folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Turkiye‘De 2005 Oncesi Ve 2013 Ne Mi Degismis?

Turkiye‘De 2005 Oncesi Ve 2013 Ne Mi Degismis?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

inşallah sayın öcalanda hapisten cıkacak ve aktif siyaesete ait oldugu yere doğunun başına geçecek

patlayın çatlayın kemalistler hz recep tayyip bomba gibi geliyoruz siz pis türklerin dönemi bitti yaşasın abdullah öcalan yaşasın tayyip ölsün kemalistler

"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

şuan ülkenin durumunu savunanlar ekonominin güzelliğinden bahsedeler bana şuan  
    devletin kendi verdiği asgari ücret ile devletin kendi belirlediği açlık ve yoksulluk sınırını söyleyebilirler mi? 

2001 için mart ayı;

16 yaşını dolduranlar asgari ücret :102.369.600 Lira

Yoksulluk sınırı 664 milyon 60 bin lira, açlık sınırı da 209 milyon 314 bin lira

Oran olarak bakarsak : Asgari / Açlık = 0,5

Asgari / Yoksulluk =  0,15

2013 ; 

Açlık Sınırı                 1.064,26

Yoksulluk Sınırı         3.466,65

01.07.2013-31.12.2013  

16 YAŞINI DOLDURMUŞ İŞÇİLER İÇİN 
    ASGARİ ÜCRETİN NETİNİN HESABI (TL/AY)
    16 YAŞINI DOLDURMAMIŞ İŞÇİLER İÇİN 
    ASGARİ ÜCRETİN NETİNİN HESABI (TL/AY)
    ASGARİ ÜCRET 1.021,50   ASGARİ ÜCRET 877,50
    SSK PRİMİ % 14 143,01   SSK PRİMİ % 14 122,85
    İŞSİZLİK SİG.FONU % 1 10,22   İŞSİZLİK SİG.FONU % 1 8,78
    GELİR VERGİSİ %15 56,84 (*) GELİR VERGİSİ %15 38,48
    ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 73,40   ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 73,40
    DAMGA VERGİSİ % 07,59 7,75   DAMGA VERGİSİ % 07,59 6,66
    KESİNTİLER TOPLAMI 217,82   KESİNTİLER TOPLAMI 176,77
    NET ASGARİ ÜCRET 803,68 (**) NET ASGARİ ÜCRET 700,73

Oran Olarak Bakarsak Yine ;

Asgari /Açlık =  0, 75

Asgari / Yoksulluk =  0,23

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

2001 de aç 2013 de de aç olması normal yani :) mantığa bak hangi kafayla ulan demezlermi 10 yıl ne bok yedi bu hükümet :) tamam ya 2001 dede açlarmış o zaman sorun yok hatta 1920 dede açlık vardı sorun yok mu diyelim :):):)

oran değil bana rakamları söyle birde ev kiralarını kısaca birde faturaları minimumdan topla  bir fiyat çıkar bu adamalr yaşayabiliyormu açlık sınırının altında maaş sınırı olan ülken var kalkmış bana utanmadan sıkılmadan hangi yüz suratla hükümet yandaşlığı yapıyorsunuz harbi sinirleniyorum artık

Açlık sınırının altında maaş sınırı olan bir ülkdesin o rakamlara bak sonra utan utanman varsa sonra savun savundğun şeyi

SeRDaR tarafından 21/Kas/13 13:42 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

abi hiç uğraşmayın afedersiniz rte bunları dürtsede o töbe töbe ilah olmuş artık bunların gözünde ne yapsa kesin rte haklıdır başka türlüsünü düşünemiyolar 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

İşin gerçeği ;

Sağlık alanında,
    THY'nun büyümesinde,
    TOKI'yle,  
    TSK'nın siyasete karışmamasında,
    Afrika'ya vs.. götürülen yardımlarda,
    Kürt sorununun çözülmesinde,
    Engelliler ve imkanı olmayanlara maaş vs..lerde,
    vizesiz ulaşımda,
    Öğrencilerin yurt ve kredi desteğinde,
    İnsansız hava uçağı gibi bazı askeri malzemelerde,
    Demiryolu gelişmesinde,

Hepsinden önemlisi yerel yönetimlede katettikleri çok yol var. Seviniyorum çünkü bu adamlardan sonra gelenler de en az bu adamlar kadar (bu konulardA) çalışmak zorunda.

FAKAT !!!
    Bunları yaparken büyük zarar verdiler ülkeye.

