla geliyor.
Onu bile sayamıyorlar.
Tsunami mesela...
Orada kaç Türk olduğunu kimden öğrendik? Orada bulunan futbolcularımız Emre Aşık’la Suat Kaya’dan... Emre, o zamanlar formasını giydiği Beşiktaş’ın yöneticilerini; Suat da, o zamanlar başbakan yardımcısı olan Galatasaray taraftarı Mehmet Ali Şahin’i aramıştı, “kurtarın bizi” diye... Bu telefonlar gelene kadar uçak muçak gitmemişti. Sosyetemiz ise, Semiramis Pekkan’ın evine sığınmıştı. Sağlık durumlarını Ajda’dan öğrenebilmiştik!
Şoförlerimizin şakır şakır kafasını kestiler Irak’ta... Kimin kesildiğini ailelerinden öğrendik.
Halbuki, hatırlayın depremi...
İsrail ekipleri geldi, Gölcük’teki binlerce enkazın altından eliyle koymuş gibi bulup, çıkardı kendi vatandaşlarını... Biliyor çünkü adam, hangi vatandaşı o anda nerede, hangi adreste.
(İddia ediyorum, arayın şu anda Berlin Belediyesi’ni, Berlin’de kaç kedi var, ev ev söylesin... Arayın büyükelçiliğimizi, vatandaşlarımızın adres listesini verebilirse Taksim’de miyavlarım.)
(Hatta uzağa gitme... Elazığ Kovancılar’da deprem oldu, alt tarafı 300 haneli köyde ölü sayısını 3 günde sayamadılar, 61 dediler, 51 dediler, 41’e bağladılar, ki, o bile şüpheli.)
Veya, 11 Eylül...
İkiz Kuleler’de Türk vatandaşı olup olmadığını günlerce öğrenebildik mi yetkililerimizden? Öğrenemedik.
Kimden öğrendik?
Kuledeki Türk sandviççiden!
Televizyonlara bağlanıp, anlatmıştı, hiç unutmam: “Sarsıntı oldu. Hoparlörden ‘binayı terk etmeyin’ anonsu yapıldı. Amerikalılar talimatı dinleyip odalarında otururken, biz Türkler anında kaçtık. Zaten, Allah’tan erken oldu, merak etmeyin... Amerikalılar 8’de işbaşı yapar, ben mecburen erken geliyorum, saldırı 8.45’te oldu, Türkler henüz işe gelmemişti! Alt katlara geldiğimde, herkesi merdivenin sağ tarafından tek sıra halinde yürütüyorlardı. ‘Niye sol taraf boş’ diye sordum, ‘yukarı çıkanlara ayırdık’ dediler. Soldan indim jet gibi!”
Sahipsiz...
Kendi göbeğini kendi kesmek zorunda olan bir milletiz biz. -
ozsar07 bunu yazdı:
Veya, 11 Eylül...
İkiz Kuleler’de Türk vatandaşı olup olmadığını günlerce öğrenebildik mi yetkililerimizden? Öğrenemedik.
Kimden öğrendik?
Televizyonlara bağlanıp, anlatmıştı, hiç unutmam: “Sarsıntı oldu. Hoparlörden ‘binayı terk etmeyin’ anonsu yapıldı. Amerikalılar talimatı dinleyip odalarında otururken, biz Türkler anında kaçtık. Zaten, Allah’tan erken oldu, merak etmeyin... Amerikalılar 8’de işbaşı yapar, ben mecburen erken geliyorum, saldırı 8.45’te oldu, Türkler henüz işe gelmemişti! Alt katlara geldiğimde, herkesi merdivenin sağ tarafından tek sıra halinde yürütüyorlardı. ‘Niye sol taraf boş’ diye sordum, ‘yukarı çıkanlara ayırdık’ dediler. Soldan indim jet gibi!”şu olay komikmiş ya :D binaya uçak çarptı binayı terk etmeyin demişler :D bir de yukarı çıkanlara yol ayırmışlar merdivenlerde tahliye olunurken :D
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
biri çıkıpta oy toplamak için yapıyolar oyun bunlar kanmayın şeriat gelecek falan der asdasfasd :D
-----------------------------oy toplamak için yapıyolar , gelen adamlarlada şeriat gelecek
-
ozsar07 bunu yazdı:
En anlamlı cevap zaten bu yazıda verilmiş...buyrun....
Libya’da kaç Türk var?
“5 binden fazla... ”
“15 bin civarında... ”
“20 bine yakın... ”
Rakamlar hep oval.
Sallıyor çünkü yetkililerimiz.
Bilmiyorlar.
Bakın, beş gün geçti...
Başbakanımız anca söyledi:
“Asgari 25 bin... ”
Azamisi meçhul.
Gelenlerin hesabı bile karışık birader, 700 diyen de var, en az bin 100 diyen de.
- Trablus’ta işçi misiniz?
- Airbus’ta hostesim.
Gelen, uçakla geliyor.
Onu bile sayamıyorlar.
Tsunami mesela...
Orada kaç Türk olduğunu kimden öğrendik? Orada bulunan futbolcularımız Emre Aşık’la Suat Kaya’dan... Emre, o zamanlar formasını giydiği Beşiktaş’ın yöneticilerini; Suat da, o zamanlar başbakan yardımcısı olan Galatasaray taraftarı Mehmet Ali Şahin’i aramıştı, “kurtarın bizi” diye... Bu telefonlar gelene kadar uçak muçak gitmemişti. Sosyetemiz ise, Semiramis Pekkan’ın evine sığınmıştı. Sağlık durumlarını Ajda’dan öğrenebilmiştik!
Şoförlerimizin şakır şakır kafasını kestiler Irak’ta... Kimin kesildiğini ailelerinden öğrendik.
Halbuki, hatırlayın depremi...
İsrail ekipleri geldi, Gölcük’teki binlerce enkazın altından eliyle koymuş gibi bulup, çıkardı kendi vatandaşlarını... Biliyor çünkü adam, hangi vatandaşı o anda nerede, hangi adreste.
(İddia ediyorum, arayın şu anda Berlin Belediyesi’ni, Berlin’de kaç kedi var, ev ev söylesin... Arayın büyükelçiliğimizi, vatandaşlarımızın adres listesini verebilirse Taksim’de miyavlarım.)
(Hatta uzağa gitme... Elazığ Kovancılar’da deprem oldu, alt tarafı 300 haneli köyde ölü sayısını 3 günde sayamadılar, 61 dediler, 51 dediler, 41’e bağladılar, ki, o bile şüpheli.)
Veya, 11 Eylül...
Kimden öğrendik?
Televizyonlara bağlanıp, anlatmıştı, hiç unutmam: “Sarsıntı oldu. Hoparlörden ‘binayı terk etmeyin’ anonsu yapıldı. Amerikalılar talimatı dinleyip odalarında otururken, biz Türkler anında kaçtık. Zaten, Allah’tan erken oldu, merak etmeyin... Amerikalılar 8’de işbaşı yapar, ben mecburen erken geliyorum, saldırı 8.45’te oldu, Türkler henüz işe gelmemişti! Alt katlara geldiğimde, herkesi merdivenin sağ tarafından tek sıra halinde yürütüyorlardı. ‘Niye sol taraf boş’ diye sordum, ‘yukarı çıkanlara ayırdık’ dediler. Soldan indim jet gibi!”
Sahipsiz...
Kendi göbeğini kendi kesmek zorunda olan bir milletiz biz.
son noktayi koymussun...tebrikler...okurken harbi duygulandim...