Devlet kurum ve kuruluşlarının yabancılara özelleştirilmesi.
    Halkın değil, yandaşın kazanması,
    TSK'nın "bazı amaçlar" uğuruna şerefini ve kaliteli personelini yok etmeleri.
    Suriye gibi bir çok olayda ; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diplomasi ve siyaset konusunda tam bir cahil ve bilinçsiz hareket etmesi (millet Kasımpaşalı ağızı seviyor ya, dünya da öyle sandılar)
    Kürt sorununu çözerken, alevi ve türban sorunlarına el atarken ; insanları en az 2 kutuba ayırdılar. Birinin çözmenin yolu diğerini rezil etmek değildir.
    Engelli vatandaşlara yapılan bir takım desteği abartıp "engellileri biz insan yerine koyduk" şeklinde saçmaladılar.

Bunlardan da önemlisi ;

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en saçma olayı olan "hızlandırılmış tren" şeklidne birşey yapıp, acılara sebep oldular.
    Diktatörce davranarak, Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin en büyük protestosuna neden oldular ve akıllanmayıp şimdi öc almaya çalışıyorlar.

Hakkını yememek lazım, Düzce'ye giderken tek şeritli yolda sıkıntı çekiyordum. Şimdi İstanbul'a otobanda rahat rahat gidiyorum. Hastahane tarzı şeylerde gerçekten reformlar yaptılar. Fakat çok büyük yanlışlar yaptılar. Şimdi rahat etmek ve ettirebilmek için Türkiye'nin geleceğini riske attılar. 

Bu ne demek biliyor musunuz ?

Sıcak para ve özelleştirmelerle şimdi Türkiye dünyanın en iyi 20 ekonomisinde gözükebilir (ilginçtir AKP'den önce zaten 20'ye sokmuştu Ecevit). Fakat saman bile ithal edecek konumdayız. Üretim yok. Hepsinden kötüsü insanlar cahilleştiriliyor. Yani uzlaşma yok olmaya başladı.

İşler karışık. Buda derste görüp karşı çıktığım bir argümanı hatırlattı ve karşı çıkmayı bırakın, bende katılacak konuma geldim ;

müslümanlık ile demokrasi daima çatışacaktır !

Şeklinde bir argümandı. ARap baharı ile ilgili konuşmalardı. Türkiye'de bütün sorunların temeli; demokrasiyi kimsenin kavrayamamış olması. Ve herkes kendini haklı görüyor.

Atatürkçülerin, ülkücülerin, dincilerin, Kürtlerin olmak üzre neredeyse her grup ve kitle fazlasıyla tutucu. CHP'liler de dahil. Kimse imtiyaz vermek istemiyor. Herkes birbirini suçluyor.

Şunu kimse unutmasın ;

Bir adam olayları yanlış biliyor diye ne kadar suçluysa,
    Siz de doğrusunu anlatmadığınız için o kadar suçlusunuz.

Senelerdir insanlara cahil, yobaz derken ; diğer taraftan doğruları saptırıp bu aamları kullanmak için sizin uzaklaştırdığınız insanları yanına çeken ler bugün iktidarda.

bu işin tek bir çözümü var ; 76 milyonun bütünlüğüne inanmak, bu işleri toplum gözünde çözmektir. Ya 76 milyon birden yükseliriz, yada hepimiz batarız.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    bykamu bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    4eye bunu yazdı

akp öncesi ve sonrası diye 2 ye ayırabiliriz ;

akpden önce habur gibi bir rezilliğin olması imkansızdı..
    akpden önce osman baydemir hükümet meşenin dalı nerene battı diyemezdi...
    akpden önce terör örgütü militanları akil insan adı ile toplum içine salınamazdı..
    akpden önce elinde TSK varken darbe yapmayıp emekli olduktan sonra yanındadaki 3/5 emekli ile darbe yapılacağı oyunu yazılarak hiçbir genel kurmay başkanı içeri alınamazdı / müebbet verilemezdi...
    akpden önce bir başbakan vatanadaşa ananıda al git dememiştir...
    akpden önce polis olabilmek için cemaatçi olman gerekmezdi...
    akpden önce memur olabilmek için cemaatçi veya şu partiden olman gerekmezdi... (Tamam partililer yandaşlarını kayırırdı ama bu kadar değil...)
    akp olmadan önce sağlık hizmetleri bu kadar iyi değildi... (Ama yaptıkları son değişimle ellerindeki nadir kozlardan birini daha berbat ettiler bu da boşa gitti yani..)
    akpden önce terör örgütü sempatizanlığı yüzünden dosyası bulunan bir insan MİT'in basın yayın biriminin başına getirilemezdi... (Bknz: Nuh Yılmaz)
    akpden önce oslo gibi bir rezillik olmazdı...
    akpden önce bir başbakan teröristle müzakere eden şerefsizdir deyip, 2 gün sonra gerekeni yaptık diyemezdi :) 
    örnekleri çoğaltmak çok...

Hocam ne mezunusun ? Aldığın eğitime yazık.. Ben böyle cehalet görmedim.

bunun eğitim ile ne alakası var amk bir açıklasana bana?

Eğitim almış okumuş kültürlü bi adam gibi konuşacağına bizim mahallenin ihtiyarları gibi konuşuyor. Anladın amk ?

Merak ettimde eğitim almış kültürlü bir adamla mahallenin ihtiyarları arasındaki farkı bu yazdıklarının neresinden çıkarttın? amk ?

1 - Habur gibi bir rezalet oldu bundan önce olmuyordu değil mi ? 1993 te çiller başa geldiğinde terörle mücadele için her yolu deneyeceğiz dedi, özel bir tim kurdu.. ilk zamanlarda çok işe yaradı, parayı oluk oluk akıttı bunlara. Sonra mı ? Sonra bu piçler azdı pkk lıları değil kürtleri öldürmeye başladı, kim pkk lı kim kürt ayırt etmediler. Ne oldu Kürtler devlete kin beslemeye başladı yavaş yavaş onları bizden ayırdı. Evet vatanı bölmediler ama halkı böldüler. 90'lı yıllarda yapılan böyle hataları düzeltmek o kadar kolay değil. Esnek olacaksın diplomasiyle çözeceksin. Keserek öldürerek bişe yapılmayacağını 30 senedir görüyoruz. 30 senedir öldürdük ne oldu ? Bitti mi ? Tükendiler mi ?

En basitinden Eşref Bitlisin ölümünü araştırın. Jitemi istemiyordu, bölge halkını PKK ya yaklaştırdığını düşünüyordu, o dönem o ve ekibinden bi çok rütbeli öldürüldü.

2- Hükumet meşenin dalı nerene battı demezlerdi ama birbirlerini ana bacı küfrederdi vekiller. Bardak fırlatırlardı. Deseler nolurdu ? Demiş olsa hükumet ne yapardı o zamanlar ?

3 - Akil insan adı altında terör örgütü militanları salınmazdı derken ? Bu cümleye cevap vermeye tenezzül etmeye bile gerek yok, daha iyi bi yol biliyorsan okuyup adam olup bildigini uygulayacaksın.

4 - [akpden önce elinde TSK varken darbe yapmayıp emekli olduktan sonra yanındadaki 3/5 emekli ile darbe yapılacağı oyunu yazılarak hiçbir genel kurmay başkanı içeri alınamazdı / müebbet verilemezdi... ]  Verilemezdi ne la ? Genel Kurmay başkanı kim oluyor da içeri alınamıyor müebbet verilemiyor ? Adamdan korkularından sesini çıkaramıyordu kimse, şimdi götünden kan alıyorlar kimse de sesini çıkaramıyor. Ha oyun mudur bilemem, oyunsa eğer suçsuz olduklarına dair bişeler çıkartsınlar ortaya yada ortadaki delilleri çürütecek bişeler yapsınlar niye yapamıyorlar ? İnşallah oyun degildir ama her ne olursa olsun Adaletin gücünün üstünde bi güç olmamalı, Suç işleyen paşa da olsa, paşa paşa girecek içeri.

5- Polslige başvurdum konularımdan bakabilirsiniz. Cemaatten bağladım işi, hemde büyük yerden, mülakattan 100 üzerinden 60 almışım :D Bu ülkede MHP nin yaptığı torpili hiç kimse yapmadı yapamazda :D ( Bu maddeyi dallandırmayın Annem kaza geçirdi Tam 5 sene o dönemin şerefsizleri yüzünden dünya haram oldu bize.

6 -  Gerisi zaten basit görüş değişiklikleri, tükürdüğünü yalama, yanlış siyaset ıvır zıvır şeyler konuşmaya değmeyecek hatalar.

7- Son olarak da Şu konu da bir gerçektir eğitim sisteminde köklü ve ani değişiklikler yapmaya çalışırken öğretmenlik mesleğinin içine ettiler.

Hocam burda benim sorumun cevabı yok. Kendi düşüncelerini yazmışsın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    dertli bunu yazdı

hani avrupalı devletlerle kıyaslıyoruz ya kendimizi ; onlar bilgisayarla sevişirken bizim halkımızın evine yeni girmeye başlamıştı bu yıllarda.

her ne kadar satılmışta olsa elalem megabitlerle dosya indirirken biz daha 500 kb görünce götümüz tavan yapıyordu.  2005 öncesi hangisi vardı ?

hacı senin beyin ne işe yarıo :DD senin göremediğin noktayı yazıom ii oku

sen diosun ya 500 kb görünce seviniom fln :D simdi kaç görüosun? atıom 3-4mbit :D bilmeyip konuşuyorsun

macaristanda (ekonomisi bizden kötü) 48tl civarında bi paraya 240mbit verio adam.sen halen geliştiğini fln düşünmeye devam et.uyu sen kedidir o

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

geleceğiniz skilmiş skinizde mi ?

başka you yok avrupaya gideceğim gençler

bin kez skildiniz yetmedi bin kez daha skilin size yakışır.

asgari ücret 800 küsür.

kira 350 küsür.

fatura : 150 tl küsür

gıda :  150 tl küsür. ( günde 2 ekmek yesen ayda 60 tl sadece ekmek)

yol falan:  50 tl

elbise cart curt  : 50 tl

350+150+150+50+50 : 750 tl

bu bir bekar erkeğin aylık yaşantısıdır.
    evli bir aile bunun 2 katı olacaktır.
    çocuklu bir aile 3 katı olur. eğer götünü kısmak istiyorsa aile yemeyecek içmeyecek bu hayatta hayatını yaşamadan geberecek yani
    skeyim bu haldeyken memnun olanların alayını...

yani kısaca bok yiyin diyesim geliyor

kaygusuz tarafından 17/Kas/13 17:21 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    bykamu bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    bykamu bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    4eye bunu yazdı

akp öncesi ve sonrası diye 2 ye ayırabiliriz ;

akpden önce habur gibi bir rezilliğin olması imkansızdı..
    akpden önce osman baydemir hükümet meşenin dalı nerene battı diyemezdi...
    akpden önce terör örgütü militanları akil insan adı ile toplum içine salınamazdı..
    akpden önce elinde TSK varken darbe yapmayıp emekli olduktan sonra yanındadaki 3/5 emekli ile darbe yapılacağı oyunu yazılarak hiçbir genel kurmay başkanı içeri alınamazdı / müebbet verilemezdi...
    akpden önce bir başbakan vatanadaşa ananıda al git dememiştir...
    akpden önce polis olabilmek için cemaatçi olman gerekmezdi...
    akpden önce memur olabilmek için cemaatçi veya şu partiden olman gerekmezdi... (Tamam partililer yandaşlarını kayırırdı ama bu kadar değil...)
    akp olmadan önce sağlık hizmetleri bu kadar iyi değildi... (Ama yaptıkları son değişimle ellerindeki nadir kozlardan birini daha berbat ettiler bu da boşa gitti yani..)
    akpden önce terör örgütü sempatizanlığı yüzünden dosyası bulunan bir insan MİT'in basın yayın biriminin başına getirilemezdi... (Bknz: Nuh Yılmaz)
    akpden önce oslo gibi bir rezillik olmazdı...
    akpden önce bir başbakan teröristle müzakere eden şerefsizdir deyip, 2 gün sonra gerekeni yaptık diyemezdi :) 
    örnekleri çoğaltmak çok...

Hocam ne mezunusun ? Aldığın eğitime yazık.. Ben böyle cehalet görmedim.

bunun eğitim ile ne alakası var amk bir açıklasana bana?

Eğitim almış okumuş kültürlü bi adam gibi konuşacağına bizim mahallenin ihtiyarları gibi konuşuyor. Anladın amk ?

Merak ettimde eğitim almış kültürlü bir adamla mahallenin ihtiyarları arasındaki farkı bu yazdıklarının neresinden çıkarttın? amk ?

1 - Habur gibi bir rezalet oldu bundan önce olmuyordu değil mi ? 1993 te çiller başa geldiğinde terörle mücadele için her yolu deneyeceğiz dedi, özel bir tim kurdu.. ilk zamanlarda çok işe yaradı, parayı oluk oluk akıttı bunlara. Sonra mı ? Sonra bu piçler azdı pkk lıları değil kürtleri öldürmeye başladı, kim pkk lı kim kürt ayırt etmediler. Ne oldu Kürtler devlete kin beslemeye başladı yavaş yavaş onları bizden ayırdı. Evet vatanı bölmediler ama halkı böldüler. 90'lı yıllarda yapılan böyle hataları düzeltmek o kadar kolay değil. Esnek olacaksın diplomasiyle çözeceksin. Keserek öldürerek bişe yapılmayacağını 30 senedir görüyoruz. 30 senedir öldürdük ne oldu ? Bitti mi ? Tükendiler mi ?

En basitinden Eşref Bitlisin ölümünü araştırın. Jitemi istemiyordu, bölge halkını PKK ya yaklaştırdığını düşünüyordu, o dönem o ve ekibinden bi çok rütbeli öldürüldü.

2- Hükumet meşenin dalı nerene battı demezlerdi ama birbirlerini ana bacı küfrederdi vekiller. Bardak fırlatırlardı. Deseler nolurdu ? Demiş olsa hükumet ne yapardı o zamanlar ?

3 - Akil insan adı altında terör örgütü militanları salınmazdı derken ? Bu cümleye cevap vermeye tenezzül etmeye bile gerek yok, daha iyi bi yol biliyorsan okuyup adam olup bildigini uygulayacaksın.

4 - [akpden önce elinde TSK varken darbe yapmayıp emekli olduktan sonra yanındadaki 3/5 emekli ile darbe yapılacağı oyunu yazılarak hiçbir genel kurmay başkanı içeri alınamazdı / müebbet verilemezdi... ]  Verilemezdi ne la ? Genel Kurmay başkanı kim oluyor da içeri alınamıyor müebbet verilemiyor ? Adamdan korkularından sesini çıkaramıyordu kimse, şimdi götünden kan alıyorlar kimse de sesini çıkaramıyor. Ha oyun mudur bilemem, oyunsa eğer suçsuz olduklarına dair bişeler çıkartsınlar ortaya yada ortadaki delilleri çürütecek bişeler yapsınlar niye yapamıyorlar ? İnşallah oyun degildir ama her ne olursa olsun Adaletin gücünün üstünde bi güç olmamalı, Suç işleyen paşa da olsa, paşa paşa girecek içeri.

5- Polslige başvurdum konularımdan bakabilirsiniz. Cemaatten bağladım işi, hemde büyük yerden, mülakattan 100 üzerinden 60 almışım :D Bu ülkede MHP nin yaptığı torpili hiç kimse yapmadı yapamazda :D ( Bu maddeyi dallandırmayın Annem kaza geçirdi Tam 5 sene o dönemin şerefsizleri yüzünden dünya haram oldu bize.

6 -  Gerisi zaten basit görüş değişiklikleri, tükürdüğünü yalama, yanlış siyaset ıvır zıvır şeyler konuşmaya değmeyecek hatalar.

7- Son olarak da Şu konu da bir gerçektir eğitim sisteminde köklü ve ani değişiklikler yapmaya çalışırken öğretmenlik mesleğinin içine ettiler.

Hocam burda benim sorumun cevabı yok. Kendi düşüncelerini yazmışsın

Yani kulaktan duyma laf olsun diye yazilmis objektiflikle en ufak alakasi olmayan karsi tarafin sempatizani olan bir kisi tarafindan kaynagiyla resmi belgesiyle cok basit bilgi duzeyindeki bi insanin bile cokertebilecegi bir yorum yapmış arkadas. Ve muhtemelen kopyala yapistir gibi duruyor. Onun disinda en buyuk sacmalik 2005 oncesi ve sonrasi dye bir konu acilmis adam akp oncesi ve sonrasını anlatmaya calismis. Ama 2005 den once de akp vardi. Daha da anlamayi beceremiyorsan orta yere amk yazma hoca. Cocuk gibi kufur ederek bi sonuca varilmaz.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bence türkiyede yapışan en büyük oyun şudur.ekonomi seviyesini finansal ekonomi olarak yükselt ve halkın refah düzeyi artmıs gibi gözüksün sonra bölüyor musun calıyor musun ne yapıyorsan yap.

ekonomi büyümüş gibi gözüküyor niye gibi.çükü finans ekonomisi.yabancıya bağlı.yabancı ne zmn sinirlenir türkiye ekonomisi çöker.

üretim ekonomisine geçmedikçe hep yalancı büyüme olacak.

yol vs fln bahsediyorsunuz.bunlar yapıldı bi şekilde( bunlarında içinde rant var.yol yap 10 bin tl göster yolu 5 bine mal et 5 bini cebe at) fakat türkiye madem gelişti neden bi petkim kadar büyük ve önemli bir fabrika vs bişi kurulmadı ? madem gelişiyoruz neden büyük fabrikalar yok ?

sadece yol yapıyoruz servis sektörüne önem veriyoruz.herşeyide ithal ediyoruz.türkiye öyle bir yola girdiki artık dönüşü yok.herşeyi ithal edecez ve borcumuz hicbir zaman bitmeyecek.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 7336 Toplam Mesaj: 69